Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος: Στατιστικά, συμπτώσεις & παράξενες συγκυρίες

Του Νίκου Τσιάπη Το βράδυ της Κυριακής, ο Παναθηναΐκός υποδέχεται τον Πανιώνιο στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με απο...

Του Νίκου Τσιάπη

Το βράδυ της Κυριακής, ο Παναθηναΐκός υποδέχεται τον Πανιώνιο στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αποκλειστικό στόχο αμφότερων το τρίποντο.

Οι κυανέρυθροι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν ένα άκρως θετικό σερί που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τις επιδόσεις τους στα πλαίσια της 2ης "στροφής" του πρωταθλήματος.

Είναι γεγονός ότι παραμένουν αήττητοι στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής από την περίοδο 2007/2008 κι έπειτα. Ενδεικτικό είναι το ότι σε όλες τις περιπτώσεις σημείωσαν τουλάχιστον ένα τέρμα και έφυγαν από το γήπεδο με βαθμολογική συγκομιδή.

Αναφερόμαστε στο 2-0 επί του Λεβαδειακού εντός έδρας (2007/2008), στο 0-1 επί του Πανσερραϊκού εκτός έδρας (2008/2009), στο 1-1 με τον Εργοτέλη στη Νέα Σμύρνη (2009/2010), στο εξίσου ισόπαλο 1-1 με την Ξάνθη στα Πηγάδια (2010/2011), στο νικηφόρο πέρασμα από το Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 0-1 (2011/2012), στο σπουδαίο διπλό στη Βέροια επί της τοπικής ομάδας με το ίδιο σκορ (2012/2013) & στο περσινό 3-0 επί του Κυριακάτικου αντιπάλου Παναθηναΐκού στη Νέα Σμύρνη.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι ο ''Ιστορικος'' δεν θα έχει την ευκαιρία το βράδυ της Κυριακής να φτάσει στην 12η συνεχόμενη αήττητη 2η αγωνιστική, οφείλεται εξ' ολοκλήρου στον "αιώνιο" αντίπαλο των πρασίνων, που ανάγκασε τους Νεοσμυρνιώτες σε ισάριθμες ήττες τόσο το 2005/2006 στο "Γεώργιος Καραΐσκάκης", όσο και στη Νέα Σμύρνη το 2006/2007.

Αξιοσημείωτη σε κάθε περίπτωση βέβαια, η σύμπτωση που συνδέει το φετινό με το περσινό
αντίστοιχο ματς της 2ης "στροφής" μεταξύ των 2 αντιπάλων. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος λοιπόν, ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκο μετά από πρεμιέρες έναντι ομάδων του Ηρακλείου για τους κυανέρυθρους (0-0 με ΟΦΗ εκτός έδρας πέρσι, 2-1 τον Εργοτέλη εντός εδρας φέτος) & της Στερεάς Ελλάδας για τους πράσινους (2-0 τον Παναιτωλικό εντός έδρας πέρσι, 1-1 με Λεβαδειακό εντός εδρας φέτος) αντίστοιχα.


Παρατηρείται δηλαδή, ένα ολικό "τουμπάρισμα" μεταξύ των ομάδων όπου και στις 2 περιπτώσεις, ο γηπεδούχος της πρεμιέρας κέρδισε ενώ ο φίλοξενουμενος αναδείχθηκε ισόπαλος και υποδεχόταν τον αντίπαλο του τη 2η αγωνιστική.

Οι κυανέρυθροι θα ψάξουν για τους πρώτους τους εκτός έδρας βαθμούς για τη φετινή σεζόν και εφόσον τα καταφέρουν να φύγουν αλώβητοι από τη Λεωφόρο, θα φτάσουν σ' ένα πέρα για πέρα σημαντικό ρεκόρ, δηλαδή για 5η συνεχή αγωνιστική περίοδο, θα έχουν αποσπάσει αποτέλεσμα στο πρώτο χρονικά παιχνίδι τους μακριά από τη Νέα Σμύρνη.

Μην ξεχνάμε πως το πιο πρόσφατο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα το πέτυχαν και πάλι στη πρωτεύουσα όταν και με ανατροπή, επικράτησαν με 1-2 επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολης σε αποφαστικής (όπως αποδείχθηκε στο φινάλε) σημασίας ματς. Έκτοτε, γνώρισαν ισάριθμες ήττες σε Περιστέρι, Ξάνθη & Βέροια.

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων με γηπεδούχους τους πράσινους, ο Παναθηναϊκός προηγείται με 50 νίκες έναντι 2 του Πανιωνίου ενώ 5 ματς δεν ανέδειξαν νικητή.

Ένα οξύμωρο στατιστικό που παρατηρείται στις τελευταίες επισκέψεις του Ιστορικού είτε στη Λεωφόρο είτε στο ΟΑΚΑ είναι ότι όλα τα τέρματα του έχουν σημειωθεί από ξένους ποδοσφαιριστές. Μπερνάρν Κουμορτζί (2010/2011), Σίτο Ριέρα (2009/2010), Φαμπιάν Εστογιανόφ (2008/2009) & Ραφίκ Τζιμπούρ (2007/2008) συγκαταλέγονται στη σχετική λίστα.

Μην ξεχνάμε φυσικά και τον Ζίζι Ρόμπερτς ο οποίος πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στην εκπνοή των καθυστερήσεων, οδήγησε τον Πανιώνιο στην πιο πρόσφατη εκτός έδρας του νίκη (0-1) έναντι του "τριφυλλιού" στις 4/2/2001!

Δεν υπάρχουν σχόλια