Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Χρήστος Εμβολιάδης: Με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του Πανιωνίου!

Ο Πανιώνιος έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα στην υπεραιωνόβια ιστορία του. Και κοινός παρονομαστής αυτών των δύο σπουδαίων στιγμών του Ιστορικ...

Ο Πανιώνιος έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα στην υπεραιωνόβια ιστορία του. Και κοινός παρονομαστής αυτών των δύο σπουδαίων στιγμών του Ιστορικού δεν είναι άλλος από το Χρήστο Εμβολιάδη!!!

Που ήταν μέλος της ομάδας που νίκησε το 1979 την ΑΕΚ (3-1) στο Γ. Καραϊσκάκης, και προπονητής της όταν κατέβαλε στο ίδιο γήπεδο τον Παναθηναϊκό (1-0), σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα (1998)!

Γι’ αυτόν, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους, ο Χρήστος Εμβολιάδης αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες στην ιστορία του Πανιωνίου. Μιας ομάδας που αγάπησε παθολογικά, και της έδωσε ό,τι καλύτερο είχε…

Και κάτι που αξίζει να σημειώσουμε, είναι ότι ο Εμβολιάδης έδωσε τόσα στον «Ιστορικό»… δίχως να προέρχεται μάλιστα από τα «σπλάχνα» του, αφού μετακινήθηκε σ’ αυτόν από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟ Διοικητηρίου!!!

Και προερχόμενος από τον τελευταίο το 1973 πήγε στους «κυανέρυθρους» με μετεγγραφή! Σιγά-σιγά δημιούργησε μια αξιοζήλευτη καριέρα, αφού βρήκε το δρόμο του αν και είχε μπροστά του πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές, από τους οποίους όμως ποτέ δεν έκρυψε ότι εμπνεύστηκε, καθώς μάλιστα αυτοί του μετέδωσαν τη λατρεία για τη νεοσμυρνιώτικη ομάδα.

Ο Εμβολιάδης αγωνίστηκε κυρίως ως λίμπερο. Όταν όμως υπήρχε ανάγκη, τον έβλεπε κανείς να προσφέρει και ως αμυντικός μέσος. Αθόρυβος, αλλά και παθιασμένος, είχε την ικανότητα να προλαβαίνει τις δύσκολες καταστάσεις και να αποσοβεί τους κινδύνους με τα καθαρά και δυνατά του μαρκαρίσματα. Έπαιξε 301 φορές στην Α’ Εθνική με τον Πανιώνιο, πετυχαίνοντας μόλις 9 τέρματα αφού δεν του άρεσε να αφήνει την άμυνα και να προωθείται.

Η θητεία του στους Νεοσμυρνιώτες κράτησε 12 χρόνια. Ευτύχησε πάντως να φύγει από την ομάδα προτού δει τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της, με τον υποβιβασμό της στη Β’ Εθνική… Εκτός γηπέδων είναι ένας ήρεμος άνθρωπος, χαμηλών τόνων και πράος.

Ο Χρήστος Εμβολιάδης ποτέ δεν έκρυψε την αφοσίωσή του στον Πανιώνιο. Με τον οποίο πάντως ήλπιζε ότι θα μπορούσε να είχε πετύχει πολλά περισσότερα. Έστω κι αν δεν κατάφερε όσα θα ήθελε, όμως, είναι γεγονός ότι σε ένα διάστημα 20 ετών αποτελεί πρόσωπο αναφοράς για τους «κυανέρυθρους», στους οποίους έδωσε την καρδιά και την ψυχή του, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια