Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

To... θέμα προπονητή!

Του Πάνου Κατσούλα... Εκείνος που κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερος αυτή την ώρα ν' αντικαταστήσει τον Ουζουνίδη, αν τελικά φύγει, ...

Του Πάνου Κατσούλα...

Εκείνος που κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερος αυτή την ώρα ν' αντικαταστήσει τον Ουζουνίδη, αν τελικά φύγει, είναι ο Άκης Μάντζιος. 

Πρόκειται για προπονητή με αρκετές εμπειρίες από την κατηγορία και ποδοσφαιριστής που ανδρώθηκε στον Πανιώνιο. Αρκεί να πιστέψει περισσότερο στο εαυτό του και να εμφυσήσει στους παίκτες του Πανιωνίου τη σιγουριά ότι η ομάδα στην οποία αγωνίζονται δεν είναι μεγάλη μόνον Ιστορικά αλλά και ότι αγωνιστικά δεν είναι πλέον φτωχός συγγενής, αλλά ομάδα που σιγά - σιγά μεγαλώνει. Μαζί με την ομάδα μπορεί να μεγαλώσει σε εμπειρίες, γνώσεις και φήμη και ο Μάντζιος. Άλλωστε στον Πανιώνιο οι επιτυχίες και οι αποτυχίες είναι συλλογικές και έτσι πρέπει να είναι!

Τώρα σε ότι αφορά στον Ουζουνίδη, προκύπτει ως επιλογή του Μαρινάκη. Είναι προφανές ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να βρει ή να εμφανίσει ότι προσπάθησε να βρει κάποιο καλό όνομα προπονητή, όχι βέβαια από το «1ο ράφι» αλλά κάποιον γνωστό. Μάλλον όμως δεν θα τα καταφέρει αφενός μεν διότι είναι ακατάλληλη η περίοδος και αφετέρου λόγω του αποκλεισμού της ομάδας από τo Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός αν βάλει το χέρι γερά στην τσέπη, που δε νομίζω ότι θα το κάνει για την Europa League, όμως κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τις εξελίξεις!

Βέβαια η λύση Ουζουνίδη δεν είναι σωστή αυτή την περίοδο ούτε για τους Πειραιώτες ούτε φυσικά για τον ίδιο, ανεξάρτητα τι προβλέπει το συμβόλαιό του! Προφανώς αντικατάσταση Ουζουνίδη αυτή τη χρονική στιγμή δεν είναι ωφέλιμη και για τον Πανιώνιο. Όμως στο ποδόσφαιρο στη χώρα μας δεν πρυτανεύουν η λογική και η υπομονή! Ο Ολυμπιακός πρέπει να στηρίξει τον προπονητή του και να κάνει όσες διορθωτικές κινήσεις μπορεί και είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα θα εμφανιστεί βελτιωμένος. Οι προπονητές δεν είναι για ν’ αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, ιδίως αν δεν έχουν προλάβει να εφαρμόσουν όσα επιθυμούν. Και η υλοποίηση ενός σχεδίου δεν γίνεται αυτόματα αλλά απαιτεί χρόνο! Άλλωστε καμιά Ελληνική ομάδα αυτή την περίοδο δε μπορεί να εμφανιστεί φορμαρισμένη έστω και κατά το ήμισυ! Είναι οι κλιματολογικές συνθήκες, η νοοτροπία, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των διακοπών κλπ. που συντελούν σ' αυτό.

Επίσης λάθος είναι και η κίνηση του Ουζουνίδη ν' αφήσει τον Πανιώνιο για τον Ολυμπιακό, με τον οποίο δεν έχει κάνει προετοιμασία, ούτε ο σημερινός Ολυμπιακός αποτελεί δημιούργημά του! Είναι μια κίνηση υψηλού ρίσκου και χωρίς ιδιαίτερη λογική! Βέβαια είναι δελεαστικότατο το γεγονός ότι θα πάρει πολύ περισσότερα χρήματα και κυρίως θα προπονεί μια μεγαλύτερη ομάδα. Όμως τις περισσότερες φορές ότι δελεάζει στην αρχή αποδεικνύεται καταστροφικό στο τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια