Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος από τα παλιά | «'Έπεσε» ηρωικά στην παράταση από την AEK της Basket League!

Final 8 Κυπέλλου: Συγκλονιστικός Πανιώνιος.

Final 8 Κυπέλλου: Συγκλονιστικός Πανιώνιος. Αν και τον χωρίζουν δύο κατηγορίες με την πολύ ισχυρή ΑΕΚ, ο Ιστορικός έπαιξε στα ίσια το παιχνίδι, με το 84-84 έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου λύγισε στις λεπτομέρειες με 93-88. 

Ένας Πανιώνιος πολεμιστής, με πάθος, με τσαμπουκά, με σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου και στην βαριά κυανέρυθρη φανέλα. Αυτός ήταν ο Πανιώνιος που είδαμε στο Ηράκλειο στα "Δύο Αοράκια". Κοίταξε στα μάτια την ΑΕΚ και διεκδίκησε τη νίκη-πρόκριση απέναντι σε μία πολύ πιο ισχυρή οικονομικά ομάδα, οι oποία αγωνίζεται δύο κατηγορίες πιο ψηλά και έχει πρωταγωνιστικούς στόχους στην Basket League.

Ο συγκλονιστικός Πανιώνιος, βγάζοντας ποιότητα και υπερπροσπάθεια στο παρκέ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, με το σκορ της κανονικής διάρκειας να είναι 84-84.

Τελικά, η ομάδα του Ιστορικού λύγισε στις λεπτομέρειες στην παράταση, με τον Πανιώνιο όμως να κερδίζει το χειροκρότημα όλης της μπασκετικής Ελλάδας. Μία ομάδα που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ έπαιξε στα ίσια μία από τις πιο δυνατές ομάδες της Basket League, των έξι Αμερικανών και του πολύ μεγαλύτερου μπάτζετ.

Το παιχνίδι

Η ομάδα του Περικλή Ταυρόπουλου μόνο... ψαρωμένη δεν μπήκε στο παρκέ. Οι κυανέρυθροι ξεκίνησαν εκπληκτικά το παιχνίδι, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, παρά το γεγονός πως είχαν απέναντι τους μία πολύ πιο ακριβή ομάδα, η οποία αγωνίζεται στην Basket League και έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Πρωταγωνιστής στην επίθεση ο Βεργίνης με 13 πόντους. Το σκορ του δεκαλέπτου ήταν 28-21 για τον Ιστορικό.

Και στην δεύτερη περίοδο ο Πανιώνιθος έβγαλε τρομερό πάθος και τσαμπουκά στον αγωνιστικό χώρο. Πάλευε κάθε φάση σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο αρχηγός της ομάδας, ο Δημήτρης Βεργίνης, είχε βρει τρομερό ρυθμό, σημειώνοντας στο πρώτο ημίχρονο 21 πόντους (3/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 8/8 βολές. Σκορ ημιχρόνου 46-44 για τον Ιστορικό.

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ έκανε την αντεπίθεση της, πήρε προβάδισμα πέντε πόντων, όμως ο μαχητικός Πανιώνιος επέστρεψε και πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Σαχπατζίδης και Μάντζαρης έδωσαν βοήθειες επιθετικά στον Βεργίνη, με τον Ιστορικό να κλείνει το δεκάλεπτο με το υπέρ του 71-67.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τον Πανιώνιο να συνεχίζει να κοιτάει στα ίσια την πολύ πιο ισχυρή οικονομικά αντίπαλο του, η οποία αγωνίζεται δύο κατηγορίες ψηλότερα και έχει πρωταγωμιστικούς στόχους στην Basket League.

Η ΑΕΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο στηρίχθηκε στον Μακ Γκριφ, ο οποίος με την δυναμική του εντός "ζωγραφιστού" έδωσε λύσεις στην ομάδα του στην επίθεση. Ο Αμερικανός μάλιστα τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε με συνεχόμενους πόντους έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στην ΑΕΚ.

Οι κυανέρυθροι δεν παράτησαν ποτέ το ματς και με τον Μάντζαρη να παίρνει επιθέσεις, επέστρεψαν ξανά από την ΑΕΚ σε απόσταση αναπνοής.

Στο 1:44 πριν το φινάλε ένα buzzer bitter του Στρέλνιεκς από τα 8 μέτρα έδωσε ξανά προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ΑΕΚ, με τον Πανιώνιο να μένει εκ νέου πίσω στο τελευταίο διάστημα του αγώνα.

Οι ψυχάρες του Ταυρόπουλου, όμως, με καλάθι και φάουλ στο φινάλε ξανά με τον Μάντζαρη, έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση, με το σκορ 84-84. Συγκλονιστικός ο Πανιώνιος!

Στο έξτρα πεντάλεπτο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε στην μεγαλύτερη διάρκεια ένα πολύ μικρό προβάδισμα της τάξεως των 2-3 πόντων και τον Πανιώνιο να είναι πάντα έτοιμος να επανέλθει.

Στο φινάλε με συνεχόμενες βολές του Στρέλνιεκς η ομάδα της ΑΕΚ πήρε διαφορά πέντε πόντων, στα 17 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης. Το τελικό σκορ ήταν το 93-88 για την ΑΕΚ, με τον Πανιώνιο να... πέφτει ηρωικά στην παράταση!

Ο Πανιώνιος έχει επιστρέψει... Είναι ΕΔΩ! 

Δεκάλεπτα: 28-21, 46-44, 71-67, 84-84, 93-88 (παρ.)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ταυρόπουλος): Σκάνδαλος 1 (4 ριμπάουντ), Παπαδιονυσίου Γ. 3 (1/4 τρίποντα, 6 ασίστ), Παπαδιονυσίου Στ. 11 (0/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Αντωνάκης 8 (9 ριμπάουντ), Σαχπατζίδης 17 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Μάντζαρης 17 (4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/7 βολές), Σταθόπουλος, Χάλαρης 2, Βεργίνης 29 (2/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 13/13 βολές, 4 ριμπάουντ).

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το πρόγραμμα του Final 8 στο Κύπελλο Ελλάδας:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

  • Πανιώνιος – ΑΕΚ 88-93
  • Περιστέρι – ΠΑΟΚ (19:45, ΕΡΤ3)

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

  • Ολυμπιακός – Άρης (15:45, ΕΡΤ3)
  • Παναθηναϊκός – Κολοσσός (19:45, ΕΡΤ3)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

  • Νικητής 1 – Νικητής 2 (15:45, ΕΡΤ3)
  • Νικητής 3 – Νικητής 4 (19:15, ΕΡΤ3)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

  • Νικητής 5 – Νικητής 6 (19:15, ΕΡΤ3)



Δεν υπάρχουν σχόλια