Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δήμος Νέας Σμύρνης: «Πάνω από 1.200.000 ευρώ η χρηματοδότηση για έργα υποδομής τoυ Πανιωνίου ΓΣΣ»

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του Δήμου Νέας Σμύρνης

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του Δήμου Νέας Σμύρνης αναφέρει χαρακτηριστικά πως η χρηματοδότηση ειναι "...πάνω από 1.200.000 ευρώ για έργα υποδομής του Πανιωνίου ΓΣΣ" και προχωράει σε πιο αναλυτικά δεδομένα: 

Αναλυτικά όσα αναφέρει με ανακοίνωση της η πλευρά του Δήμου για τα έργα που έχουν να κάνουν με τον Πανιώνιο:

"ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ η σπίλωση συμπολιτών μας στη δημόσια συζήτηση

O Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. αποτελεί κυρίαρχο εκφραστή του Μικρασιατικού πολιτισμού και αθλητισμού στην Μητροπολιτική Ελλάδα και έτσι λογίζεται από την Δημοτική Αρχή Νέας Σμύρνης και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Πάνω από 1.200.000 ευρώ η χρηματοδότηση του Δήμου Νέας Σμύρνης για έργα υποδομής του Πανιωνίου ΓΣΣ

Η Νέα Σμύρνη το 2022 βιώνει τις μνήμες της ζοφερής επετείου των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η ιστορική κληρονομιά της πόλης μας αντανακλάται σε κάθε γωνιά της, αλλά κυρίως στα σύμβολα της γέφυρας από την Μικρά Ασία στην μητροπολιτική Ελλάδα, την Αγία Φωτεινή, την Ευαγγελική Σχολή, τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ.

O Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. αποτελεί κυρίαρχο εκφραστή του Μικρασιατικού πολιτισμού και αθλητισμού στην Μητροπολιτική Ελλάδα και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Δικαιωματικά λοιπόν, αποτελεί βασικό συνομιλητή του Δήμου μας στον κοινό προγραμματισμό και σχεδιασμό αθλητικών δράσεων και παρεμβάσεων. 

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο την αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα του κυριότερου συμβόλου της Νέας Σμύρνης, τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. παρά την παρατεταμένη δυσβάσταχτη οικονομική κρίση και την πανδημία που έχουν καταστρέψει, δυστυχώς, χιλιάδες συλλογικές προσπάθειες της χώρας.

Η Δημοτική Αρχή, με απόλυτο σεβασμό στη διαχείριση του Δημόσιου χρήματος - ως οφείλει άλλωστε να κάνει προς το σύνολο της κοινωνίας –, έθεσε τον Πανιώνιο και τις ανάγκες του ως μέγιστη προτεραιότητα. 

Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης που φαίνεται πως είναι νοσταλγός των παλαιότερων εποχών και των «έξυπνων» διοικήσεων του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., αποκαλώντας, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, τον σημερινό εκπρόσωπο της διοίκησής του «κακομοίρη».

Είναι ασέβεια προς τους ανθρώπους του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ κάποιοι να προσβάλλουν την προσωπικότητα και το κύρος τους με χαρακτηρισμούς που η σημερινή δημοτική Αρχή της Νέας Σμύρνης δεν θα μπορούσε να μην αντικρούσει, έστω και αν είναι υποχρεωμένη να κυλήσει στο επίπεδο εκείνων που επέλεξαν την ποταπή μέθοδο του ευτελισμού συμπολιτών μας.

Θα το πούμε μία και τελευταία φορά και αφορά όσους επιδιώκουν να βλάψουν δημοσίως συνειδήσεις και χαρακτήρες οποιουδήποτε πολίτη του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. και η σημερινή διοίκησή του δεν αντιμετωπίζονται ως «κακομοίρηδες» ή κομπάρσοι της αθλητικής πραγματικότητας τη πόλης μας αλλά ως πρωταγωνιστές τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας.

Είμαστε ωστόσο υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε όλες τις ενέργειες της σημερινής δημοτικής Αρχής, του Σταύρου Τζουλάκη, προς ενδυνάμωση του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ, προκειμένου όλη η κοινωνία της πόλης μας να γνωρίζει την αλήθεια και να μην παραπληροφορείται.

Οι κοινές δράσεις που έχουμε, λοιπόν, υλοποιήσει από το 2019 με τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. είναι προϊόν αμοιβαίας συνεργασίας και αποφάσεων. Διότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μάθει να συν-διοικούμε με την κοινωνία και όχι να κρυβόμαστε στα σκοτάδια.

 

Έργο 1: « Ανακαίνιση – υγρομόνωση οροφής αιθουσών εκγύμνασης Δημοτικού Σταδίου Νέας Σμύρνης Αρ. μελέτης 25/2020»

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. υπέβαλλε αίτημα χρηματοδότησης του έργου από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΟΤΑ «Φιλόδημος».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου έχει ανέλθει, μετά την 3η και 4η Α.Π.Ε. σε 835.022,02 ευρώ.

Η δημόσια χρηματοδότηση είναι 600.000 ευρώ.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα καταβάλλει 235.022,02 ευρώ επιπλέον ενώ έχει δεσμευτεί να καλύψει και το υπόλοιπο τεχνικό μέρος της αναθεώρησης όπως αυτή προέκυψε λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ανατίμησης πρώτων υλών.

Η ολοκλήρωση του έργου, σύμφωνα με το άρθρο 183 του Ν.4938/2022 παρατάθηκε πέραν της 28/8/2022 που όριζε η απόφαση 163/2022 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Σμύρνης. Εκτίμηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας είναι η αποπεράτωση του έργου το αμέσως επόμενο διάστημα των δύο μηνών.

Οι οικονομικές μας υποχρεώσεις προς τον ανάδοχο έχουν καλυφθεί μέχρι σήμερα.

 

Έργο 2: « Ανακατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου “Aρ. Κορωναίος”»

Η μεγάλη χιονόπτωση του Ιανουαρίου του 2022 κατέστρεψε το κλειστό Γυμναστήριο «Αρ. Κορωναίος».

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ., κάλεσαν άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής για εκτίμηση της φυσικής καταστροφής. Στις 28/01/2022 λάβαμε αρνητική επιστολή για την κάλυψη του κόστους κατασκευής από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής (Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος).

Στις 28/02/2022 υποβλήθηκε, εκ νέου, αίτημα χρηματοδότησης της ανακατασκευής του γηπέδου «Αρ. Κορωναίος» στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μετά από επιθεώρηση του χώρου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, εξέδωσε την απόφαση 31648/18.5.2022 εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση του Δήμου Νέας Σμύρνης για το λόγο αυτό, ύψους 150.000 ευρώ. Πρόθεση του Δήμου Νέας Σμύρνης ήταν με την αξιοποίηση της Δημόσιας χρηματοδότησης να παραδώσει στον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. ένα ολοκαίνουργιο κλειστό γήπεδο, συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, σύμφωνα με προμελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας μας. Σεβόμενοι την άποψη της Διοίκησης του Πανιωνίου ΓΣΣ, ακολουθήσαμε μια άλλη κατεύθυνση υλοποίησης και χρηματοδότησης του έργου με ίδιους πόρους του Δήμου μας, σε βάθος τετραετίας, με ποσό που θα ξεπεράσει τις 230.000 ευρώ.

Η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε στις 27/7/2022, το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής στις 12/9/2022 και είναι αυστηρώς διάρκειας 1 έτους συν 1 σύμφωνα με τον Ν.3130 παράγραφο 2, άρθρο 3, με δικαίωμα αιτιολογημένης ανανέωσης. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 18.3.2022 με σχετική απόφαση του Δ.Σ.

Είναι πλέον θέμα της διοίκησης του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. να ολοκληρώσει το έργο σύμφωνα με τον δικό της προγραμματισμό ενεργειών.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πιθανή αναθεώρηση του αρχικού τους πλάνου.

 

Έργο 3: « Κλειστό Βιοκλιματικό Δημοτικό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης»

Οι εργασίας για την κατασκευή του νέου Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Δημοτικού Γυμναστηρίου Νέας Σμύρνης εξελίσσονται ομαλά πλέον με δέσμευση του ανάδοχου για σύντομη αποπεράτωση της Α' φάσης που είναι οι εκσκαφές.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης παρακολουθεί στενά την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνοντας πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με τον ανάδοχο.

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει σταδιακή ενημέρωση των πολιτών σε οποιαδήποτε φάση εξέλιξης - υλοποίησης του εμβληματικού αυτού έργου. Και πώς θα γινόταν αλλιώς αφού είναι ένα έργο ανάσα για τους χιλιάδες αθλούμενους νέους της πόλης μας και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται. Η σημασία του έργου αυτού για τον Δήμο Νέας Σμύρνης φαίνεται από το ότι, προκειμένου να καλυφθούν κυρίως τα αγωνιστικά τμήματα του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει μισθώσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κλειστούς χώρους προπόνησης και διεξαγωγής αγώνων έχοντας καταβάλλει ήδη ποσά που ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ.

  

Έργο 4: Αδειοδότηση κλειστού γυμναστηρίου Α.Βαρίκας


Ο Δήμος Νέας Σμύρνης κλήθηκε από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΓΣΣ να συμβάλλει στην αδειοδότηση λειτουργίας του κλειστού Γυμναστηρίου Α.Βαρίκας.

Πράγματι, με συντονισμένες ενέργειες καταφέραμε μέσα στο 2020 να βοηθήσουμε την αδειοδότηση του συγκεκριμένου χώρου αναλαμβάνοντας την αποπληρωμή οφειλής στην ΕΥΔΑΠ και την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, συνολικού ποσού 102.000 ευρώ.


Τέλος δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε την παραχώρηση του Δημοτικού κολυμβητηρίου και των υπόλοιπων αθλητικών δημοτικών χώρων, όπου και όταν αυτό ζητήθηκε, την πρόσφατη σημαντική βοήθεια στην συντήρηση του χλοοτάπητα του γηπέδου του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ, καθώς και την ετήσια επιχορήγηση όλων των αθλητικών συλλόγων της πόλης, με ποσά που ελάχιστοι Δήμοι της χώρας καταβάλλουν, εξαντλώντας τα προβλεπόμενα νομικά μας περιθώρια.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης με ειλικρίνεια και σεβασμό στο ευρώ κάθε συμπολίτη μας θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην προσπάθεια αναστήλωσης του ιστορικότερου συλλόγου της χώρας.

Είναι υποχρέωση όλων μας με διαφάνεια και ειλικρίνεια να συνεχίσουμε τον κοινό σχεδιασμό για την παραγωγή του ιδανικότερου αποτελέσματος.

Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε πάντα με στοιχεία και αποδείξεις αφού αυτό μας έχει διδάξει η πολύχρονη και ειλικρινή σχέση μας με τον Πανιώνιο και τους πολίτες. 

Εκείνοι που σκόπιμα κάνουν το άσπρο μαύρο, ελλείψει στοιχείων και πολιτικού πολιτισμού, υπηρετώντας προφανώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ας συνειδητοποιήσουν ότι ανήκουν στο κακό παρελθόν της Νέας Σμύρνης. 

Οι αλήθειες μας, ο εφιάλτης του ψέματος. Τίποτα δεν θα αφήσουμε να πέσει κάτω. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει και να σπιλώνει Νεοσμυρνιώτες."

Δεν υπάρχουν σχόλια