Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος: «Aπαξιωτική η στάση της δημοτικής αρχής»

Ανακοίνωση με ερωτήματα

Ανακοίνωση με ερωτήματα, σχετικά με τα έργα που έχει αναλάβει ο Δήμος Νέας Σμύρνης και έχουν να κάνουν με τον Πανιώνιο, εξέδωσε η διοίκηση του Ερασιτέχνη. 

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, οι κυανέρυθροι αναφέρουν πως η στάση της δημοτικής αρχής προς τον Πανιώνιο είναι απαξιωτική!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Πανιωνίου:

"Ανακοίνωση Πανιώνιου Γ.Σ. Σμύρνης 

Η σημερινή διοίκηση του Πανιωνίου Γ.Σ. Σμύρνης από την πρώτη στιγμή επιδιώκει την εποικοδομητικότερη συνεργασία με τον δήμο Ν. Σμύρνης. Σήμερα, έχοντας συμπληρώσει 1.5 χρόνο θητείας, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η στάση της δημοτικής αρχής υπήρξε όλο αυτό το διάστημα και συνεχίζει να είναι σταθερά απαξιωτική. Στις προσωπικές ανεπίσημες συναντήσεις αντιμετωπίσαμε συνεχείς αναβολές. Σε επίσημες επιστολές του συλλόγου δεν λάβαμε ποτέ απαντήσεις. Στις προφορικές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας βιώνουμε συνεχιζόμενες καθυστερήσεις. Σήμερα, επαναφέρουμε στον δημόσιο διάλογο ορισμένα ζητήματα ζωτικής σημασίας. 

1. Εργασίες σταδίου – Τοποθέτηση καθισμάτων [Πρόγραμμα «Φιλόδημος» (Αξία Σύμβασης 785.797,32€)] 

Η σύμβαση και οι προδιαγραφές του έργου είναι διαθέσιμες στο κοινό και δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες για τις τεράστιες καθυστερήσεις και τις πολλαπλές τεχνικές ελλείψεις. Οι αποκλίσεις από τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου είναι σαφείς και γνωστές, τόσο σε εμάς όσο και στον Δήμο Νέας Σμύρνης, και δεν σχετίζονται με τις πρόσφατες ανατιμήσεις υλικών. Ζητάμε να ολοκληρωθούν οι πληρωμές για να προχωρήσουν οι τελικές εργασίες τοποθέτησης των καθισμάτων και να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο έστω και σε αυτήν την ελλιπή του μορφή.

2. Νέο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Ν. Σμύρνης (Αρτάκης)

Υπενθυμίζουμε στην δημοτική αρχή ότι επιθυμούμε να ενημερωθούμε λεπτομερώς για όλους τους προβλεπόμενους χώρους του νέου κλειστού γυμναστηρίου επί της Εθνικής Στέγης (Αρτάκης), καθώς και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. Μας ενοχλεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η επιστολή του συλλόγου προς τον Δήμο που έθετε τα παραπάνω ερωτήματα, 7 μήνες μετά παραμένει ακόμα αναπάντητη. Ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα τόσο από την στασιμότητα που παρατηρούμε στην πρόοδο εργασιών του έργου όσο και από την πλήρη απουσία ενημέρωσης από την πλευρά του Δήμου. Αναρωτιόμαστε αν η αδυναμία του δήμου να απαντήσει στην επιστολή μας σχετίζεται με αδυναμία πληρωμής αντίστοιχη με την περίπτωση των εργασιών στις κερκίδες του σταδίου (πρόγραμμα «Φιλόδημος»).

3. Αποκατάσταση γυμναστηρίου «Αργύρης Κορωναίος»

Ο σύλλογος πρότεινε στο δήμο συγκεκριμένο σχήμα χρηματοδότησης με στόχο την πλέον άμεση επίλυση του ζητήματος, δοκιμασμένο ήδη σε παλαιότερη αντίστοιχη έκτακτη ανάγκη άλλου συλλόγου. Συγκεκριμένα προτάθηκε η παραχώρηση έναντι μισθώματος χώρων του συλλόγου στον Δήμο Νέας Σμύρνης. Εντύπωση μας προκαλεί η αναφορά από τον αντιδήμαρχο Ν.Σμυρνης σε συμβόλαιο μίσθωσης διάρκειας 2+2 χρόνων που θα κάλυπτε το σύνολο του κόστους του έργου. Το υπογεγραμμένο συμβόλαιο, το οποίο είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε πολίτη της Νέας Σμύρνης, αναφέρει ξεκάθαρα ότι η διάρκεια μίσθωσης είναι 1+1 χρόνος, συμβόλαιο που δεν καλύπτει εξ ολοκλήρου το κόστος ανέγερσης, παρά μόνο το 50% αυτού. Έγινε επίσης αναφορά σε εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης που προτάθηκαν και απορρίφθηκαν από τον σύλλογο. Η εναλλακτική της κρατικής επιχορήγησης, κρίνοντας και από την εμπειρία μας στις τωρινές εν εξελίξει εργασίες στου χώρους του σταδίου, αναμενόταν να οδηγήσει σε καθυστερήσεις 2 και πλέον ετών.

Ήδη από τις 26/1/2022 ενημερώσαμε για την κρισιμότητα της κατάστασης και στις 27/2/2022 αντιπροσωπεία του συλλόγου βρέθηκε στα γραφεία του Δήμου παρουσιάζοντας και προτείνοντας ολοκληρωμένη πρόταση για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση. Παρότι η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από όλες τις παρατάξεις, χρειάστηκαν σχεδόν 7 μήνες για να υπογραφεί η σχετική σύμβαση και να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης παραλαβής των χώρων. Όχι με ευθύνη του Πανιωνίου Γ.Σ. Σμύρνης.

Περιμέναμε ότι οι προσπάθειες του συλλόγου να ορθοποδήσει και τα μεγάλα βήματα στο επίπεδο της οργάνωσης και τακτοποίησης των οικονομικών οφειλών που έχουν επιτευχθεί, θα είχαν τη θετική ανταπόκριση και τη στήριξη του Δήμου Ν. Σμύρνης. Δυστυχώς διαψευστήκαμε. Ευτυχώς, δεν ισχύει το ίδιο για τον κόσμο του Πανιωνίου αλλά και συνολικά τον κόσμο της Ν. Σμύρνης που αγκαλιάζει και στηρίζει από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια. Θυμίζουμε σε όλους ότι το μέγεθος του Πανιώνιου Γ.Σ. Σμύρνης απαιτεί τον ανάλογο σεβασμό."

Δεν υπάρχουν σχόλια