Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δεν τον άφησαν να το διεκδικήσει...

Την εντός έδρας ήττα με 64-69 γνώρισε o Πανιώνιος από τον Παναθηναϊκό, για την 19η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Η ομάδα του Σφαιρόπουλ...

Την εντός έδρας ήττα με 64-69 γνώρισε o Πανιώνιος από τον Παναθηναϊκό, για την 19η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο του, όμως παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια της τελικά δεν κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα.

Καθοριστικά ήταν τα σφυρίγματα των διαιτητών στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου με την… εύνοια υπέρ των φιλοξενούμενων δεν επέτρεψαν στον Πανιώνιο να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο παιχνίδι.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Έρικ ΜακΚόλουμ με 27 πόντους, ενώ καλή ήταν η παρουσία και από τους Κάρτερ, Μπατή.

Το παιχνίδι

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα δέκα λεπτά, με τον Πανιώνιο να έχει καλή αμυντική λειτουργία ενώ και στην επίθεση έβρισκε τις λύσεις που ήθελε. Το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου ήταν 10-10.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν υπήρξε ιδιαίτερη διαφορά στο σκηνικό του αγώνα, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και το σκορ του ημιχρόνου να είναι 23-26 για τους φιλοξενούμενους.

Στα μισά της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του και αύξησε την διαφορά του ακόμα και στους 11 πόντους. Όμως οι παίκτες του Πανιωνίου αντόεδρασαν, βελτιώθηκαν σε όλες τις γραμμές και έκλεισαν το δεκάλεπτο στους-5 (38-43).

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός κατάφερνε και διατηρούσε το υπέρ του προβάδισμα, ενώ πέντε λεπτά περίπου πριν το τέλος του αγώνα έγινε η φάση που έβγαλε από τα… ρούχα του τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Οι διαιτητές έδωσαν φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων σε διώξιμο της μπάλας από τον Κάρτερ, με τον προπονητή του Πανιωνίου να διαμαρτύρεται έντονα και να δέχεται χωρίς κάποια δυσκολία από τους διαιτητές τεχνική ποινή.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος συνέχισε φιλότιμα την προσπάθεια του να μειώσει ακόμα περισσότερο το σκορ, κάτι που κατάφερε κιόλας, καθώς 70 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε το σκορ ήταν στο 57-61.

Άλλη μία απόφαση των διαιτητών υπέρ του Παναθηναϊκού 45 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έβαλε… φωτιά στις εξέδρες του κλειστού, με τους οπαδούς του Πανιωνίου να αποδοκιμάζουν έντονα.

Ο ΜακΚόλουμ πέτυχε το καλάθι, δέχτηκε και το φάουλ από τον Γκιστ, όμως τρεις διαιτητές είδαν… επιθετικό φάουλ του Αμερικανού του Πανιωνίου! Απόφαση που όπως γίνεται αντιληπτό προκάλεσε την οργή οπαδών, παικτών και τεχνικού τιμ της ομάδας.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έκαναν ότι μπορούσαν για να διεκδικήσουν στα ίσια το παιχνίδι, όμως παρά την τρομερή προσπάθεια τους τελικά δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το σκορ.

Τελικό σκορ 64-69 άφησε τον Πανιώνιο να μένει με την πικρία για την ήττα, αλλά και έντονα παραπονεμένο για τα σφυρίγματα των διαιτητών.

Οι φίλοι του συλλόγου χειροκρότησαν θερμά τους κυανέρυθρους, αναγνωρίζοντας την μεγάλη τους προσπάθεια.

Δεκάλεπτα: 10-10, 23-26, 38-43, 64-69

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 27, Ντούβνιακ, Κάρτερ 10, Μίλμπουρν 5, Αθανασούλας, Μπατής 8, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 6, Μισέλ, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 4, Σαλούστρος.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Φώτσης 7, Ούκιτς 2, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Παππάς 8, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 12, Ράιτ 9.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Πουρσανίδης, Μαγκλογιάννης.

Συντάκτης: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια