Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Με γνώμονα την πρόοδο του Πανιωνίου, αλλά και κάθε νεαρού ποδοσφαιριστή του!

Νομίζω ότι οι διάφορες απόψεις που διατυπώνονται κατά καιρούς και για διάφορα θέματα του Πανιωνίου δεν είναι αντίπαλες. Απλώς αποτελούν διαφ...

Νομίζω ότι οι διάφορες απόψεις που διατυπώνονται κατά καιρούς και για διάφορα θέματα του Πανιωνίου δεν είναι αντίπαλες. Απλώς αποτελούν διαφορετικές προσεγγίσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κατά καιρούς ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ. Άλλωστε όλοι μας έχουμε το ίδιο ενδιαφέρον για την προκοπή του Πανιωνίου!


Όμως πιστεύω ότι πρέπει να συζητάμε, ακόμη και αν διαφωνούμε, έχοντας ως βάση κάποια ατράνταχτα δεδομένα. Το κυριότερο είναι η οικονομική αδυναμία του συλλόγου, η οποία δένει τα χέρια οποιασδήποτε διοίκησης, που θέλει να κρατήσει το σύλλογο οικονομικά ανεξάρτητο. Σε μια τέτοια περίπτωση ο μόνος δρόμος είναι η δημιουργία ενός ρόστερ χαμηλού κόστους. Το τελευταίο επιτυγχάνεται με τη δημιουργία ενός συνόλου, που θ' αποτελείται από νεαρούς και ταλαντούχους κατά βάση ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορεί να μην αμείβονται πλουσιοπάροχα, όμως τους δίνεται η ευκαιρία ν' αναδείξουν το ταλέντο τους, να βελτιωθούν και να εξελίξουν την καριέρα τους.

Ο Πανιώνιος, σε ότι αφορά στο τελευταίο όχι μόνο δε θα σταθεί εμπόδιο αλλά θα τους βοηθήσει κιόλας! Το μόνο που ζητάει είναι η κάθε μεταγραφή ποδοσφαιριστή του σε άλλη ομάδα να επιφέρει κάποιο λογικό κέρδος και στον Πανιώνιο. Αυτό νομίζω ότι είναι πέρα για πέρα θεμιτό. Άλλωστε όπως θυμάμαι, την περίοδο της επίπλαστης ευημερίας, το παράπονο των νέων ποδοσφαιριστών ήταν ότι, ενώ στοίχιζαν ελάχιστα δεν τους δινόταν η ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν, επειδή το ρόστερ των ομάδων το αποτελούσαν πολλοί και αμφιβόλου ποιότητας ξένοι ποδοσφαιριστές. Με λίγα λόγια δε ζητούσαν παχυλούς μισθούς αλλά ευκαιρίες ανάδειξης.

Γνώριζαν πολύ καλά ότι αν άξιζαν θα έρχονταν και οι υψηλές αμοιβές! Όπως επίσης γνώριζαν ότι η καταξίωση δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία αλλά επιτυγχάνεται σταδιακά και με κόπο!

Απ' ότι έχω καταλάβει η διοίκηση του Πανιωνίου κινείται πάνω σε μια τέτοια λογική, που εκτιμώ ότι είναι σωστή επειδή είναι ένας πολύ καλός τρόπος μια ομάδα με περιορισμένα έσοδα να πορευτεί ικανοποιητικά.

Τη λογική που περιέγραψα έχω την εντύπωση ότι την υιοθετεί η πλειονότητα των φιλάθλων, όπως και των ποδοσφαιριστών του Ιστορικού. Την κατάλαβαν οι Κολοβός και Κούρντι, που υπέγραψαν νέα συμβόλαια, εύχομαι και ελπίζω να την αντιληφθούν και οι Ντούνης, Κούρος κλπ. Όμως δεν την κατάλαβε δυστυχώς ο Σπυρόπουλος, ο οποίος δείχνει να είναι πολύ βιαστικός!

Μπορεί να έχει κάθε δικαίωμα ν' αρνηθεί την επέκταση του συμβολαίου του, όμως, όπως διατείνονται οι περισσότεροι, δεν είναι ακόμη καθόλα έτοιμος για το βήμα παραπάνω. Πάντως ένα νέο παιδί δικαιολογείται να κάνει λάθος. Στην περίπτωση αυτή προσπαθείς να του εξηγήσεις τις προθέσεις σου, τα ενδεχόμενα λάθη του, να του δόσεις διαβεβαιώσεις, να το νουθετήσεις γενικότερα και όχι να το τιμωρήσεις.

Ελπίζουμε η επικοινωνία μεταξύ διοίκησης και Σπυρόπουλου να συνεχιστεί, ώστε να βρεθεί λύση και να υπογραφτεί νέο συμβόλαιο μεταξύ του ποδοσφαιριστή και του Πανιωνίου. Διότι θα είναι προς όφελος και των δύο! Το συμβόλαιο πρέπει να υπογραφεί ακόμη και αν ο Σπυρόπουλος πάρει μεταγραφή στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου!

Άρθρο του Πάνου Κατσούλα

3 σχόλια

  1. Ψύχραιμος και κατ' ευθείαν στο στόχο, Πάνο. Αξίζει να το διαβάσουν όλοι και κυρίως οι νεαροί ποδοσφαιριστές αυτό το άρθρο· θα τους δώσει να καταλάβουν σε ποιόν Σύλλογο βρίσκονται και πόσα θα κερδίσουν αν τον σεβαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. opos kai pali oi bazeloi krubontai apo piso tou eipan na mi ypograjei gia na parei perisotera xrimata se aytous.ara to bazelopaido de uelei to kalo tou sylogou na paei na meinei sto pagko gia na katalabei ti sumbainei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά δε "παίζει" να μη μπουν καθόλου λεφτά στα ταμεία ρε φιλε.Γνώμη μου ειναι πως σε καμια 15αρια μερες θα μαθουμε ξαφνικα οτι ο Μαρινάκης ή ο Αλαφούζος ή ο Σαββίδης ή δε ξέρω ποιός άλλος προσφέρει τα τάδε λεφτά στην ομάδα για να πάρει άμεσα το παίκτη.Το έχουμε ξαναδεί το έργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή