Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Πρωτοβουλίες πανιώνιας αλληλεγγύης...»

Σε μία ανακοίνωση-παρέμβαση προχώρησαν οι Ανδρέας Χατζάκης, Αποστόλης Μακρυκώστας, Κώστας Πετρόπουλος και Πάνος Τσελέντης. Γίνεται ειδική...

Σε μία ανακοίνωση-παρέμβαση προχώρησαν οι Ανδρέας Χατζάκης, Αποστόλης Μακρυκώστας, Κώστας Πετρόπουλος και Πάνος Τσελέντης. Γίνεται ειδική αναφορά στα όσα έχει κάνει από το 2011 η διοίκηση του Πανιωνίου, ενώ επισημαίνει και τις δύσκολες στιγμές που περνάει αυτή την περίοδο ο σύλλογος.

Παράλληλα, καλούν τον Πανιώνιο κόσμο να συμμετέχει ενεργά για το καλό του Ιστορικού, παίρνοντας -όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά- "...πρωτοβουλίες πανιώνιας αλληλεγγύης".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το καλοκαίρι του 2011, ενώνοντας τις δυνάμεις μας ως φίλοι και οπαδοί του Πανιωνίου, μέσα από Συνδέσμους, συλλογικότητες, παρέες, δημιουργήσαμε την Πανιώνια Κίνηση και πήραμε μια μεγάλη απόφαση. Παρακολουθώντας τον Πανιώνιο να τραβά έναν λανθασμένο δρόμο, τόσο στον Ερασιτέχνη όσο και την ΠΑΕ, προσπαθήσαμε να ανακόψουμε αυτήν την πορεία που εκτιμούσαμε ότι οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση του Συλλόγου.

Οι βασικές αρχές μας όπως είχαν αποτυπωθεί στην διακήρυξή της κίνησης μας μεταξύ άλλων ανέφεραν :

1. Νέα Αθλητική πορεία για τον Σύλλογο. Βασισμένη στις δικές του δυνάμεις, με ανάπτυξη όλων των Υποδομών του. Οι αγωνιστικές ομάδες του Πανιωνίου να στηριχτούν στους αθλητές που προέρχονται από τις Ακαδημίες, οι οποίες θα αναβαθμιστούν και θα ενισχυθούν προπονητικά.

2. Οικονομική πολιτική βασισμένη στις πραγματικές συνθήκες. Περιορισμό των εξόδων, μείωση των αγωνιστικών μπάτζετ, αύξηση των εσόδων.

3. Άνοιγμα στην τοπική Κοινωνία. Ο Σύλλογος που γυμνάζει 3.500 παιδιά της πόλης, να γίνει τμήμα της καθημερινότητας της.

4. Ανάδειξη της Ιστορικής και Πολιτιστικής φυσιογνωμίας του Πανιωνίου. Ο Σύλλογος που συνέδεσε τον Πολιτισμό με τον Αθλητισμό, από την ίδρυσή του, να ξαναγίνει παράδειγμα αθλητικής και κοινωνικής λάμψης.

Ξέραμε ότι στις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί επί τόσα χρόνια στον ελληνικό αθλητισμό και με δεδομένο την βαθιά οικονομική κρίση, αυτή η προσπάθεια θα απαιτούσε χρόνο, αποφασιστικότητα και συσπείρωση όλων των δυνάμεων που θα ήταν διαθέσιμες.

Η Γενική Συνέλευση του Απριλίου 2012 επιβεβαίωσε την θέση του συνόλου των Μελών του Πανιωνίου να προχωρήσει η προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο. Ψήφισε ομόφωνα την απόφαση για οικονομική εξυγίανση και εξουσιοδότησε τις διοικήσεις Ερασιτέχνη και ΠΑΕ να συνεχίσουν την προσπάθεια χωρίς υποχωρήσεις.

Στην πορεία αυτή δεν έγιναν όλα όπως τα θέλαμε, αλλά υπήρξαν σημαντικές επιτυχίες. Μειώθηκε δραματικά το αγωνιστικό μπάτζετ της Ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά παρ’ όλα αυτά παρέμεινε στην Α’ Εθνική παίζοντας μόνον με έλληνες παίκτες και το κυριότερο με πολλούς από αυτούς να προέρχονται από τα σπλάχνα της.

Αντιμετωπίστηκαν οι συσσωρευμένες απαιτήσεις ποδοσφαιριστών με προσφυγές και υψηλά συμβόλαια, ρυθμίστηκαν χρέη προς την Εφορία και το Δημόσιο, υπήρξε εξορθολογισμός του μπάτζετ στα τμήματα του Ερασιτέχνη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εκρηκτικό χρέος του, αλλά και να ανταποκριθεί στην παρούσα οικονομική συγκυρία, έγιναν σημαντικά έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις με κυριότερα τον ενεργειακό τους εκσυγχρονισμό, στεγάστηκαν και δημιουργήθηκαν νέα τμήματα, δόθηκε η δυνατότητα άθλησης σε ευπαθείς ομάδες, ανέργους κλπ με σημαντικές εκπτώσεις στις συνδρομές.

Και όλα αυτά μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης, που πολλές φορές έφτανε στο σημείο της συκοφαντίας, προβοκατόρικων συμπεριφορών και πολύ πρόσφατα σε ύβρεις και σε τραμπουκισμούς σε βάρος ανθρώπων της Διοίκησης. Όταν μάλιστα από την αρχή της προσπάθειας μας είχαμε ξεκαθαρίσει προς όλες τις πλευρές (πρώην παράγοντες, οπαδούς, φιλάθλους και λοιπούς), ότι δεν είμαστε παράγοντες, ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε, η προσπάθεια μας απορρέει από την βαθιά αγάπη μας για το Σύλλογο, έναν Σύλλογο που βρέθηκε στα πρόθυρα της εξαφάνισης με την απειλούμενη παραχώρηση του σε σκοτεινούς κύκλους που λυμαίνονταν το ελληνικό ποδόσφαιρο και στη συνέχεια την ανεπάρκεια παραγόντων «παλαιάς κοπής».

Σήμερα όμως έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο. Η συνέχιση της λειτουργίας της ΠΑΕ χωρίς την οικονομική της στήριξη, από εύρωστους οικονομικούς παράγοντες, με εξαφανισμένους τους χορηγούς από το ελληνικό πρωτάθλημα, με μειωμένα έσοδα λόγω της οικονομικής κρίσης και με ένα αμήχανο Δημόσιο υποταγμένο στις επιταγές της Τρόικας που δεν εξασφαλίζουν καμία βιώσιμη λύση για τον επιχειρηματικό κόσμο, πόσο δε μάλλον για τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες που παλεύουν να ανταποκριθούν σε συσσωρευμένα χρέη , δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Η πολυπόθητη συσπείρωση που ζητήσαμε δυστυχώς δεν έγινε ποτέ, ο κόσμος του Πανιωνίου με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες αδυνατεί να στηρίξει παραπάνω την ομάδα, οι οικονομικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν είναι απόντες με αποτέλεσμα το Ποδοσφαιρικό τμήμα να αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα με κυριότερα την απώλεια ποδοσφαιριστών, και την αδυναμία πληρωμής των ρυθμίσεων.

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται ο Οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ και θα έχουμε πλήρη εικόνα των όσων έγιναν τα 3 τελευταία χρόνια. Η τεράστια προσπάθεια που έγινε για να εξυγιανθεί ο Σύλλογος πρέπει να συνεχιστεί με τη συμμετοχή όλων όσων μπορούν να βοηθήσουν.

Ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις και πέρα από προσωπικά παιχνίδια, επιδιώξεις και «ανταλλάξιμες υπηρεσίες», είναι στιγμή που πρέπει να συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτό που ονομάζουμε πανιώνια κοινότητα, επαναπροσδιορίζοντας τη στάση μας απέναντι στο σύλλογο και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωσή του, πρωτοβουλίες πανιώνιας αλληλεγγύης.

Ανδρέας Χατζάκης, Αποστόλης Μακρυκώστας, Κώστας Πετρόπουλος, Πάνος Τσελέντης".

6 σχόλια

  1. μπράβο μάγκες, μακάρι να εισακουστείτε, να συζητηθούν ήρεμα ένα ένα τα μεγάλα θέματα που έχουν προκύψει στη ΓΣ και να συνεχίσουμε ενωμένοι μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλως τους σωτηρες νεας κοπης που για να μην αφησουν την καρεκλα τους ξεπουλησαν οσο οσο ταλαντουχους παικτες μειωσαν συμβολαια παικτων οπου ο συλλογος θα ειχε εσοδα για να μην κανουν προσφυγες απελησαν προπονητη με την σταση τους εκαναν καποιους συνΠανιωνιους που ηθελαν να βοηθησουν βασει των δηλωσεων τους την ομαδα οικονομικα να φυγουν.Ανεχτηκαν τον ψευτομαγκαωψημο(ΞΕΧΑΣΑ ΝΕΑΣ ΚΟΠΗΣ)παραγοντα να μπαινη στα αποδυτηρια και να απειλη τους απλητωτους παικτες.Στην περσυνη συνελευση οταν δεν θελατε να χασετε τις εκλογες λεγατε οτι ολα βαινουν καλα τωρα που εσφυξε ο κλοιος βγενεται να μετατοποησετε το προβλημα αλλου μεχρι και την πολιτεια μπλεξατε ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ δεν νομιζω να αξιζει τετοιας ταλαιπωριας κοιτατε να βρητε λυσεις και οχι να δημιουργητε προβληματα μαλλον αργησατε πολυ να ανακαλυψετε τα προβληματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ανιδιοτέλεια και η αγνή/ρομαντική αγάπη για το σύλλογο, των ανθρώπων που υπογράφουν την επιστολή, επιβεβαιώνουν το κίνητρο της ίδρυσης της Πανιώνιας Κίνησης. Αν το θέμα ξέφυγε, αιτία δεν είναι η πρόθεση των περισσοτέρων αλλά η υποτίμηση(η η μετέπειτα μεγέθυνση) του κομματιού της ΠΑΕ. Κι αυτό όμως θα παλευόταν αν το Δημόσιο επέτρεπε πολυετείς και όχι πολύμηνες δόσεις για την εξώφληαη του χρέους. Αυτό που λείπει είναι η ρευστότητα που η τελευταία ρύθμιση δεν την επιτρέπει.
    Όσο για το θέμα της "καρέκλας" αυτό που βλέπω είναι -
    1. μόνο εξευτελισμό προκαλεί στους σημερινούς κατέχοντες
    2. μόνο αυτοί που έχουν εδώ και καιρό προσωπικές οικονομικές "δεσμεύσεις" από το Δημόσιο (εξ αιτίας της εμπλοκής τους με το σύλλογο) έχουν μείνει ενεργοί στο ΔΣ
    Άρα μήπως τελικά κρατάνε ακόμη την καρέκλα επειδή αν φύγουν δεν θα υπάρξει κάποιος να δεσμευθεί περισσότερο από αυτούς ότι ο σύλλογος (άρα και αυτοί οι ίδιοι) θα ξεχρεώσει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pros ta paidia apo to site panionianea.......ftiakste epitelous ta comments!!!!!!!! Den emfanizontai!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ανακοίνωση τα λέει όλα! Η ομάδα
    παρά τις σημαντικές προσπάθειες να κλείσουν τρύπες, να επουλωθούν πληγές και να
    πληρωθούν χρέη από λάθη του παρελθόντος, έχει ανάγκη από ρευστό. Διότι σήμερα
    διοικείται από απλούς φιλάθλους, ανεξάρτητα αν κάποιοι τους συμπαθούν ή τους
    αντιπαθούν, οι οποίοι ως απλοί εργαζόμενοι και όχι επιχειρηματίες ή επενδυτές δεν
    έχουν για να την χρηματοδοτήσουν! Στη δύσκολη αυτή καμπή τρία πράγματα μπορούν
    να γίνουν και θα πρέπει να είναι γνωστά σ’ όλους τους φίλους, ώστε να μην
    καλλιεργούνται προσδοκίες: α) Πανιώνια πανστρατιά με σκοπό την οικονομική
    βοήθεια β) αγορά της Παε από κάποιον επιχειρηματία και απορώ γιατί δεν έχει
    γίνει μέχρι τώρα αφού αφενός μεν δε θ' απαιτηθεί ένα υπέρογκο ποσό και αφετέρου
    δε η ομάδα έχει ένα βιώσιμο, ένα απολύτως διαχειρίσιμο χρέος, το οποίο μάλιστα
    υπάρχουν προϋποθέσεις να μειωθεί περεταίρω και γ) να πουληθούν αρκετοί
    ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι (και μάλιστα μερικοί εξ αυτών ενδεχομένως να
    ξεπουληθούν αφού αυτό γίνεται όπου υπάρχει τεράστια ανάγκη εξεύρεσης οικονομικών
    πόρων), ώστε να προκύψουν έσοδα και μάλιστα να μην αγοραστούν άλλοι ποδοσφαιριστές
    ως αντικαταστάτες τους αφού δε θα υπάρχει δυνατότητα! Άρα η ομάδα θ’ αγωνίζεται
    μόνο με όσους προέρχονται από τις ομάδες νέων, με ότι ρίσκο έχει αυτή η
    προοπτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπραβο μαγκες μονο αν μας πειτε τι εγινε με λαμπροπουλο ,κουρντι,κουρο θα συμπορευθουμε.Οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή