Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Οικονόμου: «Περιμένουμε με αγωνία την απόφαση...»

Για την αγωνία που υπάρχει στον Πανιώνιο, εν αναμονή της απόφασης για την Α1, μίλησε ο Νίκος Οικονόμου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάλ...

Για την αγωνία που υπάρχει στον Πανιώνιο, εν αναμονή της απόφασης για την Α1, μίλησε ο Νίκος Οικονόμου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ιστορικού, στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας, ενώ στάθηκε και στην δυναμική των φιλάθλων του Πανιωνίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των κυανέρθρων στο "sport-fm":

Για το ρόλο του προπονητή στον Πανιώνιο: «Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ ικανοποιημένος. Ξέρω ακριβώς τι σημαίνει Πανιώνιος, γιατί έχω βρεθεί εδώ και σαν παίκτης και σαν βοηθός προπονητή. Έχω κάνει και τις καλύτερές μου χρονιές εδώ στην ομάδα. Είχαμε χρονιές γεμάτες και με μεγάλες επιτυχίες. Ξέρω τι σημαίνει να είσαι μέσα στο γήπεδο, να είσαι παίκτης του Πανιωνίου και αυτό το πράγμα θα προσπαθήσω να το μεταφέρω και στα παιδιά. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ευθύνη και δική μου και των συνεργατών μου, των παιδιών και όσων περιτριγυρίζουν την ομάδα και βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια. Σιγά σιγά θα τα καταφέρουμε να γίνουμε ομάδα, γιατί είναι 12-13 καινούρια παιδιά. Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. Αυτή είναι η δουλειά μας, εκεί δίνουμε όλο το βάρος. Είμαστε μια εβδομάδα μαζί. Περιμένουμε να γυρίσει και ο Αλίχοντζιτς και να δούμε και την κατάσταση του Καρύδα, γιατί έχει ένα μικροπροβληματάκι. Κάθε μέρα είναι και ξεχωριστή εδώ. Κάθε μέρα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Τα παιδιά μαθαίνουν εμάς και εγώ μαθαίνω τα παιδιά».

Για το νέο ρόστερ: «Έγιναν εξαιρετικές κινήσεις μεταγραφικά. Το είχα πει και στην πρώτη συγκέντρωση πως είναι πολύ σημαντικό ο προπονητής να έχει μια συνεργασία με έναν πρόεδρο (σ.σ. Ίων Βαρουξάκης), ο οποίος μπορεί να βοηθήσει σε όλο αυτό και να πραγματοποιηθούν οι μεταγραφές. Γιατί χωρίς τον κ. Βαρουξάκη δε θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά. Αλλά δεν έχει σημασία μόνο το ρόστερ, γιατί υπάρχουν κι άλλες ομάδες με καλούς παίκτες. Σημασία έχει πόσο γρήγορα θα δεθούμε, πόσο γρήγορα θα «βρει» ο ένας τον άλλον. Είμαστε σε μια φάση προετοιμασίας. Πιστεύω πως η ομάδα θα αρχίσει να δείχνει πράγματα μετά τον πρώτο μήνα και θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε κάτι από αυτή τη δουλειά που γίνεται, η οποία είναι πολύ σοβαρή. Τα παιδιά δίνουν από τώρα τον καλύτερό εαυτό τους κι αυτό είναι το σημαντικό για εμένα. Υπάρχουν παιδιά πιο έμπειρα, παιδιά πιο νέα κι από αυτό το «μείγμα» να πάρω από τον καθένα ό,τι καλύτερο έχει και να βελτιώνουμε και τα αρνητικά μας στοιχεία».

Για τις πρώτες μέρες προετοιμασίας της ομάδας: «Είναι επίπονη αυτή η διαδικασία για τα παιδιά, αλλά το ξέραμε εξ' αρχής αυτό. Αυτή η δουλειά που γίνεται θα φανεί στη συνέχεια. Τώρα μπορεί να μην το καταλαβαίνουν, γιατί οι περισσότεροι μπορεί να είναι πιασμένοι, κουρασμένοι, αλλά αυτός είναι κι ο λόγος της προετοιμασίας. Από εκεί και πέρα, το προπονητικό επιτελείο έχει πάρα πολλή δουλειά κι είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα τόσο δυνατό επιτελείο κι έναν πολύ καλό γυμναστή. Ακόμα και από τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα γίνεται τρομερή δουλειά. Κάθε αρχή και δύσκολη. Κάθε μέρα που θα ερχόμαστε εδώ όλοι υγιείς, έτσι να φεύγουμε κι όταν τελειώνει και η προπόνηση και οι αγώνες. Να διεκδικούμε το καλύτερο που μπορούμε! Αυτό είναι το σημαντικό αυτή τη στιγμή. Να χτίσουμε πάνω σε αυτά τα παιδιά, γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές κι αυτούς πρέπει να βοηθήσουμε, για να βγάλουν ό,τι καλύτερο μπορούν μέσα στο γήπεδο».

Για το ενδεχόμενο ο Πανιώνιος να βρεθεί στην Basket League και τις αλλαγές που θα φέρει αυτό: «Αλλαγές θα φέρει οπωσδήποτε στο θέμα των ξένων, γιατί θα είμαστε στην Α1. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, γιατί αυτός ο φάκελος που έπρεπε να κατατεθεί ήταν αρκετά απαιτητικός. Εμείς σαν προπονητές πρέπει να προσανατολιστούμε πάνω στο έργο μας. Και ποιος δε θα ήθελε να πάει ο Πανιώνιος στην Α1; Είναι κάτι διαφορετικό από την τελευταία χρονιά που ήταν εκεί, γιατί πλέον είναι ένα υγιές σωματείο, που είναι και το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή, και μπορεί να στηριχτεί πλέον όλο αυτό. Και ο κόσμος του Πανιωνίου θέλει την ομάδα στην Α1, γιατί είναι ένας κόσμος πολύ μπασκετικός, που στηρίζει και αγαπάει την ομάδα. Ευχής έργον να συμβεί αυτό και η ομάδα να βρεθεί στα «μεγάλα σαλόνια». Χρειάζεται υπομονή. Δεν μας αποπροσανατολίζει αυτό. Συγχαρητήρια σε όλους, και στον πρόεδρό μας, για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν για να μαζευτεί ό,τι χρειαζόταν, γιατί ήταν εξωπραγματικά όλα αυτά που είχαν ζητηθεί, ήταν πολύ δύσκολο να λειτουργήσει όλη αυτή η διαδικασία μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Περιμένουμε κι εμείς με αγωνία να δούμε τι θα γίνει»!

Το μήνυμά του στον κόσμο των «κυανέρυθρων»: «Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Αυτό χρειαζόμαστε κι εμείς. Η δύναμη του Πανιωνίου είναι ο κόσμος του. Όχι μόνο εντός έδρας, αλλά και εκτός. Αυτό πρέπει να υπερασπιστούμε. Μαζί με τη χαρά τη δική μας, να πάρουν χαρά και πάρα πολλοί άνθρωποι που στηρίζουν αυτή την ομάδα. Είμαι πολύ τυχερός που το έχω ζήσει σαν παίκτης αυτό, και τώρα θα το ζήσω και σαν προπονητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια