Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο νόμος του ποδοσφαίρου…

Ο Πανιώνιος ήταν πολύ ανώτερος, είχε την κατοχή της μπάλας, είχες τις ευκαιρίες, όμως το γκολ το… είχε ο ΠΑΣ και έτσι κατάφερε να περάσει...

Ο Πανιώνιος ήταν πολύ ανώτερος, είχε την κατοχή της μπάλας, είχες τις ευκαιρίες, όμως το γκολ το… είχε ο ΠΑΣ και έτσι κατάφερε να περάσει με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη (0-1).

Οι κυανέρυθροι του Δημήτρη Τερεζόπουλου έπαιζαν σαν την… γάτα με το ποντίκι τον αντίπαλο τους στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν στο μισό γήπεδο τους Ηπειρώτες, όμως δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την ανωτερότητα τους σε γκολ.

Έτσι, όπως «γράφει» ο νόμος του ποδοσφαίρου, όταν δεν πετυχαίνεις γκολ το δέχεσαι. Οι φιλοξενούμενοι σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις τους προς την εστία του Παπαδόπουλου κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Ακόστα.

Πολλά παράπονα από τον Πανιώνιο για τις αποφάσεις του διαιτητή Παπαπέτρου, ο οποίος είχε πολλά «φαλτσοσφυρίγματα» κατά του Ιστορικού.

To παιχνίδι

Ο Πανιώνιος από ξεκίνημα του αγώνα πήρε την κατοχή της μπάλας, διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα και κυρίως από τα πλάγια προσπαθούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Στο 4’ ο Γιάννου δέχθηκε κράτημα από τον Τζημόπουλο μέσα στην περιοχή, με τον Παπαπέτρου όμως να μην «σφυρίζει» κάτι, αφήνοντας το ματς να συνεχίστει.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 7’, με τον Γιάννου να παίζει το «ένα-δύο» με τον Μπουμάλ, όμως το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Η πίεση του Ιστορικού συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά και στο 11’ ο Γιάννου «απείλησε» και πάλι, με το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή να κοντράρει σε σώματα και να περνάει κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπουμάλ να δοκιμάσει το πόδι του, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Πανιώνιο όμως να διατηρεί πάντα τον έλεγχο.

Στο 38’ ο Ιμπαγάσα έκανε ένα «σκαφτό» σουτ με τον Βελλίδη να μπλοκάρει και στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε η φάση του ημιχρόνου, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να διώχνει εντυπωσιακά το πολύ όμορφο πλασαριστό σουτ του Γιάννου.

Έτσι το 0-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τον Πανιώνιο να μην μπορεί να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ.

Στο 59’ ο ΠΑΣ, στην πρώτη του ουσιαστική ευκαιρία στο ματς, έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Τσάβες μετά από κόρνερ έκανε την κοντινή κεφαλιά, με τον Παπαδόπουλο να διώχνει δύσκολα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Γιάννου δέχθηκε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, με τον Παπαπέτρου ξανά να λέει «παίζεται».

Στο 63’ ο ΠΑΣ «χτύπησε» στην κόντρα, με τον Τσάβες να δίνει έτοιμο γκολ στον Ακόστα ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 0-1. Τέρμα που σημειώθηκε κόντρα στην ροή του αγώνα, καθώς ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που σε όλο το παιχνίδι είχε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες.

Η αντίδραση του Πανιωνίου ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, με τον Κολοβό να κάνει το δυνατό σουτ και τον Βελλίδη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Πάντως, τα «φαλτσοσφυρίγματα» του Παπαέτρου είχαν φέρει την γκρίνια στον κόσμο του Ιστορικού, ενώ και οι παίκτες της ομάδας έδειχνα εκνευρισμένοι από τις αρκετές λάθος υποδείξεις του διαιτητή.

Η συνέχεια βρήκε τους κυανέρυθρους να πιέζουν για την ισοφάριση, όμως η διπλή ζώνη άμυνα του ΠΑΣ δεν τους επέτρεπε να βρίσκουν έυκολα διαδρόμους.

Έτσι, το 0-1 έμεινε έως το φινάλε και ο Πανιώνιος έχασε ένα παιχνίδι που σε όλη την διάρκεια ήταν ανώτερος, είχε τις ευκαιρίες, αλλά το γκολ το σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι.

Το φιλμ του αγώνα

7’ Ο Γιάννου παίζει το «ένα-δύο» με τον Μπουμάλ κάνει και το σουτ, η μπάλα λίγο άουτ.

11’ Σουτ του Γιάννου μέσα στην περιοχή, η μπάλα στα σώματα και κόρνερ.

14’ Μακρίνο δυνατό σουτ του Μπουμάλ, η μπάλα περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

21’ Ατομική ενέργεια και σουτ του Τσάβες, μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.

38’ Πλασαριστό σουτ του Ιμπαγάσα, ο Βελλίδης μπλοκάρει.

39’ Πολύ ωραίο πλασέ του Γιάννου, ο Βελλίδης διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

59’ Κοντινή κεφαλιά του Τσάβες, έδιωξε δύσκολα ο Παπαδόπουλος.

63’ Με κοντινό πλασέ ο Ακόστα σκοράρει για τον ΠΑΣ.

73’ Δυνατό σουτ του Κολοβού, σε κόρνερ ο Βελλίδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Τασουλής (84’ Μασούρας), Παντίδος, Μπουμάλ (55’ Φούντας), Πάνος, Γιάννου, Σιώπης, Γκίνη (80’ Σμυρλής), Ιμπαγάσα, Κολοβός, Οικονόμου

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κρητικός (57’ Χαρίσης), Ακόστα, Μανιάς (67’ Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσουκαλάς, Τσάβες (84’ Ναδάλες), Λίλα

Συντάκτης: Γιώργος Καρμίρης 

1 σχόλιο

  1. Πιθανότατα η καλύτερη φετινή μας εμφάνιση, αλλά...αν δεν έχεις έναν επιθετικό να "γεμίσει" την περιοχή και να βάλει την μπάλα στο πλεχτό...
    Ελπίζω να μην αρχίσουν και στο ποδόσφαιρο τίποτα μαγικά και διώξουν και εκεί τον προπονητή...Ελπίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή