Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Επιθυμία μου ήταν να παραμείνω στον Πανιώνιο, αλλά...»

Συνέντευξη μέσω της οποίας αναφέρεται στις δυσκολίες που υπήρχαν την φετινή σεζόν στον Πανιώνιο, στα διοικητικά προβλήματα της ομάδας, στ...

Συνέντευξη μέσω της οποίας αναφέρεται στις δυσκολίες που υπήρχαν την φετινή σεζόν στον Πανιώνιο, στα διοικητικά προβλήματα της ομάδας, στην συμβολή των Παντέλη, Παναγόπουλου, Αναστόπουλου, αλλά και στην επιθυμία που είχε για να μείνει στον σύλλογο, αλλά η αβεβαιότητα που υπάρχει δεν του το επέτρεψε!

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Αραβίδης στη SportDay.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε είναι γνωστές. Πώς τις εισέπραξες;

«Υπήρχε αβεβαιότητα. Δεν ξέραμε καν ποιοι άνθρωποι ήταν κοντά μας. Από το καλοκαίρι άρχισαν αποχωρήσεις. Προπονητών, παικτών, στελεχών της διοίκησης και δεν ξέραμε πώς μπορούσε να καταλήξει η χρονιά. Από οικονομικής πλευράς, ήταν καταστροφική! Προσπαθήσαμε οι πιο έμπειροι, πολλές φορές με προσωπική πρωτοβουλία, να βοηθήσουμε την κατάσταση. Στα αγωνιστικά, από τη στιγμή που χάσαμε το "Απήλιον", δεν είχαμε γήπεδα να κάνουμε προπόνηση».

Τι σας έλεγαν;

«Υπομονή! Κάποια στιγμή βγήκε προς τα έξω η ομιλία του Νίκου Γκλεζάκου που είχε πει ότι δεν υπάρχουν χρήματα και όποιος θέλει μπορεί να φύγει τον Ιανουάριο. Πολύς κόσμος το κατέκρινε, αλλά είναι φυσιολογική απόρροια των δυσκολιών που υπήρχαν. Δεν είναι τόσο ωραίο για έναν παίκτη να ακούει αυτά. Αν αποχωρούσαμε δεν θα υπήρχε Πανιώνιος! Υπάρχουν παίκτες που δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν το ενοίκιο, να παραστούν στις προπονήσεις. Φέτος έχουμε πληρωθεί δύο-τρεις μισθούς και κάτι πριμ προς το τέλος!».

Υπήρχαν άνθρωποι που εμφανίζονταν στην καθημερινότητά σας;

«Αλλες στιγμές ναι, άλλες όχι. Βέβαια, όταν δεν έχεις να πεις κάτι, καλύτερα να εξαφανίζεσαι! Αυτοί που ήταν καθημερινά κοντά μας και βοηθούσαν έμπρακτα ήταν οι Αντώνης Μανίκας, Χρήστος Δάρας, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές, προσωπικό στα γραφεία».

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος;

«Είναι πολύ φιλόδοξος. Θέλει η δουλειά που κάνει να βγαίνει στο χορτάρι. Γι' αυτό και είναι τόσο παθιασμένος. Φέτος θεώρησα ότι θα ξεκινούσαμε ένα πλάνο και μια φιλοσοφία έτοιμη από την περσινή σεζόν. Ομως, έφυγε... νύχτα!».

Επρεπε να φύγει;

«Οχι! Επρεπε να μείνει γιατί ξεκινήσαμε μαζί. Είχαν μπει οι βάσεις. Το τάιμινγκ ήταν για γέλια!».

Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, τι έχεις να πεις;

«Είναι πολύ καλός προπονητής. Εκτιμώ και σέβομαι ότι έκανε την κίνηση να φύγει, παρ' ότι δεν το ήθελα τότε, για το καλό της ομάδας. Τον εκτιμώ πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως προπονητή. Τη δουλειά του, πάντως, την αποτύπωσε. Υπήρχαν στοιχεία που έμειναν στη συνέχεια».

Οπως;

«Αν μη τι άλλο, προσπαθούσαμε να παίξουμε μπάλα. Μετά βοήθησε και ο Παναγόπουλος που υπήρξε βοηθός του. Ουσιαστικά, υπήρξε συνέχεια στην ομάδα».

Για τον Νίκο Παντελή;

«Ενας ειλικρινής άνθρωπος. Είναι Πανιώνιος. Την αγαπάει την ομάδα. Εβαλε τα δυνατά του και πραγματικά είχαμε μια συγκομιδή βαθμών, η οποία ήταν αξιοσημείωτη, αν αναλογιστούμε και το μέγεθος των προβλημάτων».

Οπως και στην περίπτωση του Παναγόπουλου, το τάιμινγκ της απομάκρυνσης του Παντελή, αλλά και ο τρόπος ήταν κομψός;

«Οταν έχεις μια ομάδα που πηγαίνει καλά, σίγουρα γεννιούνται ερωτήματα. Ο τρόπος δεν ήταν ο καλύτερος. Δεν αρμόζει στον οποιονδήποτε άνθρωπο που προσέφερε όσα ο ίδιος με τη δουλειά του. Είναι, πάντως, αρσενικός. Ελεγε την αλήθεια στους παίκτες, προσπαθούσε να μεταφέρει όσα γνώριζε από την εμπειρία του και να κάνει το καλύτερο για το καλό του Πανιωνίου».

Για τον Νίκο Αναστόπουλο;

«Ηρθε σε μια φάση δύσκολη για την ομάδα. Κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτερώσει το ηθικό των παικτών. Εδωσε το στίγμα του και, κυρίως, μάζεψε τους βαθμούς που έπρεπε. Δεν άλλαξαν οι παίκτες».

Συγκρίνοντας τους παραπάνω, ποιος έφερε το κάτι διαφορετικό με τη δουλειά του;

«Ο Ελευθερόπουλος! Δούλεψα μαζί του διαφορετικά. Εμαθα να κάνω κάτι άλλο, το οποίο με βοήθησε στη δική μου απόδοση. Είχε, όμως, και περισσότερες επιλογές από τους επόμενους. Υπήρχαν παίκτες που αποχώρησαν, ενώ ήταν βαρόμετρο για την ομάδα. Διαφορετικά ξεκίνησε ο Παναγόπουλος, άλλη ομάδα βρήκε ο Παντελής και αλλιώς ήταν επί Αναστόπουλου!».

Η πλειονότητα στον Πανιώνιο δεν είδε με καλό μάτι την επιστροφή σου. Στην πορεία τούς ανάγκασες, προς τιμήν σου, να αλλάξουν άποψη. Πώς το βίωσες;

«Αυτό που έζησα έφθανε στο απόλυτο άκρο της άρνησης! Ο Λάζαρος Κουτλίδης με πίστεψε, αυτός με έφερε. Από κει και πέρα, τις απαντήσεις μια ζωή τις έδινα στο γήπεδο. Είτε ήμουν καλός είτε όχι. Το ότι δεν ήμουν αποδεκτός στην αρχή, εντάξει, ο κόσμος έχει την άποψή του».

Γιατί δεν ερχόταν ο κόσμος στο γήπεδο; Φταίει μόνο η κρίση;

«Πιστεύω ότι δεν ενέκρινε τις επιλογές που γίνονταν σε διοικητικό επίπεδο! Δεν υπήρχε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία ανάμεσα τους. Ηταν, ίσως, και απογοητευμένος ο κόσμος επειδή η ομάδα "χαροπάλευε". Ο Πανιώνιος, όμως, δεν είναι η κάθε διοίκηση. Ο κόσμος είναι αυτός που μπορεί να στηρίξει κάτι ή να το αλλάξει. Οταν είχαν έρθει οι οπαδοί στις προπονήσεις ήταν αγανακτισμένοι επειδή αγαπούν την ομάδα. Από την πλευρά τους, ήθελαν να μας αφυπνίσουν. Μπορεί και εμείς να αισθανόμασταν αδικημένοι και να είπαμε κάτι παραπάνω, αλλά αυτό ήταν η αλήθεια».

Αν ήσουν οπαδός του Πανιωνίου θα αποδοκίμαζες όσους έχουν συμφωνήσει ή υπογράψει αλλού;

«Αν μπω στη θέση του οπαδού, καταλαβαίνω ότι σκέφτεται πως αν είχε κρατήσει ο σύλλογος πολλούς από αυτούς τους παίκτες θα είχε φτιάξει μια αξιόμαχη ομάδα. Είναι δικαιολογημένο να ενοχλούνται όταν φεύγουν κάθε τόσο και λιγάκι οι παίκτες. Οχι, όμως, όταν δεν υπάρχει τίποτα για να τους κρατήσει. Αν στον παίκτη δεν είχες προτείνει κάτι καλό, χειροπιαστό και σίγουρο».

Οπως εσείς οι παίκτες ζητάτε κάποια πράγματα από κόσμο και διοίκηση, γιατί δεν περιμένατε το τέλος της σεζόν για να αρχίσετε να μιλάτε με άλλους; Και είχατε ήδη συμφωνήσει ή υπογράψει;

«Ενας παίκτης προσπαθεί να πετύχει το καλύτερο για το μέλλον του. Οταν ακούει από τον παράγοντα "όποιος θέλει μπορεί να σηκωθεί να φύγει", τι να κάνει; Δεν φεύγει κάποιος από τον Πανιώνιο για να πάει κάπου χειρότερα. Πηγαίνει κάπου που θα αισθάνεται ασφαλής και θα παίρνει τα χρήματά του. Οταν ένα συμβόλαιο τελειώνει το καλοκαίρι, η σωστή διοίκηση πιάνει έναν παίκτη έξι μήνες πριν και του λέει "εγώ σε υπολογίζω και θέλω να σε κρατήσω". Αυτό δεν το έκανε κανένας. Υπάρχουν παιδιά στα οποία χρωστάνε περσινά χρήματα! Πώς γίνεται να χρωστάς χρήματα και να θέλεις να ανανεώσω; Να κάτσω εδώ για πόσο; Το περσινό καλοκαίρι δεν έφυγα γιατί εκτίμησα ότι μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Τον Ιανουάριο ήρθε πρόταση από την Ουκρανία, η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Για όσους έχουν συμφωνήσει ή υπογράψει, δεν μπορεί κανένας, μα κανένας να πει ότι κορόιδεψαν στην προπόνηση ή δεν έδωσαν τα πάντα στο παιχνίδι».

Είσαι πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου τα τελευταία δύο χρόνια. Πού το αποδίδεις;

«Αλλαξα πραγματικά με τη δουλειά που έκανα με τον Ελευθερόπουλο. Είχαμε πιο επιθετική ομάδα και μπόρεσα να φανώ πιο αποτελεσματικός. Με βοήθησε πολύ που παίζαμε με κάτω την μπάλα. Ανέδειξε το παιχνίδι μου».

Προτιμάς πια να αγωνίζεσαι ως σέντερ φορ παρά ως ακραίος;

«Ναι, γιατί πατάω πιο συχνά περιοχή και βρίσκομαι πιο κοντά στο γκολ».

Αδυναμίες;

«Παλαιότερα πολλές φορές έτρεχα άσκοπα. Οταν έπρεπε να κάνω τις επιθετικές ενέργειες που χρειαζόταν δεν είχα την έκρηξη να τις βγάλω. Επίσης, προσπαθώ να βελτιώνομαι διαρκώς στις κινήσεις. Πέρυσι υπήρχε περισσότερη ποιότητα στο κέντρο, με Φανούρη Γουνδουλάκη, Ανδρέα Σάμαρη ώστε να γίνομαι αποδέκτης της μπάλας».

Πού οφείλεται ότι δεν σουτάρατε και δεν πατούσατε συχνά περιοχή ως Πανιώνιος;

«Για φέτος, έχεις δίκιο. Οφείλεται στον τρόπο παιχνιδιού. Δώσαμε περισσότερο βάρος στο αμυντικό κομμάτι, σε αντίθεση με πέρυσι. Και αυτό έχει να κάνει και με τους παίκτες που διαθέτεις. Προϋποθέτει να έχεις και πολλές δυνάμεις. Φέτος δεν είχαμε και την αυτοπεποίθηση που υπήρχε πέρυσι απ' όλη την ομάδα. Τα πράγματα πέρυσι ήταν πολύ καλύτερα απ' ό,τι φέτος. Εφυγαν παίκτες σημαντικοί και τα κενά τους δεν αναπληρώθηκαν. Οπότε προσαρμόζεσαι στις εκάστοτε συνθήκες. Για να σουτάρουμε έπρεπε να φθάσουμε κοντά στο τέρμα, δεν μπορούσαμε να σουτάρουμε από το κέντρο!».

Πώς βλέπεις τη νέα προσπάθεια στον Πανιώνιο;

«Η μόνη λύση είναι η υπαγωγή του στο άρθρο. Αλλιώς, δεν υπάρχει σωτηρία! Από την άλλη, έχουν έρθει άνθρωποι που ήδη έχουν βάλει χρήματα στην ομάδα από την τσέπη τους. Και δεν εξετάζω το ποσό, αλλά την κίνηση. Προσπαθούν για το καλύτερο. Οι Νίκος Ζαμάνης, Κυριάκος Σκούρας, Χρήστος Δάρας και άλλοι, τα ονόματα των οποίων δεν γνωρίζουμε, που αγαπούν τον Πανιώνιο».

Η δική σου επόμενη μέρα είναι η ΑΕΚ. Είναι πια γνωστό ότι θα συνεχίσεις εκεί για τα επόμενα τρία χρόνια. Γιατί επέλεξες την ΑΕΚ;

«Δεν έχω τελειώσει ακόμη, αλλά είμαι σε προχωρημένες επαφές μαζί τους. Αυτό που με κάνει να συνεχίσω στην ΑΕΚ είναι ότι προσφέρει στον ποδοσφαιριστή προοπτική, πως μπορεί να αισθάνεται επαγγελματίας. Κάτι το οποίο προσωπικά έζησα και στον Πανιώνιο επί εποχής Κωνσταντίνου Τσακίρη. Αισθάνεσαι ασφάλεια. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να του παρέχονται οι ιδανικές συνθήκες εργασίας για να κάνει σωστά τη δουλειά του. Να έχει κάποια ανάγκη του λυμένη, να μπορεί οικονομικά να είναι τακτοποιημένος και να βλέπει πως ξεκινάει μια προσπάθεια από την αρχή».

Στον κόσμο της ΑΕΚ θέλεις να πεις κάτι;

«Τα καλύτερα έρχονται!».

Υπάρχει κάτι που θέλεις να σου φέρει ο χρόνος;

«Ανεκπλήρωτο όνειρό μου είναι να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα. Βέβαια, ο Φερνάντο Σάντος ξέρει καλύτερα».

Μίλησέ μας για τον Κωνσταντίνο Τσακίρη...

«Είναι ο καλύτερος και πιο σημαντικός πρόεδρος που έχει περάσει από τον σύλλογο! Κακώς κάποιοι επιδόθηκαν σε κακόβουλες ενέργειες και τον ανάγκασαν να φύγει. Τον αδίκησαν και ξεπέρασαν τα όρια. Εφυγε, αλλά πάντα βρίσκεται κοντά στην ομάδα. Χωρίς να τον κάνει πιο ευάλωτο και πιο αδύναμο. Ακόμη και τώρα βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Με δύο λέξεις τι θα του έλεγες;

«Γύρνα πίσω!».

Ενα μήνυμα στον κόσμο του Πανιωνίου;

«Ενα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους βρέθηκαν κοντά μας. Θα θέλαμε σίγουρα να ήταν περισσότεροι. Να είναι σίγουροι ότι οι παίκτες που περάσαμε έχουμε δεθεί απόλυτα με την ομάδα και αποδεικνύεται με το ότι ήμασταν εκεί όταν κανένας άλλος δεν θα ήταν στη θέση μας. Κράτησα την υπόσχεση που είχα δώσει στον Βασίλη Τσάβαλο, ότι η ομάδα θα σωθεί ώστε να είναι βιώσιμη. Από κει και πέρα, ο καθένας κοιτάει το καλύτερο για τον εαυτό του γιατί δεν μπορούμε να παραμείνουμε στο "θα" και στο "αν" θα γίνει κάτι. Επιθυμία μου ήταν να παραμείνω στον Πανιώνιο! Το ξέρει πάρα πολύ καλά ο Βαγγέλης Σουφλέρης. Το περασμένο καλοκαίρι είχα έρθει σε συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου μου για τα επόμενα τρία χρόνια. Ομως, τι να έκανα όταν η ομάδα αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και δεν ήταν βέβαιο ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις ανάγκες;».

2 σχόλια

  1. Paramithia tis halimas aravidi to oti exeis upograpsei stin aek einai gnwsto edw kai mhnes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μια ακομη φορα ο αρχηγος εστω και η τελευταια συνεντευξη με τα χρωματα του Πανιωνιου που ειπε τα πραγματα με το ονομα τους αντι οι συνΠανιωνιοι να τα βαλουν με την καταστροφικη διοικηση του εξυγιαντη προεδρου και του ψευτομαγκα οψιμου παραγοντα ειναι μεγα λαθος να τα βαζουν με τους απληρωτους παικτες αυτοι ειναι επαγγελματιες τους δωθηκε η μεγαλη ευκαιρια μεσω του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ να αναδειχθουν και εφοσον δεν εχουν συμβολαιο (ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ)θελοντας να εξασφαλησουν την συντομη επαγγελματικη τους καριερα εν σχεση με αλλα επαγγελματα κοιταζουν το συμφερον τους μακαρι να μπορεση η νεα διοικηση να μπη σε ενα ευεργετικο νομο και με την βοηθεια του Τσακιρη και με σωστο προγραμματισμο πιστευω οτι η ομαδαρα μας θα τραβηξη τον δρομο της αρκει να μην βρεθουν στον δρομοτης αλλοι εξυγιαντες και ψευτομαγκες παραγοντες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή