Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πρωτοφανείς κυανέρυθρες συμπτώσεις: 2022 όπως 2000 & 2007!!!

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης


Γράφει ο Νίκος Τσιάπης

Ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-0 εναντίον του Ιάλυσου Ρόδου στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής 2022/2023 πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ήταν η πρώτη φορά που οι κυανέρυθροι αντιμετώπισαν ομάδα από τη Ρόδο & τα Δωδεκάνησα γενικότερα μετά από 12 χρόνια όταν (και τότε σε Μουντιαλικό έτος όπως και φέτος) είχαν ηττηθεί εκτός έδρας από το Διαγόρα (3-1) για το κύπελλο Ελλάδας στο κύκνειο άσμα του Σουηδού Μίκαελ Στόρε στις 27/10/2010!

Με αυτό τον τρόπο, έφτασαν τους 4 βαθμούς συγκομιδής έχοντας διατηρήσει το μηδέν παθητικό στους δύο πρώτους τους αγώνες για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια όταν και στο τότε ξεκίνημα της σεζόν 2017/2018 είχε παραμείνει απαραβίαστη η κυανέρυθρη εστία μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής! 

Αξίζει να σημειωθεί πως η πιο πρόσφατη εντός έδρας βαθμολογική απώλεια του Ιστορικού παραμένει από τις 5/12/2021 όταν και είχε αναδειχθεί ισόπαλος με τον ΠΑΟ Ρουφ (1-1). Είναι χαρακτηριστικό πως έκτοτε έχει πετύχει 7 συνεχόμενες νίκες με αποτέλεσμα να διατηρεί μέχρι και σήμερα το απόλυτο (7/7) των επιτυχιών στη Νέα Σμύρνη εντός του 2022 έχοντας επικρατήσει με χρονική σειρά έναντι της Νεάπολης (2-0), του Γιούχτα (1-0), της Αναγέννησης Ιεράπετρας (3-0), του Αλμυρού Γαζίου (2-0), του Πόρου (4-1), του Άρη Σούδας (2-1) & του Ιάλυσου Ρόδου (2-0)! 

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, προέκυψαν και δύο αν μη τι άλλο πολύ σπάνιες συμπτώσεις που συνδέουν αποτελέσματα του Πανιωνίου με αντίστοιχα του παρελθόντος σε συνδυασμό με τεκταινόμενα στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού & παγκοσμίου ποδοσφαιρικού στερεώματος! 
Πρόκειται κυριολεκτικά για το συχνά αποκαλούμενο ότι ''η ιστορία επαναλαμβάνεται''. 

Πιο αναλυτικά : 

DEJA VU 2000 ME 2022 

i. Μάϊος 2000 : η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης σε τελικό που διεξήχθη στο Stade De France του Παρισιού.
ii. Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2000, ο Πανιώνιος έμεινε ισόπαλος σε πρεμιέρα πρωταθλήματος στην Πελοπόννησο (1-1 με τον Πανηλειακό στον Πύργο) για τη σεζόν 2000/2001
iii. Kατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα (Σεπτεμβρίου 2000) επικράτησε (εις διπλούν) απέναντι στον Ιάλυσο Ρόδου (για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας με 0-1 εκτός & 4-0 εντός έδρας) έχοντας διατηρήσει το μηδέν παθητικό! 

22 χρόνια αργότερα η ιστορία επαναλαμβάνεται!

i. Μάϊος 2022 : η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης σε τελικό που διεξήχθη στο Stade De France του Παρισιού.
ii. Λίγους μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 2000, ο Πανιώνιος έμεινε ισόπαλος σε πρεμιέρα πρωταθλήματος στην Πελοπόννησο (0-0 με την Ερμονίδα στο Κρανίδι) για τη σεζόν 2022/2023
iii. Kατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα (Νοεμβρίου 2000) επικράτησε απέναντι στον Ιάλυσο Ρόδου έχοντας διατηρήσει το μηδέν παθητικό! 

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως κανένα εκ των i, ii & iii δεν είχε επαναληφθεί σε άλλη περίπτωση ανάμεσα στο 2000 & το 2022! 

DEJA VU 2021/2022 ME 2006/2007

i. Ιούλιος 2006 : η εθνική Ιταλίας κατέκτησε επίσημη διοργάνωση εθνικών ομάδων (Mundial) επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι ενώ νωρίτερα στη κανονική διάρκεια του αγώνα αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 έχοντας αρχικά βρεθεί πίσω στο σκορ 1-0 & μετέπειτα ισοφαρίσει σε 1-1!
ii. 10 μήνες αργότερα , Μάϊος 2007 : ο Κάρλο Αντσελότι (ως προπονητής της Μίλαν) αρχικά πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Champions League αποκλείοντας στην ημιτελική φάση ομάδα από την πόλη του Μάντσεστερ (την Γιουνάϊτεντ) από την οποία ηττήθηκε εκτός έδρας στο πρώτο ματς με 1 γκολ διαφορά (3-2) & εναντίον της οποίας επικράτησε στον επαναληπτικό σκοράροντας 3 φορές στο ματς (3-0). Στη συνέχεια ο έμπειρος Ιταλός τεχνικός κατέκτησε το Champions League επικρατώντας εναντίον της Λίβερπουλ στον μεγάλο τελικό με ένα γκολ διαφορά (2-1)!
iii. Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2007, ο Πανιώνιος έμεινε στη λευκή ισοπαλία στην εκτός έδρας πρεμιέρα του τη σεζόν 2007/2008 (απέναντι στον Άρη στο Χαριλάου) & επικράτησε στη Νέα Σμύρνη με σκορ 2-0 διαμορφωμένο από το ημίχρονο στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής (εναντίον του Λεβαδειακού)!

15 χρόνια αργότερα η ιστορία επαναλαμβάνεται με την ίδια ακριβώς χρονική σειρά!

i. Ιούλιος 2021 : η εθνική Ιταλίας κατέκτησε επίσημη διοργάνωση εθνικών ομάδων (Euro) επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι ενώ νωρίτερα στη κανονική διάρκεια του αγώνα αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 έχοντας αρχικά βρεθεί πίσω στο σκορ 1-0 & μετέπειτα ισοφαρίσει σε 1-1!
ii. 10 μήνες αργότερα , Μάϊος 2022 : ο Κάρλο Αντσελότι (ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης) αρχικά πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Champions League αποκλείοντας στην ημιτελική φάση ομάδα από την πόλη του Μάντσεστερ (την Σίτι) από την οποία ηττήθηκε εκτός έδρας στο πρώτο ματς με 1 γκολ διαφορά (2-1) & εναντίον της οποίας επικράτησε στον επαναληπτικό σκοράροντας 3 φορές στο ματς (3-1). Στη συνέχεια ο έμπειρος Ιταλός τεχνικός κατέκτησε το Champions League επικρατώντας εναντίον της Λίβερπουλ στον μεγάλο τελικό με ένα γκολ διαφορά (1-0)!
iii. Λίγους μήνες αργότερα (το Νοέμβριο του 2022), ο Πανιώνιος έμεινε στη λευκή ισοπαλία στην εκτός έδρας πρεμιέρα του τη σεζόν 2022/2023 (απέναντι στον Ερμιονίδα στο Κρανίδι) & επικράτησε στη Νέα Σμύρνη με σκορ 2-0 διαμορφωμένο από το ημίχρονο στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής (εναντίον του Ιάλυσου Ρόδου)!


Επισήμανση : η φράση ''πολύ σπάνιες συμπτώσεις'' πριν την ανάπτυξη τους δεν μπήκε τυχαία με έντονα γράμματα. Αυτό συνέβη προκειμένου το αναγνωστικό κοινό να σταθεί αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός των εν λόγω πραγματικά πολύ σπάνιων συμπτώσεων (που ίσως να μην έχει προκύψει σχεδόν ποτέ ξανά στο παρελθόν τόσο μεγάλη διασύνδεση & χρονική ακολουθία αθλητικών γεγονότων του Ιστορικού σε συνδυασμό με κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, πρόκειται για καθαρά συγκυριακό γεγονός της δεδομένης χρονικής στιγμής) και να μην παρασυρθεί μπαίνοντας σε διαδικασία σύγκρισης του επιπέδου των διοργανώσεων της εκάστοτε περίστασης (εξ' ου και η χρήση των παρενθέσεων), κάτι που άλλωστε δεν έχει κάνει ουδέποτε η συγκεκριμένη στήλη που τις επόμενες μέρες συμπληρώνει ακριβώς 10 χρόνια στα panionianea.gr! 

Δεν υπάρχουν σχόλια