Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Να αγκαλιάσει την ομάδα ο κόσμος»

Για την επάνοδο του Ιστορικού στην Α1 και για την βοήθεια που περιμένει από τον κόσμο του συλλόγου μίλησε ο Κώστας Δήμου. Αναλυτικά όσ...

Για την επάνοδο του Ιστορικού στην Α1 και για την βοήθεια που περιμένει από τον κόσμο του συλλόγου μίλησε ο Κώστας Δήμου.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της ομάδας Πόλο του Πανιωνίου στην ιστοσελίδα "pisina.net":

Κώστας Δήμου – Προπονητής Πανιωνίου

Για την επάνοδο στην Α1: «Δεν ήταν αυτοσκοπός μας η άνοδος την περσινή σεζόν. Δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δε θέλαμε. Γι’ αυτό προσπαθήσαμε. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μας και η προσπάθεια όλων των παικτών και των ανθρώπων της διοίκησης που πίστεψαν σε εμάς. Είναι μια συνολική δουλειά. Από αυτούς που μας στήριξαν οργανωτικά, μέχρι όλο το προπονητικό τιμ και τους αθλητές και τους εφόρους».

Για την φετινή σεζόν που ξεκίνησε με την προετοιμασία: «Η επόμενη ημέρα είναι πιο δύσκολη. Για εμάς το πρωτάθλημα τελείωσε πολύ αργά και από την επόμενη κιόλας ημέρα αρχίσαμε τον σχεδιασμό της ομάδας. Δεν είχαμε καθόλου ξεκούραση μπροστά μας. Κάναμε κάποιες στοχευμένες μεταγραφές μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων και της φιλοσοφίας του Πανιωνίου. Πάντα ο Πανιώνιος είχε σαν στόχο να παράγει καλούς αθλητές, άρα κι εμείς φτιάχνουμε ένα ρόστερ που να μπορεί να εξυπηρετήσει αυτόν τον στόχο, μην ξοδεύοντας πολλά χρήματα. Φτιάξαμε ένα ρόστερ ως επι το πλείστον νεανικό με κάποιους έμπειρους παίκτες που θα βοηθήσουν σε καίριες θέσεις. Αφήσαμε όμως πολύ κενό χώρο για παιδιά των μικρότερων ομάδων του Πανιωνίου. Στόχος για κάθε ομάδα που ανεβαίνει είναι να παραμείνει στην κατηγορία».

Για το ποιες ομάδες θα παλέψουν κατά την γνώμη του για την αποφυγή του υποβιβασμού: «Θα είναι δύσκολος ο στόχος, αλλά είναι νωρίς να πούμε τι θα γίνει. Πολλές ομάδες θα κινηθούν την τελευταία στιγμή για μεταγραφές και αυτό μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα».

Για το αγωνιστικό πλεονέκτημα του Πανιωνίου: «Στο αγωνιστικό κομμάτι το πλεονέκτημα του Πανιωνίου είναι αυτό που είχαμε και πέρσι. Μπορέσαμε και δουλέψαμε σε ένα πολύ καλά οργανωτικό επίπεδο. Δεν θέλω να πω ότι είναι επαγγελματικά τα πρότυπα, αλλά είναι άκρως σοβαρά με καθημερινή προπόνηση, πολλή δουλειά και με πάρα πολύ καλό κλίμα, χωρίς προβλήματα που μπορεί να έχουν άλλες ομάδες».

Για την ενίσχυση από τον κόσμο: «Ιστορικά ο Πανιώνιος αξίζει να βρίσκεται στην Α1 σε όλα τα αθλήματα. Η Νέα Σμύρνη έχει αποδείξει ότι είναι μια αθλητική γειτονιά και ο Πανιώνιος είναι συνιφασμένος με την Νέα Σμύρνη. Είναι δύο έννοιες ταυτόσημες. Λες Νέα Σμύρνη και εννοείς Πανιώνιος, λες Πανιώνιος και εννοείς Νέα Σμύρνη. Πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Θέλουμε να ανταποκριθεί ο κόσμος του ιστορικού και να γεμίσει την πισίνα. Θέλουμε να ξαναδεί τον Πανιώνιο στην μεγάλη κατηγορία, να τον αγκαλιάσει, να τον υποστηρίξει και να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του».

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κάνει προγραμματισμό γιατί περιμένουμε να δούμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όμως το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας θα γίνει εδώ. Εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε κάποια τουρνουά, να πάρουμε μέρος σε τουρνουά άλλων ομάδων, στο τουρνουά του ΣΕΔΥ κτλ, ώστε να μαστε έτοιμοι στην διάρκεια της χρονιάς. Δεν ξέρουμε αν θα πάμε για προετοιμασία εντός ή εκτός Ελλάδας, καθώς είναι θέμα χρονικό και πρακτικό».

Χρήστος Κουτσιαλής – Αρχηγός Πανιωνίου

Από την μεριά του ο αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Κουτσιαλής, τόνισε:

«Η φιλοδοξία του Πανιωνίου για την φετινή χρονιά είναι διπλή. Έχουμε ως στόχο να παραμείνουμε στην Α1, αλλά ταυτόχρονα να βγάλουμε παιδιά από τις ακαδημίες, τα οποία θα βοηθήσουν στο χτίσιμο ενός συλλόγου που θα διεκδικεί κάτι καλύτερο μελλοντικά, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ένα εργοστάσιο παραγωγής παικτών. Ο Πανιώνιος πάντα το έκανε αυτό και ευελπιστούμε σε συνέχεια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν τον σύλλογο στα ψηλά. Η ανδρική και η γυναικεία ομάδα κάθε συλλόγου είναι η βιτρίνα τους. Αν ένας νέος παίκτης δεν έχει αθλητές πρότυπα που να τον τραβάνε προς τα πάνω, δεν μπορεί να έχει και το αντίστοιχο μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό».

Για την προετοιμασία: «Η προετοιμασία έχει πάντα την δυσκολία της, αλλά είναι απαραίτητη για μια καλή χρονιά. Σίγουρα δεν είναι η πιο ευχάριστη στιγμή των αθλητών. Εμείς, όπως και όλες οι ομάδες λόγω του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος, δουλεύουμε με στόχο να είμαστε δυνατοί στο τέλος του πρωταθλήματος, στα πλέι οφ ή πλέι άουτ (εξαρτάται τους στόχους της κάθε ομάδας). Θέλουμε όμως να παρουσιαστούμε καλοί καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν».

Για το που θα κριθεί η παραμονή: «Θα κριθεί με βάση ποιες ομάδες θα δουλέψουν με πρότυπα πρωταθλητισμού. Υπάρχουν 5-6 ομάδες που βρίσκονται κοντά και τα πάντα θα κριθούν σε λεπτομέρεις. Σίγουρα, αυτός που θα το θέλει πιο πολύ και θα δουλέψει περισσότερο, θα έχει τον πρώτο λόγο για να παραμείνει».

Στέλιος Πρωτονοτάριος – Τερμαφύλακας Πανιωνίου

Ο τερματοφύλακας της ομάδας, αλλά και πάραλληλα προπονητής τερματοφυλάκων Στέλιος Πρωτονοτάριος δήλωσε:

«Να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία για όλους τους αθλητές. Εμείς ξεκινάμε μια καινούρια προσπάθεια που θα στηριχθεί σε νέα παιδιά με προσθήκη 3-4 ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας. Οπωσδήποτε στόχος είναι η παραμονή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες και στο όνομα του συλλόγου, του «ιστορικού» όπως είναι και το προσωνύμιό του. Θεωρώ ότι χρειάζεται η δυναμική του Πανιωνίου και στην υδατοσφαίριση. Ο σύλλογος έχει το προταίρημα ότι τον αγκαλιάζει η Νέα Σμύρνη».

Για τον ρόλο του προπονητή τερματοφυλάκων: «Ο Κώστας Δήμου μου πρότεινε να αναλάβω προπονητής όλων των τερματοφυλάκων των αγωνιστικών κατηγοριών. Από όσο ξέρω κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναυπάρξει στην ελληνική υδατοσφαίριση. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα γι’ αυτό και δέχτηκα. Υπάρχει πολύ καλό υλικό στον Πανιώνιου και προσπαθώ να μεταδώσω τις γνώσεις μου και τις εμπεριές μου».

Σε ερώτηση για το αν είναι πιο εύκολος ο ρόλος του παίκτη ή του προπονητή απάντησε: «Σίγουρα είναι πιο εύκολο να είσαι παίκτης. Το προπονητής είναι πιο εξειδικεμένο. Με βοηθάει πάρα πολύ ότι έχω δύο κόρες 6 και 3.5 ετών και έχω μπει στον ρόλο της διαπαιδαγώγησης».

Ταφετινά μεταγραφικά αποκτήματα του Πανιωνίου είναι τα εξής:

Στέλιος Πρωτονοτάριος (από Καλαμάκι), ο Χρήστος Κουτσιαλής (ΠΑΟΚ), Νίκος Κουλιεράκης (Γλυφάδα) , Άκης Σταυρόπουλος (Απόλλων Σμύρνης) , Νίκος Καρακάσης (Χίος επιστροφή από δανεισμό), Μιχάλης Βέκκος (Πάτρα, επιστροφή από δανεισμό), Γιάννης Πανταζόπουλος (με υποσχετική από Παναθηναϊκό), Διονύσης-Θεοδόσης Παπαλουκάς (από Βουλιαγμένη), Ευάγγελος Ποταμιάνος (από Υδραϊκό), Σπύρος Γαβαλάς (από Ολυμπιακό με υποσχετική).

Δεν υπάρχουν σχόλια