Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

ΒΗΜΑ ΛΑΟΥ: Ψυχραιμία και λογική…

…είναι τα στοιχεία που χρειάζεται να πρυτανεύσουν στις τάξεις του Πανιωνίου! Επίσης οι όποιες αποφάσεις δε μπορεί να στηρίζονται στη λογική ...

…είναι τα στοιχεία που χρειάζεται να πρυτανεύσουν στις τάξεις του Πανιωνίου! Επίσης οι όποιες αποφάσεις δε μπορεί να στηρίζονται στη λογική "πονάει δόντι κόψει κεφάλι"!


Είναι γεγονός ότι ο Πανιώνιος έχει 6 αγωνιστικές χωρίς νίκη. Είναι κάτι που λυπεί αφάνταστα όλους τους Πανιώνιους! Όμως είναι και κάτι που εξηγείται. Αρκεί όταν αναλύουμε τα γεγονότα να πατάμε στη γη και όχι να πετάμε στα σύννεφα! Διότι στη δεύτερη περίπτωση θα βγάλουμε λάθος συμπεράσματα, θα πάρουμε λάθος αποφάσεις, ενδεχομένως να προβούμε και σε ακρότητες!
Ας επιχειρήσουμε λοιπόν μια σύντομη ανάλυση, που στηρίζεται στα γεγονότα.

Ο Πανιώνιος τις τελευταίες αγωνιστικές είχε πολλές και σημαντικές απώλειες. Οι Λαμπρόπουλος, Κουλοχέρης, Μενδρινός, Ρόβας, Σπυρόπουλος, Καπάνταης, Κούρος ήσαν απόντες για διαφόρους λόγους σε πολλούς αγώνες! Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι εξ αυτών, δεν είναι εύκολο ν’ αντικατασταθούν ή τουλάχιστον ν’ αντικατασταθούν άμεσα και μάλιστα κάτω από τις δεδομένες συνθήκες. Επιπλέον το κυρίαρχο στοιχείο της ομάδας είναι ότι στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές ταλαντούχους μεν, νεαρούς και άπειρους δε.

Οι οποίοι έπεσαν να κολυμπήσουν απ’ ευθείας στα βαθιά νερά επειδή δε γινόταν διαφορετικά! Επίσης και ο προπονητής είναι νέος και άπειρος. Άρα είναι αναπόφευκτο ότι τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και ο προπονητής θα υποπέσουν σε λάθη. Εδώ λάθη κάνουν έμπειροι και φτασμένοι ποδοσφαιριστές και προπονητές, δε θα κάνουν οι νέοι; Από την άλλη πλευρά όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο Πανιώνιος φέτος παίζει ωραία μπάλα και κυρίως, πλην ελαχιστότατων περιπτώσεων, έχει χτυπήσει όλα τα παιχνίδια!

Αν εξαιρεθούν τα παιχνίδια με το Λεβαδειακό και τη Ξάνθη σε κανένα άλλο δεν έχει πάψει ν’ αγωνίζεται για το καλύτερο μέχρι το τέλος! Το γεγονός ότι παίζει καλή μπάλα, καλύτερη από άλλες χρονιές, και ότι σε κανέναν αγώνα δεν καταθέτει τα όπλα, οφείλεται στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Αν η απουσία νίκης τις τελευταίες 6 αγωνιστικές αποδοθεί στον προπονητή και ληφθεί απόφαση για την αντικατάστασή του, εκτιμά κάποιος ότι μπορεί να έρθει στον Πανιώνιο άλλος προπονητής με περγαμηνές; Πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει δυνατότητα να πληρωθεί ένας τέτοιος προπονητής; Ή μήπως δε γνωρίζουμε για την κάκιστη κατάσταση των οικονομικών της ΠΑΕ;

Κοντολογίς ο Πανιώνιος με δεδομένες τις αντιξοότητες και τα πολλά και τεράστια οικονομικά του προβλήματα έχει εκείνο το έμψυχο δυναμικό και εκείνον τον προπονητή που θα μπορούσε να έχει! Επιπλέον, τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και ο προπονητής μπορούν και πρέπει να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Το τι θα καταφέρουν θα κριθεί στο τέλος, αφού προηγουμένως τους δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος.

Κατόπιν αυτών νομίζω να γίνεται αντιληπτό σε όλους ότι ο στόχος του Πανιωνίου υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να είναι άλλος από την έγκαιρη σωτηρία του. Βεβαίως αν έρθει κάτι παραπάνω θα είναι καλοδεχούμενο. Μπορεί κάποιος ν’ αντιτείνει ότι ο Πανιώνιος δεν είναι σωματείο, που πρέπει να θέτει τέτοιους χαμηλούς στόχους. Αυτό είναι απόλυτα σωστό ως γενική αρχή. Δε θα πρέπει όμως ποτέ να παραγνωρίζουμε τη σημερινή δύσκολη συγκυρία και ότι επίσης οι νέες ομάδες χτίζονται σιγά – σιγά.

Για αυτό λοιπόν λέω να ηρεμήσουμε και να προσηλωθούμε στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη επίτευξη του ρεαλιστικού φετινού μας στόχου!

Άρθρο του αναγνώστη μας, Πάνου Κατσούλα...


Περιμένουμε πάντα και τα δικά σας άρθρα-σχόλια-απόψεις στο εξής E-mail:panionianea@gmail.com.

1 σχόλιο