Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος-Ολυμπιακός: Στατιστικά & συμπτώσεις

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης  * Το βράδυ του Σαββάτου (20.30), αναμετρώνται Πανιώνιος & Ολυμπιακός στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστική...


Γράφει ο Νίκος Τσιάπης

 * Το βράδυ του Σαββάτου (20.30), αναμετρώνται Πανιώνιος & Ολυμπιακός στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής, τόσο από πλευράς ονομάτων όσο και αθροιστικής βαθμολογικής συγκομιδής των 2 αντιπάλων. Αναμφίβολα οι 18 βαθμοί αποτελούν την υψηλότερη αθροιστική βαθμολογία από οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι της 7ης ''στροφής'' του πρωταθλήματος. Αναμφίβολα αποκλειστικός στόχος αμφότερων είναι η κατάκτηση της νίκης προκειμένου να σκαρφαλώσουν στην κορυφή έστω και για λιγότερο από ένα 24ωρο!

* Μέχρι στιγμής, οι 2 ομάδες καταγράφουν κοινή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα από άποψη βαθμολογικής συγκομιδής (9 βαθμοί), έχοντας ηττηθεί αμφότεροι στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής ενώ πέτυχαν ισάριθμα τρίποντα στα υπόλοιπα 3 ματς που αγωνίστηκαν! Κοινό τους αποτέλεσμα το ''διπλό'' που σημείωσαν και οι 2 ομάδες στο Καυτανζόγλειο με το ίδιο σκορ (1-2), ενώ μαζί με Κέρκυρα & Αστέρα Τρίπολης, αποτελούν τις 4 από τις 16 ομάδες της Superleague 2016/2017 που αγνοούν την ισοπαλία!

* Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Νέα Σμύρνη, υπερτερούν οι ερυθρόλευκοι με 32 νίκες έναντι 6 των κυανέρυθρων ενώ 19 ματς δεν ανέδειξαν νικητή.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πιο πρόσφατη επικράτηση του Πανιωνίου έναντι του Ολυμπιακού παραμένει από την σεζόν 2001/2002 όταν και στις 11/2/2002, πέτυχε την ολική ανατροπή και έφτασε στη μεγάλη νίκη με 3-1 (από το ημίχρονο μάλιστα) σ' ένα ματς όπου πέτυχε 2 τέρματα ο τότε κεντρικός αμυντικός των κυανερύθρων, Πετρ Βλτσεκ!

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω τελευταία χρονικά κυανέρυθρη νίκη σημειώθηκε στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α' εθνικής της περιόδου 2001/2002, ακριβώς την ίδια αγωνιστική που είχε διεξαχθεί το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ & Ηρακλή στη Τούμπα, κάτι που συμπτωματικά συμβαίνει και για την 7η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος! Αν μη τι άλλο σπάνια ημερολογιακή συγκυρία που αποτελεί θετικό οιωνό για τον Ιστορικό εν όψει του Σαββατιάτικου ντέρμπι!

Δεν υπάρχουν σχόλια