Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η «ρώσικη ρουλέτα» της ανόδου...

"Φωτιά" έχει πάρει το πρωτάθλημα στον Νότιο όμιλο της Β' Εθνικής κατηγορίας, μετά το "ντέρμπι" (στα χαρτιά) ανάμε...

"Φωτιά" έχει πάρει το πρωτάθλημα στον Νότιο όμιλο της Β' Εθνικής κατηγορίας, μετά το "ντέρμπι" (στα χαρτιά) ανάμεσα στον Πανιώνιο και το Ηράκλειο, το οποίο οι κυανέρυθροι μετέτρεψαν σε παράσταση για ένα ρόλο με την επιβλητική νίκη τους με 96-67.

Μετά από αυτό το παιχνίδι λοιπόν,η αγωνία έχει κορυφωθεί καθώς ο Αμύντας πέρασε στην 1η θέση με 49 βαθμούς,αφού νίκησε εύκολα την Νίκη Αμαρουσίου με 71-54, οι Νεοσμυρνιώτες βρίσκονται στην δεύτερη θέση με τους ίδιους βαθμούς (υστερούν στην ισοβαθμία) ενώ το Ηράκλειο έμεινε στην τρίτη θέση με 48 βαθμούς.

Μετά λοιπόν και την 27η "στροφή" του πρωταθλήματος, η μάχη για την άνοδο στην Α2 καλά κρατεί με τους "μονομάχους" να δείχνουν έτοιμοι για ένα συναρπαστικό φινάλε και τον Πανιώνιο να είναι πλέον σε θέση να έχει στον έλεγχο του, τουλάχιστον, την δεύτερη θέση.

Ο Αμύντας αυτή τη στιγμή καρποφορέιται της ισοβαθμίας με τον Πανιώνιο καθώς έχει νικήσει εις διπλούν τους κυανέρυθρους, έχει επικρατήσει του Ηρακλείου στον Υμηττό και αν καταφέρει να φύγει με τη νίκη από την Κρήτη στο επερχόμενο "ντέρμπι", ουσιαστικά ¨κλειδώνει" την υπόθεση άνοδο καθώς μετέπειτα έχει παιχνίδια με Ίκαρο και Κρόνο.

Από την άλλη μεριά η ομάδα της Νέας Σμύρνης μπορεί να υστερείτε σε οποιαδήποτε μορφή ισοβαθμίας του Αμύντα, αλλά έχει το πλεονέκτημα απέναντι στο Ηράκλειο καθώς όπως προαναφέραμε, προχθές κατάφερε να "διαλύσει" τους κρητικούς, υπερκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο την διαφορά των 4 βαθμών, με την οποία είχε χάσει στην Κρήτη στον πρώτο αγώνα.

Αν το Ηράκλειο επικρατήσει του Αμύντα τότε, ο Πανιώνιος θα έχει την ευκαιρία να μείνει μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Φυσικά επειδή οι τρεις ομάδες δεν παύουν να είναι σε απόσταση "αναπνοής", ελοχεύει ακόμη ένας κίνδυνος για τον Ιστορικό σε αυτή την περίπτωση, καθώς αν ο Αμύντας νικήσει τον Ίκαρο και τον Κρόνο και το Ηράκλειο επικρατήσει του Πανελευσινιακού και της Ένωσης Ιλίου και ο Ιστορικός ηττηθεί μόνο από τον Ιωνικό Νικαίας στον Πλάτωνα, τότε εκτός των δύο πρώτων θέσεων μένει... ο Πανιώνιος!

Με λίγα λόγια, δεδομένου ότι η ομάδα του Ζιάγκου, την επόμενη αγωνιστική στοχεύει σε εύκολη νίκη επί του Ίκαρου Νέας Σμύρνης, στο... σπίτι του, όλο τα "φώτα" στρέφονται στην Κρήτη και στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ηράκλειο και Αμύντα, που θα καθορίσει πολλά.

Το πρόγραμμα των... μονομάχων της ανόδου:

28η αγωνιστική: Ίκαρος Ν.Σ.-Πανιώνιος, Ηράκλειο-Αμύντας,
29η αγωνιστική: Πανελευσινιακός-Ηράκλειο, Αμύντας-Ίκαρος Ν.Σ., Πανιώνιος-Κρόνος Αγίου Δημητρίου.
30ή αγωνιστική: Ιωνικός Νικαίας-Πανιώνιος, Ηράκλειο-Ένωση Ιλίου, Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Αμύντας.

Η βαθμολογία
1. Αμύντας 49 (22-5)
------------------------------------------------
2. Πανιώνιος 49 (22-5)
------------------------------------------------
3. Ηράκλειο 48 (21-6)
4. Ιωνικός Νικαίας 47 (20-7)
5. Πανελευσινιακός 42 (15-12)
6. Κορωπί 42 (15-12)
7. Χολαργός 42 (15-12)
8. Φιλαθλητικός 41 (14-13)
9. Παπάγος 40 (13-14)
10. Κρόνος Αγίου Δημητρίου 40 (13-14)
11. Εργοτέλης 38 (11-16)
------------------------------------------------
12. Ένωση Ιλίου 37 (10-17)
13. Έσπερος ΑΟΠ 37 (10-17)
14. Νίκη Αμαρουσίου 33 (6-21)
15. Ίκαρος Νέας Σμύρνης 33 (6-21)
16. Προμηθέας Χαλανδρίου 28 (3-23)*
*Εχει έναν μηδενισμό

Επιμέλεια: Ηλίας Γαβαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια