Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σε ζήλεψα, κυρ-Θεοδόση…

Του Ευάνθη Γκόγκουλη... Η είδηση πέρασε στα ψιλά. Γράφτηκαν, βέβαια, πολλά συλλυπητήρια μηνύματα στο facebook, αργότερα βγήκαν και οι κ...

Του Ευάνθη Γκόγκουλη...

Η είδηση πέρασε στα ψιλά. Γράφτηκαν, βέβαια, πολλά συλλυπητήρια μηνύματα στο facebook, αργότερα βγήκαν και οι κλασικές «ξύλινες» ανακοινώσεις, διαβάσαμε και τα αναμενόμενα σχόλια του τύπου «τέτοιες στιγμές δεν μετράνε τα οπαδικά, πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή». Θλιβερό το γεγονός, αλλά μες στην τραγικότητά του, δεν ξέρω πώς, αλλά με έκανε να τον ζηλέψω λίγο τον κυρ Θεοδόση.

Τον ζήλεψα πρώτα απ’ όλα για τα προφανή της «κυανέρυθρης» πραγματικότητας. Επειδή είδε διά ζώσης τον Πεντζαρόπουλο, τον Σκορδίλη, τον Στάικο, τον Τσολιά, τον Κερδεμελίδη και τους Ζαρκάδηδες, να παίζουν στο χωμάτινο γήπεδο, χωρίς εξέδρα γύρω-γύρω. Και πιο μετά, επειδή είδε τον πατέρα Σαραβάκο, τον Χάιτα, τον Δέδε, τον Καζαντζίδη και τους άλλους. Τον ζήλεψα επειδή είδε τον Πανιώνιο να χτυπάει το πρωτάθλημα, επειδή έζησε και το πρώτο Κύπελλο. Όχι μόνο το «χτικιό» των μπαράζ και των υποβιβασμών, όπως εμείς της γενιάς μου.

Τον ζήλεψα επειδή και στην προχωρημένη ηλικία του έβλεπε έναν Πανιώνιο να του προσφέρει χαρές. Σπάνιες μεν, αλλά μεγάλες. Θα ήταν κάπου εκεί δίπλα μου, το προπερασμένο Σάββατο, στη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Πιθανότατα θα ήταν εκεί και τον Αύγουστο, στη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Αλλά και στις μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές, πριν από μερικά χρόνια, θα ήταν εκεί, όπως κάθε φορά, και θα καμάρωνε για τον Πανιώνιό του. Αυτόν που εμείς δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει, όχι όταν (και αν) φτάσουμε στα 83, αλλά ούτε το καλοκαίρι που μας έρχεται…

Τον ζήλεψα ακόμη επειδή με έκανε να καταλάβω ότι αγαπούσε τον Πανιώνιο πιο πολύ από μένα. Διότι ακόμα και στα 83 του δεν φοβήθηκε το κρύο, δεν πτοήθηκε από τις ήττες, τις τάσεις φυγής των παικτών, την οσμή διάλυσης που έρχεται από παντού. Δεν νοιάστηκε για τίποτα άλλο, παρά να είναι εκεί. Όχι όπως εγώ, εσύ, ο φίλος σου, που προτιμήσαμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας, μια και υπήρχε η εύκολη δικαιολογία. «Έλα μωρέ, πού να τρέχω τώρα; Μήπως παίζουν μπάλα; Μήπως υπάρχει διοίκηση; Αφού όλοι έχουν αποφασίσει να φύγουν». Όλα αυτά που έχουμε πει κατά καιρούς εμείς που διατυμπανίζουμε ότι αγαπάμε την ομάδα μας πιο πολύ απ’ τους «άλλους», τους μοδάτους.

Μα πιο πολύ τον ζήλεψα τον κυρ Θεοδόση για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε. Ορθιος, μέσα στο γήπεδο που όλοι νιώθουμε σαν δεύτερο σπίτι μας. Το γήπεδο που συνεχίζει να στιγματίζει τις ζωές μας -όπως τόσο εύστοχα έγραψε ένας φίλος- αλλά δεν λέμε να το «κόψουμε» εντελώς, όσο κι αν μας πληγώνει, όσο κι αν μας αρρωσταίνει.

Καλό ταξίδι, κυρ Θεοδόση. Και πού ‘σαι, επειδή σε διέκοψαν λίγο απότομα χθες και πιθανόν θα αγωνιάς, να ξέρεις ότι ο Πανιώνιος τον νίκησε τον Εργοτέλη. Και όχι μόνο θα σωθεί και φέτος, αλλά και το Κύπελλο θα πάρει. Και τα διοικητικά θα «στρώσουν» και όλοι οι παίκτες θα μείνουν και μεταγραφάρες θα γίνουν για να είναι πιο δυνατός από του χρόνου. Πρωτάθλημα θα παίρνουμε κάθε χρόνο κυρ Θεοδόση…

5 σχόλια

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ φιλε Γκογκουλη σαν εσενα πρεπει νσ γραφουν οι πανιωνιοι και οχι αυτοι που βριζουν τους παντες που ειρωνευονται τους παντες στην ηττα που εξαφανιζονται στη νικη και περιμενουν μονο το κακο για να βγαλουν δηλητήριο. Σαν το γκογκουλη και τον κατσουλα αξιζει μονο να διαβαζουν οι πανιωνιοι οι υπόλοιποι ειναι για να γραφουν στο γαυρο τη πρασινη και την ωρα. ΚΥΡΙΕ γκογκουλη γραφε σε παρακαλω οταν μπορεις γιατι κανεις πολυ καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μεγάλο Μπράβο κύριε Γκόγκουλη. Αυτό είναι ο Πανιώνιος. Όλο συναίσθημα και όνειρο και ελπίδα. Μπράβο και πάλι Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι Πανιώνιος, αλλά αυτό το κείμενο μ' έκανε να αισθανθώ έτσι. Καλό ταξίδι κυρ Θοδωρή. Να βλέπεις τον Πανιώνιο ψηλά από εκεί ψηλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήμουν στο γήπεδο και δεν ήξεραν ποιος είχε τα κλειδιά του ασθενοφόρου που ήταν ήδη εκεί. Και κάλεσαν άλλο ασθενοφόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο σου Ευάνθη!
    Μέσα από την καρδιά βγαλμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή