Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Για την πρόκριση στη Γαλλία o Πανιώνιος!

Έτοιμος ο Ιστορικός για τα προκριματικά του Champions League.

Έτοιμος ο Ιστορικός για τα προκριματικά του Champions League.

Με τη διεξαγωγή των τεσσάρων ομίλων της Α΄ προκριματικής φάσης, ανοίγει το τετραήμερο 29/9-2/10 η αυλαία του Champions League υδατοσφαίρισης για την περίοδο 2022-23. 

Από ελληνικής πλευράς, στη μάχη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ρίχνεται ο Πανιώνιος, ο οποίος θα μετάσχει στον Δ΄ όμιλο, στο Τουρκουάν της Γαλλίας. Η ομάδα του Κώστα Δήμου, ενισχυμένη με την απόκτηση των διεθνών Αλέξανδρου Γούνα, Κώστα Γκιουβέτση και του Γεωργιανού φουνταριστού Άντρια Μπιτάτζε, δείχνει πολύ ικανή για να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια για την επόμενη φάση. Οι «κυανέρυθροι» αναμένεται να μονομαχήσουν με τη γηπεδούχο Τουρκουάν για την πρώτη θέση του ομίλου, που δίνει προϋποθέσεις καλύτερης κλήρωσης στον Β΄ προκριματικό γύρο, όπου μπαίνει και η Βουλιαγμένη. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έχει εξασφαλισμένη παρουσία στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Πανιώνιος έχει ρεπό στην αυριανή (29/9) πρεμιέρα, ενώ, αντίθετα, έχει διπλή υποχρέωση την Παρασκευή (30/9), όταν θα αντιμετωπίσει την Κάστρουπ από τη Δανία (10:00) και τη Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία (19:00), ομάδες που λογικά δεν μπορούν να τον κοντράρουν. Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., θα γίνει το ντέρμπι του ομίλου με την Τουρκουάν, μία ομάδα στην οποία αγωνίζονται οι διεθνείς Γάλλοι Μεχντί Μαρζουκί και Σαρλ Κανόν, ο πολύπειρος Μαυροβούνιος Ντράγκαν Ντράσκοβιτς, αλλά και ο επίσης Μαυροβούνιος Ματίγια Μπργκούλιαν, ο οποίος στο παρελθόν (σεζόν 2017-18) έχει παίξει στους «κυανέρυθρους». Την Κυριακή 2/10, οι Νεοσμυρνιώτες θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην αδύναμη Βιτόρια Γκιμαράες από την Πορτογαλία (12:00).

Αύριο Πέμπτη (29/9) αρχίζουν επίσης οι αναμετρήσεις του Α΄ ομίλου, στο Χετ Ραφάιν της Ολλανδίας, όπου μετέχουν η ομώνυμη ομάδα, η Στεάουα Βουκουρεστίου από τη Ρουμανία, η Πρίμορατς Κότορ από το Μαυροβούνιο και η Ινβίκτουμ Σαράγεβο από τη Βοσνία, αλλά και του Γ΄ ομίλου, στο Χέρτσεγκ Νόβι του Μαυροβουνίου, με τη συμμετοχή της τοπικής Γιάντραν, της Μλάντοστ Ζάγκρεμπ από την Κροατία, της Ζαϊμπας από τη Λιθουανία, της Ενκα από την Τουρκία και της Νόβακι από τη Σλοβακία. Στον Β΄ όμιλο, όπου μετέχουν τέσσερις ομάδες (η ιταλική Σαβόνα, η τουρκική Γαλατάσαραϊ, η ρουμανική Οραντέα και η ισραηλινή ΑΣΑ Τελ Αβίβ), οι αγώνες αρχίζουν την Παρασκευή (30/9) στη Ρουμανία.

Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στον επόμενο γύρο, όπου θα μετάσχει και η Βουλιαγμένη. Ο τρίτος και ο τέταρτος από κάθε όμιλο συνεχίζουν στη Β΄ προκριματική φάση του Euro Cup, ενώ ο τελευταίος στα τρία γκρουπ των πέντε ομάδων πηγαίνει στο νεοσύστατο Challenger Cup.

Πηγή: amna

Δεν υπάρχουν σχόλια