Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

ΒΗΜΑ ΛΑΟΥ: Τζάμπα ήττα! Και μερικές απόψεις...

Άλλη μια ήττα για τον Πανιώνιο απ’ αυτές που κατά τη γνώμη μου χαρακτηρίζονται πάμφθηνες! Που παραλίγο να γίνει θρίαμβος για την Αεκ των χιλ...

Άλλη μια ήττα για τον Πανιώνιο απ’ αυτές που κατά τη γνώμη μου χαρακτηρίζονται πάμφθηνες! Που παραλίγο να γίνει θρίαμβος για την Αεκ των χιλίων προβλημάτων! Και αυτό λόγω των παιδαριωδών λαθών των ποδοσφαιριστών του Ιστορικού.


Διότι πώς αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν τα λάθη του α’ ημιχρόνου, τα λάθη του κεντρικού αμυντικού διδύμου ή η άγαρμπη έξοδος Περιστερίδη στο πέναλτι; (άλλο αν στη συνέχεια εξιλεώθηκε με την εκπληκτική του απόκρουση).

Η ομάδα έχει άπειρα ελαφρυντικά αφού στερείται για διαφόρους λόγους βασικών της ποδοσφαιριστών. Επιπλέον, όπως πλειστάκις έχει τονιστεί και στο παρελθόν, είναι μια νεανική και άπειρη ομάδα, η οποία παρουσιάζει αστάθεια στην απόδοσή της και κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και από αγώνα σε αγώνα.  Όμως νομίζω ότι είναι επιβεβλημένο να γίνει μια καλοπροαίρετη κριτική, που ενδεχομένως συμβάλει στην αποφυγή πρόσθετων και επαναλαμβανόμενων λαθών.

Συγκεκριμένα δεν μπορεί να μην τονιστεί η επιπολαιότητα και ο υπέρμετρος εκνευρισμός που χαρακτηρίζει κάποιους ποδοσφαιριστές και μάλιστα απ’ αυτούς που θεωρούνται καλοί! Θ’ αναφέρω τα ονόματα των Σάμαρη, Ντούνη, Κούρντι, Κολοβού ακόμα και των έμπειρων Μενδρινού και Καπάνταη. Έτσι όμως αδικούν την αγωνιστική τους παρουσία μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να πειστούν από τον προπονητή τους ότι χάνοντας τη συγκέντρωσή τους και τη ψυχραιμία τους κατά τη διάρκεια του αγώνα ζημιώνουν την ομάδα και τον εαυτό τους!

Η επόμενη άποψη είναι ότι ο Μενδρινός δε θα πρέπει ν’ αγωνίζεται ως πλάγιος μέσος αλλά ως κεντρικός. Θα πρέπει. να έχει έναν πολύπλευρο ρόλο μέσα στην ομάδα, θα πρέπει δηλ. να δημιουργεί αλλά και να απειλεί. Επίσης στα παιχνίδια που απαιτείται δύναμη και τα οποία συνήθως είναι τα εκτός έδρας, η ενδεκάδα χρειάζεται να περιλαμβάνει περισσότερους δυνατούς απ’ ότι τεχνίτες ποδοσφαιριστές. Βέβαια ένας πλήρης ποδοσφαιριστής χρειάζεται να διαθέτει και τα δύο ως άνω χαρακτηριστικά, όμως είπαμε: μιλάμε για τον Πανιώνιο και μάλιστα το σημερινό και όχι για τη Μπαρτσελόνα!

Η επόμενη επισήμανση αφορά στην αμυντική γραμμή του Πανιωνίου. Είναι η χειρότερη γραμμή του! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι είναι η 2η χειρότερη του πρωταθλήματος! Γίνονται απερίγραπτα λάθη τόσο στα άκρα της όσο και στο κέντρο της άμυνας. Επίσης εκτιμώ ότι ο Τόσκας είναι πολύ αργός και γενικότερα παρουσιάζεται ανέτοιμος για ν’ αγωνιστεί ως βασικός κεντρικός αμυντικός στον Πανιώνιο.

Μέχρι τώρα νομίζω ότι αγωνίστηκε εξ ανάγκης όμως τώρα που οι επιλογές λόγω των μεταγραφών αυξήθηκαν, εκτιμώ ότι ο προπονητής θα πρέπει θα δοκιμάσει και κάτι διαφορετικό.

Επαναλαμβάνω ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν απόψεις, που μάλιστα δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ευαγγέλιο! Δεν επιθυμώ να κάνω υποδείξεις ούτε να θίξω πρόσωπα και πράγματα. Διατυπώνονται απλά στη λογική ότι πάνω και πέρα απ’ όλα και όλους είναι ο Πανιώνιος!

Τέλος το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο νεαρός επενδυτής κ. Πάνος Μπεθάνης, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Βοστώνη, έκανε πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Πανιώνιος, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Επειδή κατά καιρούς έχουν προκύψει πολλοί επενδυτές εξ Αμερικής, Αραβίας ή και από αλλού, που αποδείχθηκε ότι είχαν εκφράσει φιλολογικό μόνο ενδιαφέρον ν’ ασχοληθούν με Ελληνικές Παε ή που δεν είχαν την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία ή διάθεση για ένα τέτοιο ενέργημα, η διοίκηση του Ιστορικού θα πρέπει να είναι επιφυλακτική, διερευνητική και βεβαίως ανοιχτή σε συζητήσεις με τον κ. Μπεθάνη αλλά και με τον οποιοδήποτε επενδυτή.

Αν αποδειχθεί ότι ο επιχειρηματίας είναι σοβαρός, εύρωστος οικονομικά, με όραμα και κέφι για να το υλοποιήσει τότε οι εκπρόσωποι του συλλόγου μπορούν να διεξάγουν συζητήσεις μαζί του μέχρι και να καταλήξουν σε συμφωνία.

Άρθρο του αναγνώστη μας Πάνου Κατσούλα

2 σχόλια

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΝΔΡΙΝΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Κ Ο ΠΑΝΤΙΔΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΛΩΝΙΤΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΕΛΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΤΑΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΡΙΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΝΑ ΦΤΩΧΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΒΑΘΟΣ DNA ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν πειράζει...πάμε για το 3χ3 με Πας-Κέρκυρα-Πανθρακικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή