Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πολύ μεγάλο πλήγμα με Oυκρόπινα!

Ο Αλέκσα Ουκρόπινα

Ο Αλέκσα Ουκρόπινα, αριστερόχειρας του Πανιωνίου, ήταν φυσικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα όμως δεν αγωνίστηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια απέναντι στην Εθνική ομάδα άνδρων για τις θέσεις 5-8 και την Ουγγαρία για τις 7-8. Και δεν είχε να κάνει με πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Μαυροβούνιος, λίγο πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα για την πατρίδα του (21/1) ώστε να ξεκινήσει προετοιμασία με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, πέρασε αντι-ντόπινγκ έλεγχο στον οποίο και βρέθηκε θετικός λόγω ενός εισπνεόμενου φάρμακου, που σχετίζεται με το άσθμα. 

Ο Ουκρόπινα δεν αμφισβήτησε την ορθότητα του αποτελέσματος, δεν ζήτησε δείγμα Β (όπως είχε δικαίωμα) και πλέον πρέπει να στείλει δήλωση στην Wada για τη χρήση παράνομων ουσιών, παρότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για μια περίπτωση ντόπινγκ. Ο Μαυροβούνιος λοιπόν βρέθηκε θετικός σε αυτή την ουσία, πράγμα που ανακοινώθηκε μετά τον προημιτελικό (13/2) και γι’ αυτό έμεινε στις κερκίδες στο ματς με την Ελλάδα και την Ουγγαρία.

Παράλληλα, αν ο Ουκρόπινα ζητούσε επανέλεγχο, τότε η διαδικασία θα αυξάνονταν από το διάστημα του δεύτερου ελέγχου, επομένως τώρα οποιαδήποτε τιμωρία τελικά του επιβληθεί θα έχει ως αφετηρία τις 13 Φεβρουαρίου.

Η ελάχιστη ποινή είναι έξι μήνες οπότε αναμένεται να απουσιάσει από το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού στο Παρίσι. Τεράστια η ατυχία για τον Ουκρόπινα από την εν λόγω ουσία του εισπνεόμενου που λαμβάνει επειδή πάσχει από άσθμα. Δεν είναι ο πρώτος Μαυροβούνιος που τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού αφού λόγω μη συμπλήρωσης των απαιραίτητων εγγράφων το ίδιο είχε συμβεί και με τον Τζούρο Ράντοβιτς – που ανήκε στον Ολυμπιακό – ο οποίος έμεινε εκτός πισίνας από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι το Φλεβάρη του 2023.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η εξέλιξη αυτή επηρεάζει και τον Πανιώνιο. Πολύ μεγάλο το πλήγμα για τους κυανέρυθρους ενόψει της επανέναρξης των υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη και τις υψηλές τους βλέψεις.

Πηγή: aquafeed24

Δεν υπάρχουν σχόλια