Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Έφυγε» ο Αχιλλέας Αθανασούλας!

«Φτωχότερη» έγινε από την Τετάρτη (18/05) η οικογένεια του Πανιωνίου, καθώς «έφυγε» από την ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αχιλλέας Α...

«Φτωχότερη» έγινε από την Τετάρτη (18/05) η οικογένεια του Πανιωνίου, καθώς «έφυγε» από την ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αχιλλέας Αθανασούλας.

Η παλιά δόξα του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και τελικά δεν κατάφερε να βγει νικητής στη "μάχη" με την ζωή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή (20/05) στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη και το "παρών" -όπως είναι λογικό- αναμένεται να δώσουν πολλοί κυανέρυθροι άνθρωποι.

Οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, μέσω του panionianea.gr, εξέφρασαν τα  συλλυπητήρια τους για τον χαμό του Αχιλλέα Αθανασούλα: «Θέλουμε να δώσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ο Αχιλλέας τίμησε την φανέλα του Πανιωνίου και θα βρίσκεται για πάντα στην Πανιώνια οικογένεια».

Ο «κυανέρυθρος» Αχιλλέας Αθανασούλας
Ο Αχιλλέας Αθανασούλας είχε συνδέσει το όνομα του με τον Πανιώνιο, καθώς από το ξεκίνημα της καριέρας του (1960) μέχρι και την τελευταία του συμμετοχή ως ποδοσφαιριστής (1972) έπαιξε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Αγωνιζόταν στην θέση του επιθετικού, όλα τα χρόνια στην Α' Εθνική με την κυανέρυθρη φανέλα, ενώ έπαιξε και σε δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ιστορικό (το 1961 και το 1967).

Στις 3 Οκτωβρίου 1960 πέτυχε το παρθενικό του γκολ στην Α΄ εθνική, στη νίκη με 4-1 επί του Εθνικού. Τη σεζόν 1963-64 αανδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 11 γκολ και τον Απρίλιο του 1961 αγωνίστηκε με την Εθνική Νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Λισαβόνα.

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια