Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Aνάσταση μία εβδομάδα πριν...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Γράφει ο Λουζιτανός...

28 Απριλίου 2024. Το σφύριγμα της λήξης, στο Πανιώνιος – Αλμυρός, σε ένα ματς που το αποτέλεσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα, σηματοδότησε την επάνοδο του Ιστορικού στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μια επάνοδο που είναι παρόμοια με Ανάσταση του συλλόγου! Μια Ανάσταση μετά από την αντίστοιχη εβδομάδα των Παθών, που διήρκεσε παραπάνω από μια τετραετία (τόσο στην Α’ Εθνική – τουλάχιστον τις τελευταίες σεζόν – όσο και στη Γ΄). Μια Ανάσταση που ήρθε μια εβδομάδα πριν την Ανάσταση του 2024.

Σε όλο το διάστημα αυτό απείχα από την αρθρογραφία, από προσωπική επιλογή, καθότι δεν ήθελα να σχολιάσω παίκτες και παράγοντες της ερασιτεχνικής κατηγορίας. Έχει τύχει να παίξω σε ερασιτεχνική κατηγορία παλαιότερα και έχοντας επίγνωση των συνθηκών στις κατηγορίες αυτές και του τρόπου που αντιμετωπίζονται από όλους (ΕΠΟ, κόσμο και παράγοντες) δεν θεωρώ ότι δικαιούται εύκολα κανείς να κάνει οποιαδήποτε κριτική ή σχόλια.

Ο απολογισμός του συλλόγου αυτά τα δύσκολα χρόνια είχε θετικά και αρνητικά σημεία. Στα θετικά:

·        Αξιοπρέπεια και τιμή. Παρά την ταλαιπωρία της ομάδας, κρατήθηκε η αξιοπρέπειά της. Δεν φέσωσε κανέναν, δεν χαρίστηκε τίποτα και κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει το παραμικρό στον Πανιώνιο. Ανακτήθηκε και η τιμή του συλλόγου. Η ένταξή του σε «λιμανήσια» άρματα πλέον γκρεμίστηκε και δίνεται η ευκαιρία για ολική επανεκκίνηση σε υγιείς πλέον βάσεις.

·        Διαφάνεια και Υγεία. Πλέον υπάρχει διαφάνεια. Ο Πανιώνιος είναι ανοικτό βιβλίο και θέλω να πιστεύω θα παραμείνει έτσι και στις επαγγελματικές κατηγορίες, παρά τη γενικότερη βρωμιά που κυριαρχεί στο χώρο.

·        Διοίκηση. Επιτέλους αναδείχθηκε έστω και εσχάτως μια Πανιώνια διοίκηση, με αποτέλεσμα το καλό του συλλόγου. Μακάρι να υπήρχε δυνατότητα οικονομική να συνεχιστεί το έργο της επιτροπής διοίκησης ερασιτεχνών και στην ΠΑΕ. Όμως και ο ενδιαφερόμενος επενδυτής, που επιλέχθηκε στο παραπάνω πλαίσιο, βρίσκεται στον αθλητικό χώρο χωρίς από όσα γνωρίζουμε να έχει σχέση με νυχτερινά κέντρα, προϋπηρεσία σε ομάδες του ΠΟΚ, θείο από την Αμερική ή μπάρμπα από την Κορώνη, ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό της προηγούμενης «γενιάς» προέδρων του Ιστορικού. Υπάρχει λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε έναν Πανιώνιο ανεξάρτητο και κυρίως αυτάρκη, χωρίς προσωποκεντρική διοίκηση, αν γίνει και λειτουργήσει σωστά η οργάνωση για την ΠΑΕ.

·        Πάνθηρες: Respect! Ήταν εκεί. Δυνατά, δυναμικά, χωρίς πολλά λόγια, όπως έπρεπε για να μείνει το κυανέρυθρο φρόνημα ζωντανό. ΜΠΡΑΒΟ!!!

·        panionianea.gr: μην ξεχνάμε την ομάδα των παιδιών αυτών (Γιώργος, Παναγιώτης και όλων των υπολοίπων)  που κόπιασαν και έτρεξαν για τον Πανιώνιο, ενόσω επικρατούσαν όλες οι αντιεμπορικές συνθήκες της εποχής αλλά και των ερασιτεχνικών κατηγοριών. Κράτησαν ψηλά με τη σειρά τους το φρόνημα και την ενημέρωση του Πανιωνίου στις σκούρες εποχές του. Αξίζει και σε αυτούς ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ!!!

(σ.σ. ο λόγος που έβαλα χαμηλά στη λίστα Πάνθηρες και Πανιώνια Νέα, είναι φυσικά ότι ήταν πάντα ΕΚΕΙ!)

Στα αρνητικά:

·        Χάθηκε ένα ποσοστό φιλάθλων, κυρίως μικρής ηλικίας, οι οποίοι στα πέτρινα χρόνια της ομάδας θα γίνονταν δυνητικά Πανιώνιοι. Αυτό όμως είναι αντιστρεπτό, καθότι ο Πανιώνιος έχει μεγάλη δυναμική στους νέους αθλητές όλων των Τμημάτων (πρόσφατα είδαμε ότι έχουμε την πρωτιά σε όλη τη χώρα σε ερασιτέχνες αθλητές), που κατά κανόνα είναι και Πανιώνιοι και όταν με το καλό έρθουν οι επιτυχίες στις παραπάνω κατηγορίες, θα δούμε και περισσότερους νέους Πανιώνιους.

·        Ο Πανιώνιος κάνει επαγγελματική επανεκκίνηση με διακανονισμένο χρέος. Πολλή συζήτηση υπήρξε για τον τρόπο διαχείρισης και τις πιθανές επιλογές (αλλαγές ΑΦΜ, συγχωνεύσεις, κλπ) και η επιλογή να κρατηθεί το κούτελο καθαρό έρχεται με μια αρνητική παρακαταθήκη για τα οικονομικά της ΠΑΕ. Και εδώ η κατάσταση είναι αντιστρεπτή, με σωστή διαχείριση και …υπομονή!

Τώρα είναι ώρα για γιορτή βέβαια, αλλά και σχεδιασμό για το μέλλον! Με σωστές βάσεις και αποφάσεις, θα δούμε τον Ιστορικό ξανά να γράφει ιστορία!

Με τα παραπάνω στοιχεία στο μυαλό και στη συνείδηση, να ευχηθούμε καλή Ανάσταση και στο μπάσκετ και φυσικά καλό Πάσχα σε όλους μας!!!

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια