Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Όταν τα αποδυτήρια μυρίζουν προσφυγιά...

Ένα εξαιρετικό άρθρο για τον Πανιώνιο από τον Νίκο Γιαννόπουλο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα contra. Το διαβάσαμε, μας άρεσε κ...

Ένα εξαιρετικό άρθρο για τον Πανιώνιο από τον Νίκο Γιαννόπουλο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα contra.

Το διαβάσαμε, μας άρεσε και σας το παραθέτουμε:

Πριν από λίγες ημέρες ο Πανιώνιος γνώρισε την ήττα από τον Αιγινιακό στο Κύπελλο. Ηταν μία ήττα από αυτές που στο ποδόσφαιρο συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε ντροπιαστικές. Στη συνέχεια ήρθε και η ήττα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό κατά την οποία ο Ιστορικός έχασε με το τσουβάλι τις ευκαιρίες. Μετά από ένα τέτοιο μπαράζ γκίνιας, λίγοι περίμεναν ότι οι Νεοσμυρνιώτες θα σήκωσαν κεφάλι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Αν είσαι πρόσφυγας όμως... ξέρεις πως να αντιδράσεις.

Ξέρεις ότι κάθε φορά που πέφτεις, οφείλεις να σηκώνεσαι. Γνωρίζεις ότι ακόμα και οι πιο μεγάλες καταστροφές μπορούν να κρύβουν πίσω τους μία αχτίδα ελπίδας, να φέρνουν μία χαραμάδα φωτός. Οι άνθρωποι που μετέφεραν τον Πανιώνιο από τη Σμύρνη, στη Νέα Σμύρνη το 1922-1923 είχαν χάσει τα πάντα εκτός από τη διάθεσή τους για δημιουργία. Συνάντησαν στην κυρίως Ελλάδα ένα κλίμα μάλλον εχθρικό (τουρκόσπορους τους ανέβαζαν, τουρκόσπορους τους κατέβασαν οι...αυθεντικοί Ελληνες), και όμως μέσα από τις στάχτες και τα ερείπια όχι μόνο επιβίωσαν αλλά συνέβαλαν αποφασιστικά στο να ριζώσει και να προκόψει ο σύλλογός τους.

Τα παιδιά που παίζουν σήμερα μπάλα στον Πανιώνιο, προς θεού δεν είναι πρόσφυγες, μακάρι κανείς άνθρωπος να μην δοκιμάσει στο μέλλον αυτό το πικρό ποτήρι του ετσιθελικού ξεριζωμού από την πατρίδα του. Ομως ξέρουν. Τα αποδυτήρια του γηπέδου της Νέας Σμύρνης μυρίζουν προσφυγιά από χιλιόμετρα, θαρρείς και η οσμή από τα αποκαϊδια της Σμύρνης έχει περάσει μέσα από τους τοίχους σε κάθε σημείο. Και ξέρουν ότι όταν είσαι πρόσφυγας ή, τέλος πάντων όταν εκπροσωπείς πρόσφυγες, είσαι ικανός για πολλά.

Το καθαρά ποδοσφαιρικό μέρος (που χρήζει βέβαια ανάλυσης) περνά σε δεύτερο πλάνο διότι το βασικό στοιχείο που κρατά τον Πανιώνιο ακόμη ζωντανό και ακμαίο μέσα στον κυκεώνα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει είναι η ψυχολογία ή για να το πούμε καλύτερα, η ψυχολογία της ιστορίας. Και τα καλά αποδυτήρια βεβαίως αλλά για να δημιουργήσει κανείς καλά αποδυτήρια, πρέπει να υπάρχει η αρχική μαγιά, το υλικό που θα βοηθήσει στη δημιουργία. Και στη Νέα Σμύρνη από μαγιά ...άλλο τίποτα. Εκτός από τους καθαρά γηγενείς ποδοσφαιριστές (Ανέστης, Ντούνης, Κολοβός) και οι υπόλοιποι νιώθουν ακριβώς το ίδιο. Ενα καθήκον να προστατεύουν και να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο το σήμα που φορούν τη φανέλα τους και την ιστορία που κουβαλά.

Σ΄αυτό βέβαια συμβάλει εν προκειμένω και ο προπονητής διότι ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος είναι σαρξ εκ της σαρκός αυτής της ομάδας, μέρος του αίματος που κυλάει στις φλέβες της. Και αν υπάρχει ένας άνθρωπος που ξέρει μέσα στα αποδυτήρια καλύτερα από όλους τι εστί Πανιώνιος, αυτός είναι ο τεχνικός του που μεταξύ άλλων παίζει και ένα σωρό ρόλους μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Φυσικά, για να προσγειωθούμε στη σκληρή και μίζερη πραγματικότητα, ο Πανιώνιος δεν έχει κερδίσει ακόμα το στοίχημα της φετινής σεζόν που δεν είναι άλλο από τη σωτηρία. Εκκινεί, δυστυχώς γι΄αυτόν, από μειονεκτική θέση καθότι λόγω του γνωστού προβλήματος με την εφορία δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές και έχει ένα Γολγοθά μπροστά του για να ανέβει.

Μετά το παιχνίδι με τον Αιγινιακό δε έβαλε στο λαιμό του ακόμη μία θηλιά, που είναι αυτή ενός πιθανού αποκλεισμού από το Κύπελλο από ομάδα μικρότερης κατηγορίας σε διπλά, μάλιστα, ματς. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, μία πιθανή αποτυχία στη ρεβάνς θα προκαλέσει γκρίνια και εσωστρέφεια παρά τον αέρα αισιοδοξίας που έφερε ο θρίαμβος επί του ΠΑΟΚ. Αλλωστε στο ποδόσφαιρο τα συναισθήματα αλλάζουν με ταχύτητα χιονοστιβάδας εφόσον υπάρχει η μεταβλητή του αποτελέσματος.

ΥΓ1. Ο Αντρέας Λάσνικ βρισκόταν στη λίστα των υπό αποχώρηση ποδοσφαιριστών πριν από λίγο καιρό. Πλέον αισθάνεται, όπως ο ίδιος δήλωσε, ότι τον εμπιστεύονται πάλι. Οι ποδοσφαιριστές είναι σαν τα μικρά παιδιά. Πρέπει να τους δείχνεις την εμπιστοσύνη και την.... αγάπη σου έμπρακτα, κάθε μέρα. Και προς το παρόν. ο Παναγόπουλος δείχνει να κερδίζει το στοίχημα του Αυστριακού μέσου. Για να δούμε και τη συνέχεια.

ΥΓ2. Οι φήμες δίνουν και παίρνουν στην Πλατεία. Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης θα ενδιαφερθεί και πάλι για τον Πανιώνιο μόλις ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ ολοκληρωθεί και βγάλει το αποτέλεσμα που πάνω κάτω οι πάντες αναμένουν. Ο ίδιος προς το παρόν διαψεύδει κατηγορηματικά. Αλλά σε αυτού του είδους τα ντιλ, τα πάντα διαψεύδονται κατηγορηματικά μέχρι να ανακοινωθούν. Οψόμεθα.

3 σχόλια

  1. Μπραβο στον Κο Γιαννοπουλο για το υπεροχο αρθρο ωντος ο Ιστορικος παρα τα οικονομικα προβληματα και την ανυπαρκτη διοικηση αποτι φαινεται εχει καλα αποδυτηρια σε αυτο εκτος τον προπονητη μεγαλη συμετοχη πιστευω οτι εχουν ο ΜΑΝΙΚΑΣ -ΛΙΜΑ δυο γνησιοι ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ καθως ο γιατρος ΔΑΡΑΣ και ολα τα υπολοιπα παιδια μακαρι να γυριση ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.......ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑ ΛΕΩ:
    ΠΑΝΙΟΛΕ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΤΑ ΧΑΝΩ
    ΠΑΝΙΟΛΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΟΝΟ ΖΩ
    ΠΑΝΙΟΛΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ
    ΘΑ ΡΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ ΝΑ ΣΕ ΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ19 Ιανουαρίου 2014 στις 9:45 μ.μ.

    ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΠΑΝΙΩΝΙΟΙ
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ
    ΠΑΤΡΙΔΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ(ΠΑ0) Η ΕΝΟΣ
    ΛΙΜΑΝΙΟΥ(ΟΣΦΠ).ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΔΕΝ ΕΜΕΝΑ ΠΟΤΕ
    ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.
    ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΙΤΕ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
    ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΟΣΦΠ.
    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή