Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Mπουζαλάς: «Να πάμε σε τελικούς και γιατί όχι ένα τρόπαιο...»

Για την ανδρική ομάδα Πόλο του Ιστορικού μίλησε ο... αρχιτέκτονας του τμήματος Ηλίας Μπουζαλάς.

Για την ανδρική ομάδα Πόλο του Ιστορικού μίλησε ο... αρχιτέκτονας του τμήματος Ηλίας Μπουζαλάς.

Ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου, ο οποίος κάθε χρόνο ανεβάζει την πήχη τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά, μίλησε στην ισοτσελίδα pisina.net και αναφέρθηκε τόσο στην φετινή πορεία της ομάδας, όσο και για τη νέα σεζόν και την μεταγραφική ενίσχυση.

Ο Πανιώνιος τερμάτισε τέταρτος, έπαιξε στον ημιτελικό του Euro Cup κόντρα στη Βάσας, προχώρησε ήδη σε δύο ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις. Γιατί όλα αυτά;


«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Απόλλωνα Σμύρνης, αποδείχθηκε στα μεταξύ μας παιχνίδια ότι οι παίκτες του το ήθελαν περισσότερο και το άξιζαν. Συγχαρητήρια στον Νίκο Δεληγιάννη και τον Δημήτρη Μιτελούδη που έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και φαίνεται. Οι δύο παίκτες (σ.σ. Γαλανίδης και Μοσκόφ) έχουν περάσει πιο παλιά από τον Πανιώνιο και πήραμε την απόφαση να επιστρέψουν στη Νέα Σμύρνη, αφού ζητάμε ο σύλλογος να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο και να πάει ακόμα καλύτερα».

Μπορεί πολλοί να λένε πως ο Ιστορικός έκλεισε θετικά τη χρονιά, αφού διατήρησε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην Α1 όμως ο κύριος Μπουζαλάς διαφωνεί και θεωρεί πως η τέταρτη θέση συνιστά μια αποτυχία με βάση τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της περιόδου.


Αναφερόμενος στην επιτυχία της Ευρώπης τόνισε: «Θεωρώ ότι ήταν επιτυχία ο ημιτελικός και διακρίναμε ότι με την ανάλογη όρεξη μπορούμε να επαναλάβουμε την περσινή μας πορεία και να πάμε ίσως ακόμα πιο πέρα. Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε αυτές τις μεταγραφικές κινήσεις, ενισχύουμε τον Πανιώνιο για να ένα καλύτερο πρόσωπο στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Θέλουμε να διεκδικήσουμε την παρουσία μας στους τελικούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και γιατί όχι να προσπαθήσουμε για την κατάκτηση ενός τροπαίου».


Ο κύριος Μπουζαλάς ισχυρίζεται πως οι μετακινήσεις των Γαλανίδη και Μοσκόφ δε θα είναι οι τελευταίες. «Ήταν οι πρώτες μεταγραφές και θα ακολουθήσουν κι άλλες, δεν μπορώ να πω τώρα ονόματα, αλλά θα έρθουν παίκτες και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό που θα είναι εκπλήξεις».


Γιατί όμως αυτές οι κινήσεις; Υπάρχει περίπτωση στο πόλο να πάρεις πίσω τα χρήματα που έχεις επενδύσει;


«Όχι δε θα πάρουμε ποτέ πίσω τα χρήματα αυτά, όμως διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος της Νέας Σμύρνης ήταν πολύ κοντά μας φέτος. Αυξήθηκαν τα έσοδά μας τόσο από τις ακαδημίες και τα εισιτήρια, όσο και από τους χορηγούς. Ήδη όλα αυτά μας οδήγησαν να έχουμε ένα μεγαλύτερο κίνητρο. Ο βασικός στόχος των επενδύσεων αυτών είναι να μεγαλώσουμε τη βάση μας, να έρθουν τα παιδιά στις ακαδημίες μας και να οικοδομηθεί ο νέος Πανιώνιος. Επίσης πεισμώσαμε από τον τρόπο που απωλέσαμε την τρίτη θέση. Δεν φταίει ο Απόλλωνας βέβαια σε αυτό! Χάσαμε την τρίτη θέση όμως με έναν άδικο τρόπο, γιατί εκτιμώ πως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα στο τελευταίο παιχνίδι ήταν να πάμε στα πέναλτι. Έγιναν ακούσια λάθη που είναι ανθρώπινα, αλλά μας πείσμωσε αυτό το γεγονός».


Ποιος είναι ο λόγος που επενδύετε συνεχώς τα τελευταία χρόνια;

«Είμαι Νεοσμυρνιώτης. Προέρχομαι από την πόλη και αγαπάω τον σύλλογο και αυτό που κάνω είναι να τον στηρίζω ηθικά και διαχειριστικά. Δεν έχω σκοπό να φύγω! Θα παραμείνω στη θέση μου για να στηρίζω τον σύλλογο σε αυτήν του την προσπάθεια».


Όλα αυτά τα χρόνια ο Πανιώνιος στηρίζεται στη συνεργασία του Ηλία Μπουζαλά και του Κώστα Δήμου που εδώ και οκτώ ολόκληρα χρόνια είναι στον πάγκο της ομάδας. Πολλοί λένε ότι αυτό το δίδυμο δεν μπορεί να αλλάξει. Γιατί;


«Ο Κώστας Δήμου τα κάνει όλα και… συμφέρει (σ.σ. γέλια). Είναι πολύ πετυχημένος. Δεν είναι μόνο προπονητής, είναι μάνατζερ, είναι τεχνικός διευθυντής, ασχολείται με τα πάντα. Του έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη και έχει αποδείξει με το ήθος του, τις γνώσεις του και το οργανωτικό του πνεύμα ότι αξίζει αυτής της εμπιστοσύνης. Έτσι θα μείνουν όλοι εκεί που είναι και ο Δήμου και ο Παναγιώτης Πρίμπας, αλλά και ο Τάσος Παπαναστασίου στο γυναικείο τμήμα. Δε θα φύγουν οι προπονητές μας που είναι στις υποδομές, αλλά αντίθετα θα γίνουν κάποιες προσθήκες λόγω του αδικοχαμένου Γιώργου Κατσούλη».


Ο κύριος Μπουζαλάς υποστηρίζει ότι το μοντέλο των 16 ομάδων στην Α1 είναι αυτό που ταιριάζει και δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα. Θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι πλέον είναι πέντε οι ομάδες που είναι εκτός Αθηνών, μιλώντας για αποκέντρωση και υγεία στον χώρο. Οι δύο ξένοι δεν μπορεί να αλλάξουν και θεωρεί πως είναι πολλοί, γιατί πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Η ενίσχυση των σωματείων μέσω του στοιχήματος, είναι ένα εξαιρετικό μέτρο που πρέπει να συνεχιστεί και εκτιμά ότι τα οικονομικά δεδομένα σήμερα είναι πολύ υψηλά και πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ένας εξορθολογισμός και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το άθλημα θα πρέπει να γίνει επαγγελματικό! Τέλος σημειώνει ότι είναι ευχής έργο που υπάρχουν άνθρωποι με χρήματα στον χώρο και στηρίζουν τα σωματεία πέρα του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης. Χρειάζεται τέτοιους επενδυτές.


Πηγή: pisina.net

Δεν υπάρχουν σχόλια