Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο Χρήστoς Εμβολιάδης θυμάται τα δύο Κύπελλα του Ιστορικού!

Θέμα Panionianea.gr: Ο Χρήστος Εμβολιάδης θυμάται... 

Θέμα Panionianea.gr: Ο Χρήστος Εμβολιάδης θυμάται... 

Έχει συνδέσει το όνομα του με τις δύο κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου. Την κατάκτηση των δύο κυπέλλων Ελλάδος το 1979 και το 1998, το πρώτο το έζησε σαν παίκτης και το δεύτερο σαν προπονητής του Ιστορικού. Δύο ιστορικά γεγονότα για τον σύλλογο, δύο πραγματικά  χρυσά παράσημα για τον «πιστό στρατιώτη του Πανιωνίου», Χρήστο Εμβολιάδη, όπως ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του.

Ο αγαπημένος όλων των κυανέρυθρων φιλάθλων, ο «Χρηστάρας» για τους κοντινούς του ανθρώπους, λίγο μετά την ιστορική κυανέρυθρη επέτειο της κατάκτησης Κυπέλλου του 1998, μίλησε στα panionianea.gr και ιδιαίτερα συγκινημένος γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε το πριν, αλλά και το μετά εκείνης της μεγάλης επιτυχίας: 

"Όταν ανέλαβα προπονητής, καθώς ήμουν βοηθός, πίστεψα μέσα μου από την πρώτη στιγμή ότι θα κατακτήσουμε το Κύπελλο Ελλάδος, aπό το πρόγραμμα που είδα και την εικόνα που είχαμε σαν ομάδα. Το πίστεψα. Πίστευα στους παίκτες μου, ήταν ένας και ένας... Έπαιζα μαζί τους στις προπονήσεις, είχα πάθος με το ποδόσφαιρο και ήμουν μαζί τους. Εκείνη την ημέρα λίγο μετά το πρωινό, γύρω στις 11:00, μάζεψα τους παίκτες μου και μου είπε ο Βόκολος "Coach εάν είναι δυνατόν όχι πολύ θεωρία, γιατί έχω πολύ άγχος" και του είπα εντάξει. Μέσα σε 10 λεπτά τους είπα εάν περιορίσομε τον Γεωργιάδη και τον Βαζέχα και μπούμε συγκεντρωμένοι και με πάθος, τότε θα φέρουμε το Κύπελλο στην Πλατεία.

Επίσης τους εξηστόρισα και το τι ζήσαμε εμείς το 1979. Μετά στα αποδυτήρια, πριν μπούμε στο γήπεδο τους είπα " ...να παίξουμε για την φανέλα και την ιστορία της ομάδας μας, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και θα πάρουμε το Κύπελλο". Όλα τα παιδιά ήταν σε καλή ημέρα, ακόμα και ο Κάφαλης σαν δεξί μπακ που έπαιξε τα πήγε εξαιρετικά. Μαρκάραμε πολύ καλά τον Βαζέχα και τον Γεωργιάδη και όλη η λειτουργία της ομάδας ήταν πολύ καλή, όλοι μαζί, συγκεντρωμένα και πειθαρχημένα πήραμε το παιχνίδι και φέραμε το Κύπελλο στη Νέα Σμύρνη. Χαίρομαι και συγκινούμε όταν θυμάμαι τι έγινε με το σφύριγμα της λήξης. Στην επιστροφή μας στη Νέα Σμύρνη ζήσαμε όλοι μοναδικές στιγμές. Στιγμές που δεν γίνεται να φύγουν από το μυαλό σου ποτέ. Μοναδικές στιγμές στην ιστορία του μεγάλου Πανιωνίου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους για αυτή την επιτυχία".

Δεν γινόταν, φυσικά, να μην πει λίγα λόγια και για το πρώτο Κύπελλο Ελλάδος που κατέκτησε ο Πανιώνιος το 1979, κόντρα στην ισχυρή τότε ΑΕΚ, όπου ο Χρήστος Εμβολιάδης έζησε ως ποδοσφαιριστής του Ιστορικού:
"Απέναντι σε μία πολύ δυνατή ΑΕΚ με πολύ καλούς παίκτες με Μαύρο, Μπάγεβιτς, Αρδίζογλου κ.α, λίγοι πίστευαν ότι εμείς θα τα καταφέρουμε. Όμως εμείς μπήκαμε παθιασμένα στο παιχνίδι, πιστεύαμε σε εμάς, πιστεύαμε και παίζαμε για την ιστορική φανέλα της ομάδας μας και καταφέραμε να φέρουμε το πολυπόθητο κύπελλο στην Πλατεία και στην κυριολεξία έγινε χαμός. Είναι ά
λλη μία πολύ δυνατή και συγκινητική εικόνα που έχω ιδιαίτερα χαραγμένη στην ψυχή μου, καθώς τότε την ζούσα σαν παίκτης και όπως καταλαβαίνεις, αυτό έχει άλλη, αλλά και την δική του σημασία".

Σαν επίλογο ανέφερε: "Ήταν γραμμένο να ζήσω με την ομάδα της καρδιάς μου, αυτές τις πολύ σημαντικές στιγμές. Υστερα από τόσα χρόνια το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ευχαριστώ πολύ τον Θεό και όλους όσους με βοήθησαν για να ζήσω όσα φοβερές στιγμές έζησα. Ακόμα και τώρα με σταματάνε στο δρόμο και ο κόσμος μου μιλάει για εκείνες τις επιτυχίες. Κάθε φορά με πιάνει μεγάλη συγκίνηση."

Ο Κυανέρυθρος

Δεν υπάρχουν σχόλια