Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Με 800 εισιτήρια δεν μπορείς να έχεις μεγάλες απαιτήσεις...

Στην Ελλάδα η (δυσάρεστη) αλήθεια είναι πως ποτέ μα ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι και έχουμε παράλογες... απαιτήσεις! Γράφει ο Γι...

Στην Ελλάδα η (δυσάρεστη) αλήθεια είναι πως ποτέ μα ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι και έχουμε παράλογες... απαιτήσεις!




Γράφει ο Γιώργος Καρμίρης

Μία τέτοια κατάσταση βιώνουμε φέτος και με τον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη βγάζει ποδοσφαιρική υγεία και φέρνει επιτυχίες, ωστόσο στη Νέα Σμύρνη παίζει μπροστά στους 900 πιστούς φίλους της!

Ο Πανιώνιος (και) φέτος έχει το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην Σούπερ Λιγκ, ενώ είναι και η πιο ελληνική ομάδα στο πρωτάθλημα, αφού μόλις τρεις ξένοι υπάρχουν στο κυανέρυθρο ρόστερ (Ανσαριφάρν, Μπουμάλ, Βιγιάλμπα).

Με λίγα λόγια συνεχίζει να κάνει αυτό που τόσα χρόνια αντιπροσώπευε, να βασίζεται δηλαδή σε ελληνόπουλα και να προσφέρει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνει και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η ομάδα βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, πετυχαίνει νίκες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας και γενικότερα -όπως ανέφερα και παραπάνω- βγάζει υγεία και εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός.

Η τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ κάνει πραγματικά ότι μπορεί, προκειμένου να δώσει στον Πανιώνιο την δυναμική που είχε και παλιότερα, βγάζοντας τον από τις δύσκολες καταστάσεις, που τον είχαν φέρει οι προηγούμενες διοικήσεις.

Οι άνθρωποι που "τρέχουν" την ομάδα (είναι γνωστοί και δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε) αγαπούν τον Πανιώνιο, το έχουν αποδείξει αυτό και μπήκαν μπροστά σε μία περίοδο όπου ο σύλλογος πραγματικά βρισκόταν σε αδιέξοδο.

Τα έργα τους δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε, είναι φανερά, η ομάδα πλέον οδεύει σε έναν πολύ καλύτερο δρόμο και αγωνιστικά τα πράγματα πάνε εξαιρετικά.

Δυστυχώς όμως τόσο οι νεαροί ποδοσφαιριστές όσο και η διοίκηση βλέπουν πως ο κόσμος του Πανιωνίου, ο οποίος φυσικά και είναι πολυάριθμος, δεν έχει σταθεί μαζικά στο πλευρό τους.

Η εικόνα των πολλών άδειων καθισμάτων στη Νέα Σμύρνη και τα μόλις τα 800-900 εισιτήρια που κόβονται δεν αρμόζουν σε έναν σύλλογο σαν τον Πανιώνιο και σίγουρα δεν επιβραβεύει την δουλειά και την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα.

Εδώ όμως έρχεται να ταιριάξει ο πρόλογος του συγκεκριμένου άρθρου. Πολλοί φίλοι του Πανιωνίου φαίνεται πως περιμένουν έναν τελικό Κυπέλλου ή η ομάδα να φτάσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος για να... συγκινηθούν και να πάνε στο γήπεδο.

Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Όταν έχεις απαιτήσεις και οι Πανιώνιοι καλώς ή κακώς είχαν και έχουν πάντα απαιτήσεις από την ομάδα, πρέπει να σταθείς στο πλευρό της και να την βοηθήσεις με την παρουσία σου στο γήπεδο. Δυστυχώς με 800 εισιτήρια δεν μπορείς να έχεις μεγάλες απαιτήσεις.

Πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι του Πανιωνίου πως ουσιαστικά τα οικονομικά έσοδα της ΠΑΕ είναι από τα εισιτήρια. Οπότε καλή η κριτική αλλά και η βοήθεια προς την ομάδα δεν... βλάπτει.

Για να ανέβει επίπεδο η ομάδα, θα πρέπει να στηριχτεί από όλους. Τη νοοτροπία (και τους στόχους) σε έναν σύλλογο την φτιάχνει το σύνολο και όσο καλό και αν είναι στην πλειοψηφία του τα (πάρα πολλά) άδεια καθίσματα θα την υποβαθμίζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια