Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος-Πανθρακικός: Στατιστικά, συμπτώσεις & παράξενες συγκυρίες

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης... Το απόγευμα της Κυριακής ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει στις 17.15 τον Πανθρακικό στη Νέα Σμύρνη στα πλαίσια της 23η...

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης...

Το απόγευμα της Κυριακής ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει στις 17.15 τον Πανθρακικό στη Νέα Σμύρνη στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής της φετινής Superleague στην προσπάθεια του να πετύχει τη 2η του νίκη στον 3ο χρονικά αγώνα που έχει χαρακτηριστεί απολύτως δικαιολογημένα ως ''τελικός'' μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού & την ήττα στο νησί των Φαιάκων την προηγούμενη αγωνιστική με το ίδιο σκορ (2-1) αμφότερες!


Ένα στοιχείο εν όψει του αγώνα που παρουσιάζει στατιστικό ενδιαφέρον είναι η ευκαιρία να ''σπάσει'' η φετινή αρνητική παρουσία των κυανερύθρων Κυριακάτικα ως γηπεδούχοι καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης παρά το ότι απέχουμε μία ανάσα από τη συμπλήρωση του 80% του πρωταθλήματος! Στις 4 σχετικές αναμετρήσεις μετράει 3 ήττες και 1 ισοπαλία και στόχος του Ιστορικού είναι να κάνει ''σεφτέ'' στην προτελευταία ευκαιρία που του παρουσιάζεται καθώς υπάρχει ακόμη μία την 29η αγωνιστική με την έτερη ομάδα της Θράκης. Σε περίπτωση που τα καταφέρει και μόνο, θα πετύχει και κάτι εξίσου σημαντικό για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο συμπτωματικά και πάλι στην προτελευταία ευκαιρία που του παρουσιάζεται! Θα έχει φτάσει σε συγκομιδή 6 βαθμών εναντίον του αντιπάλου με 2 στα 2 (νίκες δηλαδή εντός και εκτός έδρας) κάτι που δεν το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. H τελευταία σχετική ευκαιρία αν δεν το πετύχει στο αυριανό ματς θα είναι στα Περιβόλια των Χανίων στις 17 Μαρτίου εναντίον του Πλατανιά!

Να σημειωθεί πως θα τεθούν αντιμέτωπες 2 ομάδες με την ίδια βαθμολογική παρουσία ως γηπεδούχοι μέχρι στιγμής! Τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο Πανθρακικός έχουν από 5 νίκες & ήττες και 1 ισοπαλία αμφότεροι στα πρώτα τους 11 ματς στην έδρα τους! Η ομάδα της Κομοτηνής θα προσπαθήσει να πετύχει την 3η εκτός έδρας της νίκη φέτος (εν τω μεταξύ οι άλλες 2 επίσης σε ''κυανέρυθρες'' έδρες δηλαδή Βέροια & Κέρκυρα) και μ' αυτό το τρόπο να αναγκάσει τους Νεοσμυρνιώτες στην 6η τους φετινή ήττα ώστε να γίνουν η ομάδα με τις περισσότερες εντός έδρας από κάθε άλλη στο φετινό πρωτάθλημα, ακριβώς ό,τι δεν κατάφερε δηλαδή ο Ιστορικός στο νησί του Ιονίου την προηγούμενη αγωνιστική!

Σε τέτοια περίπτωση βέβαια οι Θρακιώτες αφενός θα έχουν πετύχει το δεύτερο διπλό τους διαχρονικά σε επίπεδο Superleague στη 14η επίσκεψη στη πρωτεύουσα τους μετά το 0-2 επί του Θρασύβουλου στη Φυλή το 2008/2009, αφετέρου θα φτάσουν τους 29 βαθμούς και θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε βαθμολογικό +4 από τον Πανιώνιο που θα έχει συμπληρώσει την 6η του εντός έδρας ήττα και πάλι την 23η αγωνιστική όπως και την περσινή περίοδο μετά το 1-2 από τον Ατρόμητο! Ωστόσο, αν οι γηπεδούχοι αποφύγουν την ήττα θα διατηρήσουν τις όποιες πιθανότητες τους αναλογούν ώστε να περιοριστούν στις 5 εντός έδρας ήττες όπως άλλωστε και τις σεζόν 2008/2009, 2009/2010 & 2010/2011! Εκτός αυτού θα έχουν καταφέρει να μην έχουν σε καμία χρονική στιγμή της περιόδου περισσότερες εντός έδρας ήττες από νίκες σε επίπεδο πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2007/2008!

Αν μάλιστα, φτάσουν στη πολυπόθητη επικράτηση που έχουν τεράστια ανάγκη (κυρίως βαθμολογικά) θα έχουν πετύχει 6 εντός έδρας νίκες από Φεβρουάριο μήνα επίσης για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2007/2008 που συμπτωματικά συνδέεται και με την αμέσως προηγούμενη αναφορά!

Επιπλέον να αναφέρουμε πως εν όψει Κυριακής έχουν προκύψει ουκ ολίγες ενθαρρυντικές χρονικές συγκυρίες για τον Ιστορικό που δείχνουν αν μη τι άλλο επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα. Μία εξ αυτών έγγυται στο ότι παρατηρούνται αρκετές ομοιότητες συγκριτικά με τη σεζόν 2008/2009 πριν το τότε ματς στη Νέα Σμύρνη για την 20ή αγωνιστική.

Όπως και τότε λοιπόν, έτσι και τώρα, ο Πανιώνιος έχει 25 βαθμούς πριν την σχετική αναμέτρηση και βρίσκεται σε χαμηλότερη βαθμολογική θέση σε σχέση με τον Πανθρακικό. Την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη του 2009 θυμίζουμε πως ο Ιστορικός με το εμφατικό 3-0 που διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε τους 28 βαθμούς προσπερνώντας τους Θρακιώτες βαθμολογικά κάτι που άπαντες στον Πανιώνιο ελπίζουν να επαναληφθεί και στη τωρινή περίπτωση μέχρι και το τελευταίο του στάδιο! Ακόμα μία ευνοϊκή σύμπτωση για τους κυανέρυθρους σχετίζεται άμεσα με την αγωνιστική περίοδο 2010/2011 και τον πρώτο γύρο της! Απομωνόντας τον φετινό δεύτερο γύρο παρατηρείται πως στους 7 αγώνες του, η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει 1 νίκη, 1 ισοπαλία & 5 ήττες όπως ακριβώς δηλαδή και στον πρώτο γύρο του 2010/2011! Η εν λόγω σύμπτωση γίνεται πολλαπλή καθώς πέραν των εξ ολοκλήρου ίδιων αποτελεσμάτων μην ξεχνάμε πως πριν το 8ο χρονικά ματς και των 2 περιπτώσεων υπήρξε στην ομάδα αλλαγή προπονητή και μάλιστα μετά από εκτός έδρας ήττες από κυανέρυθρες νησιωτικές ομάδες και μάλιστα με ανατροπή!

Ειδικότερα, ο εκτός έδρας αποκλεισμός για το κύπελλο το 2010/2011 με 3-1 από το Διαγόρα στη Ρόδο που ήταν και η ''χαριστική βολή'' για τον Μίκαελ Στόρε & η εκτός έδρας ήττα στη Κέρκυρα πριν από μία εβδομάδα που αποτέλεσε το ''κύκνειο άσμα'' του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο του Ιστορικού! Θυμίζουμε πως στο τότε 8ο χρονικά ματς που ήταν προπονητής ο Άκης Μάντζιος (ως βοηθός του πρώην τεχνικού όπως ακριβώς και τώρα δηλαδή με τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο που κάνει ντεμπούτο) , ο Πανιώνιος έφτασε στην επίσης πολυπόθητη νίκη σε ''ματς τελικό'' (όπως συμβαίνει και τώρα) με 1-0 επί της ΑΕΚ! Να σημειωθεί πως οι Δημήτρης Ελευθερόπουλος & Μίκαελ Στόρε δεν έχουν συνδέσει το όνομα ως τεχνικοί του Ιστορικού μόνο με αποκλεισμούς στο κύπελλο από ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών (Φωστήρας & Διαγόρας Ρόδου) αλλά και με τις περισσότερες κατ' αναλογίαν ήττες για όλες τις επίσημες διοργανώσεις σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους προπονητές που έκατσαν στο πάγκο της ομάδας για περισσότερα από 5 ματς από καταβολής του βαθμολογικού συστήματος 3-1-0. Για την ακρίβεια, ο Σουηδός είναι μόνος πρώτος στην αρνητική κατηγορία με 6 ήττες σε 8 ματς (75%) ενώ τον ακολουθεί ο ''Ελέ'' με 14 σε 24 αγώνες δηλαδή ποσοστό λίγο πάνω από 58%.

Επίσης, άξιο αναφοράς χρίζει το γεγονός ότι στη πολύ μικρή προϊστορία των 2 ομάδων στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος έχει το απόλυτο με 2 νίκες σε ισάριθμα ματς ενώ στο σύνολο των μεταξύ τους αγώνων ανεξαρτήτου έδρας προηγείται με 4 νίκες έναντι μόλις μίας του Πανθρακικού η οποία βέβαια ήταν και η πρώτη στην ιστορία του σε επίπεδο Superleague στις 5/10/2008 όπου επιβλήθηκε των κυανερύθρων με 1-0 στη Κομοτηνή! Να επισημανθεί εν τέλει και κάτι ακόμα που σίγουρα παρουσιάζει στατιστικό και όχι μόνο ενδιαφέρον & αναμφισβήτητα ως επαναλαμβανόμενη σύμπτωση είναι πέρα για πέρα θετική για τον Ιστορικό! Τις 2 προηγούμενες φορές που υποδέχτηκε τους Θρακιώτες προερχόταν από 3 μη ισόπαλα αποτελέσματα για το πρωτάθλημα (όπως δηλαδή συμβαίνει και φέτος) επικράτησε σημειώνοντας σε αμφότερες τις περιπτώσεις από 3 τέρματα!

Ουδείς αμφιβάλλει πως αν επιβεβαιωθεί η προαναφερθείσα σύμπτωση και ο Πανιώνιος σκοράρει τη Κυριακή εις τριπλούν, είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να μην φύγει νικητής από το γήπεδο!

2 σχόλια

  1. eisai tromeros file sigxaritiria! statistika pou me afinoun afwno! bravo! keep going!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιο το αρθρο, βαζε καμια τελεια ομως παραπανω αδερφε! Φιλικα εντελως. Καλη τυχη στην ομαδα απο Πατρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή