Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ταυρόπουλος: «Το Final 8 μεγάλωσε και τις ευθύνες μας»

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανιωνίου μίλησε ο Περικλής Ταυρόπουλος.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανιωνίου μίλησε ο Περικλής Ταυρόπουλος.

Λίγο μετά την παρουσία του Πανιωνίου στο Final 8 του Κυπέλλου και πριν την πλέον καθοριστική φάση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας, ο προπονητής της ομάδας, Περικλής Ταυρόπουλος δίνει το στίγμα του για την επόμενη μέρα.

Στάθηκε στο Κύπελλο, τον θεσμό που ο Πανιώνιος τίμησε με τον καλύτερο τρόπο, στη νοοτροπία και τη δουλειά των παικτών του και φυσικά στο ότι η εξαιρετική παρουσία στο Final 8 δεν έφτιαξε απλώς ακόμα περισσότερο την εικόνα της ομάδας αλλά έκανε και μεγαλύτερες τις ευθύνες όλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς του Πανιωνίου στο pgssbc.gr:

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος πως θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε την πορεία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και σε ποιον τομέα επικεντρώνεται όλη η προσπάθεια;

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της ομάδας, κατακτήσαμε το UNICEF TROPHY και πήραμε την πρόκριση στο Final 8 του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ όπου κάναμε αυτή την εμφάνιση που είδαν όλοι οπότε πιστεύω ότι πιάσαμε το άριστα.

Στο πρωτάθλημα, αν εξαιρέσουμε μια κακή μέρα που τη θεωρώ φυσιολογική- άλλωστε πάντα έλεγα για την καμπύλη απόδοσης- με τον Πρωτέα Βούλας, είμαστε κοντά στο άριστα. Μας ενδιαφέρει η συνέχεια, επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα διότι- το ξαναλέω- το Κύπελλο μας άφησε πάλι τραυματισμούς. Αυτή τη στιγμή δε λαμβάνουν μέρος στις προπονήσεις ο Βεργίνης, ο Σαχπατζίδης και ο Μάντζαρης. Είναι μια εβδομάδα αποφόρτισης και από την επόμενη εβδομάδα θα μπούμε δυνατά, έχουμε ένα θεωρητικά εύκολο αγώνα με τα Χανιά και θα ετοιμαστούμε για την αναμέτρηση στην Ελευσίνα.

Μετά τον ημιτελικό με την ΑΕΚ, όπου ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έκανε μια σπουδαία εμφάνιση κατά γενική παραδοχή, σεβόμενος το θεσμό και την Ιστορία του.  Όμως στάθηκες πολύ στην πολύ σοβαρή παρουσία που είχαν οι παίκτες στον αγώνα με τον ΟΦΗ που ακολούθησε. Αυτό δείχνει και τη νοοτροπία της ομάδας

Βεβαίως! Πραγματικά ακούγεται εύκολο όταν νικάς με 95-49 μια ομάδα που έχει στόχο να αποφύγει τα Play Out και η οποία έχει πετύχει μεγάλες νίκες στο Ηράκλειο. Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο στόχο κι ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε. Το σκορ δείχνει τη σοβαρότητα που έδειξαν. Και σε άλλους αγώνες ήταν σοβαροί αλλά αυτά είναι θέμα του υποσυνείδητου. Είναι έμπειρα παιδιά, μίλησαν με τον εαυτό τους και συνειδητοποίησαν πόσο έτοιμοι θα πρέπει να είναι.

Οι βασικοί δεν έπαιξαν πάνω από 19-20 λεπτά και νικήσαμε με μεγάλη διαφορά.

Αυτό θέλει συνέχεια, κερδίζεται μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα, αγώνα με τον αγώνα. Συγκριτικά με τους τέσσερις- πέντε πρώτους αγώνες όπου δεν ήμουν ευχαριστημένος αν και νικούσαμε, γιατί πάντα έλεγα ότι αυτή η ομάδα χτίστηκε με δέκα καινούργιους παίκτες, το πρόσωπο είναι διαφορετικό. Παίζουμε ωραίο μπάσκετ, κάτι που βγήκε και στον αγώνα με την ΑΕΚ, τιμήσαμε το θεσμό, παίξαμε ανοιχτά, δεν κλειστήκαμε σε ζώνες.

Είδα ξανά τον αγώνα και μου έκανε εντύπωση το πώς κινήθηκαν τα παιδιά στα κομμάτια που ζητούσαμε και με ταχύτητα.

Πάει τελείωσε όμως. Ήταν μια μεγάλη και ωραία παρένθεση στην πορεία μας στο πρωτάθλημα που πιστεύω ότι είχε θετικό αντίκτυπο αφού παντού μίλησαν για εμάς.

Όμως το πλέον σημαντικό ήταν ότι φέραμε το μπάσκετ πάλι πίσω στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ. Το μπάσκετ που έχουν αγαπήσει οι φίλοι του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ την Ομάδα που δικαιούται να σκέφτεται τα «μεγάλα σαλόνια» στο μέλλον. Αυτή ήταν η αρχή μιας τέτοιας κίνησης.

Είναι η αρχή, όμως. Πρέπει να υπάρχει μέση και τέλος και οφείλουμε να το δείξουμε στη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Στην πορεία μας και στον τρόπο προσέγγισης κάθε αγώνα.

Η παρουσία στο Final 8 δηλαδή μεγάλωσε τις ευθύνες και όχι μόνο την εικόνα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Η διαχείριση των παικτών στους επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος, ο τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίσουμε τις αναμετρήσεις αποτελούν σημαντικό ζήτημα. Θα πρέπει να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι κι αποφασιστικοί και να έχουμε κίνητρο για να πάμε πολύ ψηλότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια