Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κούρος στα panionianea.gr: «Όπλο μας το οικογενειακό κλίμα» (photos)

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στα panionianea.gr ο Αλέξανδρος Κούρος. Συνέντευξη στον Γιώργο Καρμίρη Αν και είναι μόλις 20...

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στα panionianea.gr ο Αλέξανδρος Κούρος.

Συνέντευξη στον Γιώργο Καρμίρη

Αν και είναι μόλις 20 ετών αποτελεί από την περασμένη χρονιά βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας του Πανιωνίου, μετρώντας μάλιστα την φετινή σεζόν, έως τώρα, 16 συμμετοχές σε 17 αναμετρήσεις της Σούπερ Λιγκ (σ.σ. τιμωρημένος μία αγωνιστική).

Ο λόγος φυσικά για τον Αλέξανδρο Κούρο, τον οποίο συναντήσαμε στην λαμπερή και Χριστουγεννιάτικη Νέα Σμύρνη, με τον αριστερό μπακ του Ιστορικού να μας μιλάει για τα πάντα.

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, στα προβλήματα που υπάρχουν στον σύλλογο, στην δική του ποδοσφαιρική ιστορία, στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και στην καλύτερη του στιγμή με την κυανέρυθρη φανέλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξανδρου Κούρου στα panionianea.gr

-Σε ποια ηλικία ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;

«Σε ηλικία 6 χρονών ξεκίνησα. Από τότε κατάλαβα πόσο μου αρέσει αυτό το άθλημα».

-Η αφορμή που σε έκανε να το ξεκινήσεις;

«Με είχε πάρει ο πατέρας μου σε ένα παιχνίδι 5x5 που έπαιζε με τους φίλους του και από εκείνη τη στιγμή μπήκε μέσα μου το “μικρόβιο” για το ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια με έγραψε σε μία ακαδημία και κάπως έτσι ξεκίνησα».

-Κάποιο ίνδαλμα που είχες μικρότερος;

«Ο Ρομπέρτο Κάρλος. Τον θαύμαζα πάντα αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Στο ξεκίνημα μου εγώ έπαιζα την θέση του αριστερού χαφ, βέβαια στη συνέχεια γύρισα σαν μπακ».

-Ακόμα είσαι πολύ νέος βέβαια, αλλά θα ήθελα να μου πεις ποια θεωρείς πως είναι τα προτερήματα σου ως ποδοσφαιριστής και τι θα ήθελες να βελτιώσεις;

«Πιστεύω ότι αμυντικά είμαι αρκετά σταθερός, ενώ επιθετικά πρέπει να δουλέψω ακόμα περισσότερο. Να βοηθάω δηλαδή περισσότερο επιθετικά την ομάδα, να έχω περισσότερες πρωτοβουλίες κλπ».

-Είσαι μόλις 20 ετών, ωστόσο ήδη μετράς πολλές συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου…

«Θεωρώ πως έπεσα σε καλές συγκυρίες, γιατί πριν κάποια χρόνια ήταν πολύ δύσκολο να πάρεις αυτές τις ευκαιρίες. Έπεσα στη καλή εποχή και κατάφερα να πάρω πολλά παιχνίδια στα πόδια μου. Βέβαια τα πάντα είναι και θέμα δουλειάς».

-Τι σημαίνει για σένα ο Πανιώνιος;

«Σίγουρα είναι ο σύλλογος που με έχει αναδείξει. Έμαθα ποδόσφαιρο στον Πανιώνιο, έγινα επαγγελματίας εδώ και μόνο καλά λόγια έχω να πω για την ομάδα».

-Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά σου όνειρα;

«Όπως και κάθε ποδοσφαιριστή να παίξω κάποια στιγμή στο εξωτερικό και να αγωνιστώ σε κορυφαίες διοργανώσεις, όπως π.χ. το Τσάμπιονς Λιγκ και το Μουντιάλ. Φυσικά και η Εθνική ομάδα».

-Η καλύτερη σου στιγμή σε αυτά τα χρόνια που είσαι στον Πανιώνιο;

«Για μένα η μεγαλύτερη μου στιγμή ήταν όταν έπαιξα για πρώτη φορά στον Πανιώνιο, σε ένα παιχνίδι με τον Έργοτελη. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες ωραίες στιγμές μετά από νίκες, αλλά αυτή μου έχει μείνει»
«Μπορούσαμε και ψηλότερα…»

-Στα αγωνιστικά τώρα, πως κρίνεις την πορεία του Πανιωνίου στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λιγκ;

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι και πάρα πολύ καλή. Θεωρώ πως είναι μία αρκετά θετική πορεία. Έχουμε χάσει κάποιους βαθμούς που δεν έπρεπε, σε ματς όπως με τον Άρη, τον Πανθρακικό, την Ξάνθη που ήταν μέσα στην έδρα μας. Ελπίζουμε στον δεύτερο γύρο να καλύψουμε το χαμένο έδαφος από αυτές τις απώλειες».

-Πιστεύεις πως η βαθμολογική συγκομιδή έως τώρα είναι αντάξια της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας;

«Σίγουρα θα μπορούσαμε να είμαστε και ψηλότερα, αν δεν χάναμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Τώρα θα κοιτάξουμε να πάρουμε τους βαθμούς, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα στο τέλος».

-Ποια θεωρείς πως ήταν τα παιχνίδια «κλειδιά» του πρώτου γύρου για τον Πανιώνιο;

«Το διπλό στα Γιάννενα ήταν πολύ σημαντικό και για ψυχολογικούς και για αγωνιστικούς λόγους. Επίσης η ισοπαλία στο Αγρίνιο ήταν σημαντική, που ήρθε σε μία δύσκολη έδρα».

-Από ποια αναμέτρηση μπορείς να πεις ότι το αποτέλεσμα σου αφήνει μεγάλη πικρία;

«Το παιχνίδι με τον Άρη σίγουρα μου αφήνει μεγάλη πικρία. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να χάσουμε αυτό το ματς».

-Μεγαλύτερη επιτυχία έως τώρα της σεζόν είμαι σίγουρος πως θα μου πεις πως ήταν η νίκη επί του Παναθηναϊκού…

«Σίγουρα ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη για τον Πανιώνιο και απ’ όσο γνωρίζω είχε χρόνια η ομάδα να πάρει τέτοια νίκη με αυτή την έκταση του σκορ επί του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν εύκολη μία τέτοια νίκη. Εντάξει είχε τότε κάποια προβλήματα ο αντίπαλος μας, αλλά και εμείς είχαμε. Ήταν μία επιτυχία».

«Ταμείο στο τέλος»

-Από εδώ και πέρα τι θα επιδιώξει ο Πανιώνιος;

«Θα επιδιώξουμε να νικάμε, να μαζεύουμε βαθμούς και να παίζουμε όσο καλύτερα γίνεται. Ταμείο θα γίνει στο τέλος της σεζόν».

-Στον θεσμό του Κυπέλλου έχετε να αντιμετωπίσετε τον Αιγινιακό. Έχετε και αυτόν τον στόχο στο μυαλό σας;

«Πιστεύω ότι είναι μία εφικτή διοργάνωση για να φτάσουμε αρκετά μακριά. Αν περάσουμε τον Αιγινιακό, που πιστεύω ότι θα περάσουμε, μετά με σοβαρότητα και τύχη μπορούμε να φτάσουμε στους “4” και βλέπουμε. Φυσικά και υπάρχει στο μυαλό μας αυτός ο θεσμός».

«Κάτι παραπάνω από προπονητής ο Παναγόπουλος»

-Πιστεύεις ότι η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει την ομάδα;

«Σίγουρα μία αλλαγή προπονητή βοηθάει την ομάδα αρχικά για ψυχολογικούς λόγους και εν συνεχεία αγωνιστικά. Το θέμα είναι ο νέος προπονητής να δουλέψει σε κάποια πράγματα που υστερεί η ομάδα και πιστεύω πως με τον κ. Παναγόπουλο αυτά θα γίνουν».

-Τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο και τον ξέρετε και σας ξέρει, οπότε φαντάζομαι πως αυτό είναι πολύ θετικό για την συνεργασίας σας…

«Φυσικά είναι πάρα πολύ θετικό. Για μένα είναι κάτι παραπάνω από προπονητής, όπως και για άλλα παιδιά. Βοηθάει πολύ και αγωνιστικά αλλά κυρίως και ψυχολογικά και είναι πολύ σημαντικό αυτό».

-Τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου είναι γνωστά. Μέσα στο γήπεδο όμως δείχνετε πάντα μαχητικότητα και διάθεση. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;

«Προσπαθούμε να ξεχνάμε τα προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο. Αν και για κάποιους μπορεί να φαίνεται εύκολο είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουμε. Είναι σημαντικά τα προβλήματα, υπάρχει βιοποριστικό πρόβλημα για πολλούς παίκτες».

-Υπάρχει κάποιο αισιόδοξο μήνυμα από την διοίκηση προς τα εσάς;

«Η διοίκηση μας λέει ότι τα πράγματα στον δεύτερο γύρο θα γίνουν καλύτερα. Βέβαια αν δεν δούμε πράξεις δεν μπορούμε να πούμε τίποτα».

«Όλοι μαζί για να ξεχνάμε τα προβλήματα»

-Το «όπλο» σας σε αυτά τα προβλήματα ποιο είναι;

«Είναι το οικογενειακό κλίμα που έχουμε μεταξύ μας. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να ξεχνάμε αυτά τα προβλήματα. Άμα κάθεσαι και το σκέφτεσαι και το συζητάς συνέχεια μόνο κακό σε εσένα κάνεις πιστεύω».

-Ακούγονται καθημερινά ονόματα παικτών του Πανιωνίου ως υποψήφιοι στόχοι άλλων ομάδων. Αυτό σας προβληματίζει από την άποψη ότι μπορεί να αποδυναμωθεί η ομάδα;

«Σίγουρα είναι λίγο περίεργο αυτό, αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα στεναχωρηθώ αν φύγει κάποιος για καλό δικό του. Νομίζω πως κάνει και καλό στον σύλλογο όλο αυτό που γίνεται, γιατί φανερώνει την καλή δουλειά που γίνεται αγωνιστικά στον Πανιώνιο».
«Συγκεντρωμένος στον Πανιώνιο»

-Έχει «παίξει» και το δικό σου όνομα τελευταία για κάποιες ομάδες. Υπάρχει κάτι παραπάνω;

«Ότι ξέρεις και διαβάζεις ξέρω και εγώ. Αυτή την στιγμή εγώ έχω συμβόλαιο με τον Πανιώνιο μέχρι το 2016 και είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου. Αν τύχει κάτι στην πορεία, έτυχε…».

-Η εικόνα σου γενικά για το φετινό πρωτάθλημα. Κάποια ομάδα που σου έκανε θετική εντύπωση;

«Ο Εργοτέλης είχε ξεκινήσει πολύ καλά, άλλα πλέον βλέπουμε πως έχει ξεφουσκώσει. Πιστεύω πως εκτός από τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, όλοι οι υπόλοιποι πάνω-κάτω βράζουν στο ίδιο καζάνι».

-Διαφορές που βλέπεις ανάμεσα στον φετινό Πανιώνιο με τον περσινό;

«Είχαμε σημαντικές απώλειες φέτος, όμως ο Γουνδουλάκης και ο Σάμαρης. Φύγανε σημαντικοί παίκτες. Ήρθα άλλα παιδιά και θεωρώ πως όσο περνάει ο καιρός θα παίρνουν τον απαραίτητο αέρα που χρειάζεται για να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την ομάδα».

«Στηρίζεται στις δυνάμεις του ο σύλλογος»

-Ο Πανιώνιος για μία ακόμη σεζόν στηρίζεται ουσιαστικά στα δικά του πόδια, με νέους παίκτες ποδοσφαιριστές. Τι πιστεύεις πως έχει αυτός ο σύλλογος και τα καταφέρνει παρά τις δυσκολίες;

«Ο Πανιώνιος έχει την ικανότητα να βγάζει ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του όπως λέμε. Κάθε δύο-τρία χρόνια βγάζει σημαντικούς ποδοσφαιριστές και έτσι ο σύλλογος μπορεί να στηρίζεται στις δυνάμεις του».

-Σε ποιο πρωτάθλημα του εξωτερικού πιστεύεις ότι θα ταίριαζες περισσότερο;

«Στο γερμανικό πιστεύω θα ταίριαζα περισσότερο, όμως εγώ θα ήθελα να παίξω κάποια στιγμή στο αγγλικό πρωτάθλημα».

-Κλείνοντας θέλω να στείλεις το μήνυμα σου στον κόσμο του Πανιωνίου…

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένη η νέα χρονιά. Από εκεί και πέρα, θέλω από τον κόσμο μας να μας στηρίξει όσο μπορεί, να μας δίνει δύναμη όταν έρχεται στο γήπεδο ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε όσα περισσότερα γίνεται».

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Φωτογραφίες: Λυδία Πετροπούλου

*Ευχαριστούμε την καφετέρια της Νέας Σμύρνης New Habit για την φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια