Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τι ισχύει τελικά με την παραχώρηση του γηπέδου (photos)

Επειδή έχουν γραφτεί πολλά για το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου του Πανιωνίου προκειμένου να διεξαχθεί το μπαράζ μεταξύ ΠΑΟ και Ξάνθης...

Επειδή έχουν γραφτεί πολλά για το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου του Πανιωνίου προκειμένου να διεξαχθεί το μπαράζ μεταξύ ΠΑΟ και Ξάνθης, το ρεπορτάζ από τα panionianea.gr έδειξε τα εξής:


Πρώτον, σύμφωνα με την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Σουπερ Λιγκ (Αρθρο 7, παρ 2) «οι Π.Α.Ε. που μετέχουν στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, υποχρεούνται να παραχωρούν το γήπεδο που χρησιμοποιούν ως έδρα και να το διαθέτουν στη “Super League Ελλάδα” για ορισμό αγώνων, κατόπιν απόφασης της διοργανώτριας και συνυπολογίζοντας τα αρχικά δικαιώματα του παραχωρησιούχου. Σε περίπτωση άρνησης παραχώρησης ή/και διάθεσης του γηπέδου, κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, από την Π.Α.Ε. ή την αρχή που ανήκει το γήπεδο, επιβάλλονται οι σχετικές ποινές που προβλέπει ο Κ.Α.Π.. Επιπλέον, επιβάλλεται σε βάρος της αρνούμενης Π.Α.Ε. η καταβολή των εξόδων μετακίνησης της αντιπάλου».

Αυτό σημαίνει ότι η ΠΑΕ και κατ’ επέκταση ο Ερασιτέχνης δεν είχε περιθώριο για να αρνηθεί την παραχώρηση, με δεδομένο ότι οι ποινές είναι εξοντωτικές. Αρα δεν επρόκειτο περί «συμφωνίας» ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, αλλά περί εκβιασμού.
Η περίπτωση του συγκεκριμένου μπαράζ αφορά αγώνα Πρωταθλήματος και όχι ευρωπαϊκό παιχνίδι όπως η περίπτωση με την ΑΕΚ προ διετίας, οπότε οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ ισχύουν στο ακέραιο.

Δεύτερον, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην απόφαση της Αστυνομίας (εικόνα 2) κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης Ασφαλείας, ο υπεύθυνος Ασφαλείας της ΠΑΕ Πανιώνιος εξέφρασε κατηγορηματική αντίθεση στη διεξαγωγή του αγώνα, δεδομένων των συνθηκών.

Τρίτον ο Εμπορικός Σύλλογος της Νέας Σμύρνης εκφράζει την αντίθεση του στη διεξαγωγή του αγώνα για τους ίδιους λόγους που επικαλείται και η ΠΑΕ.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η απόφαση της Λίγκας ήταν βιαστική, δεν έλαβε υπ όψη τις ιδιαιτερότητες του
γηπέδου του Πανιωνίου και της πόλης και για μια ακόμη φορά έδειξε την προχειρότητα των ιθυνόντων.


1 σχόλιο

  1. Αυτο το οποιο βγαινει απο το εμπεριστατωμενο ρεπορταζ σας,ειναι οτι αυτα που αναφερονται στην χθεσινη (τουλαχιστον προκλητικη)ανακοινωση της λιγκας περι συμφωνης γνωμης ΠΑΕ/Ερασιτεχνη ειναι ψευδη.Miltos@Chios

    ΑπάντησηΔιαγραφή