Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δεν σταματάει πουθενά και πρόκριση στο Final 4 του Kυπέλλου Eθνικών Kατηγοριών

Συνεχίζει το απόλυτο ο φοβερός Πανιώνιος σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αυτή τη φορά νίκησε τον Αμύντα με 85-83 και πήρε την πρόκριση

Συνεχίζει το απόλυτο ο φοβερός Πανιώνιος σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αυτή τη φορά νίκησε τον Αμύντα με 85-83 και πήρε την πρόκριση στο Final 4 του Kυπέλλου Eθνικών Kατηγοριών. 

Οι κυανέρυθροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαν το προβάδισμα, είχαν φτάσει ακόμα και στο +16, όμως οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά έκαναν την αντεπίθεση τους και τελικά η ομάδα του Περικλή Ταυρόπουλου επικράτησε με το +2.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τέταρτη πρόκριση του Ιστορικού στο Κύπελλο, με τις τρεις από αυτές να είναι απένατι σε ομάδες από την μεγαλύτερη κατηγορία της Α2.

Το παιχνίδι

Με δύο απουσίες παρατάχθηκε ο Ιστορικός, καθώς ο Περικλής Ταυρόπουλος δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γιώργου Παπαδιονυσίου και Αντώνη Μάντζαρη, ενώ ο Δημήτρης Βεργίνης ουσιαστικά δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο! 

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Αμύντα ήταν ανώτερη, είχε μεγάλη ευστοχία στην επίθεση και έκλεισε την περίοδο με το υπέρ της 25-17. Στα δεύτερα δέκα λεπτά, οι κυανέρυθροι ανέβασαν την απόδοση τους, έδειξαν ξανά πως με την δύναμη της έδρας τους μπορούν να ανατρέπουν καταστάσεις και σαφώς πιο καλοί σε όλους τους τομείς πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα το ημιχρόνου με το σκορ να είναι 48-43 υπέρ τους.

Στην τρίτη περίοδο ο Πανιώνιος αύξησε την πίεση του, έγινε πιο αποτελεσματικός και εκτόξευσε την διαφορά ακόμα και στο +16. Όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν ως ένα σημείο και μάζεψαν το σκορ στο 68-58.

Στην μεγαλύτερη διάρκεια στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, ο Πανιώνιος είχε πάντα το πάνω χέρι, όμως ο Αμύντας έκανε την αντεπίθεση της στο φινάλε του αγώνα, μείωσε την διαφορά, μείωσε μόλις στους δύο πόντους, με το τελικό σκορ να είναι το 85-83 για τον Ιστορικό!

Έτσι, ο Ιστορικός πήρε την πρόκριση στο Final 4 του Kυπέλλου Eθνικών Kατηγοριών, το οποίο θα γίνει σε ουδέτερη έδρα (και πόλη) και οι αντίπαλοι είναι όλοι από την Α2. Ο νικητής του Final 4 πηγαίνει στο Final 8 του Kυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί με τις επτά πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος της Α1 και φυσικά την νικήτρια ομάδα από το Κύπελλο των Εθνικών Κατηγοριών. 

Δεκάλεπτα: 17-25, 48-43, 68-58, 85-83

Πανιώνιος (Ταυρόπουλος): Σκάνδαλος 4, Χρήστου, Λάζαρης 4(1), Παπαδιονυσίου Ευστ. 18(2), Αντωνάκης 8(1), Σαχπατζίδης 19(1), Τρύφωνας, Σταθόπουλος 4(1), Χάλαρης 13(1), Τζουγκαράκης 4, Κολσούζογλου, Βεργίνης 11(3)

Αμύντας (Λιόγας, Μάλαμα, Ζούπας): Δήμου 5(1), Τοπάλλι 7 (5 ασ.), Σιούντρης 15(2/3 66,7%), Γκρέκας 5(1), Δαμιανός, Κουκουνιάς 9(1), Γιούση, Γκάτζο 26(3), Μιχάλογλου 2, Δόξας 5(1), Καλογερίας 3

Διαιτητές: Σώμος, Ζακεστίδης και Παπαδόπουλος Χρ. (κομισάριος Διμπινούδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια