Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ποδoσφαιρικός αγώνας στη Νέα Σμύρνη με σύνθημα «Όχι στη βία κατά των γυναικών»

Ποδοσφαιρικός αγώνας με κεντρικό σύνθημα ένα δυνατό και επίκαιρο ζήτημα, διεξήχθη στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, την Τετάρτη 22 Δε...

Ποδοσφαιρικός αγώνας με κεντρικό σύνθημα ένα δυνατό και επίκαιρο ζήτημα, διεξήχθη στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου.

Η ομάδα βετεράνων της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και η ομάδα Έλληνες Επίλεκτοι που τελεί υπό την αιγίδα της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου αγωνίστηκαν με σύνθημα “Όχι στη βία κατά των γυναικών”.

Τις ομάδες και όλους τους παρευρισκόμενους υποδέχθηκαν μέλη της διοίκησης του Πανιωνίου ΓΣΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Άρη Μισαηλίδη.

Το παρών έδωσε και ο ίδιος ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος κατά την προσέλευσή του στο γήπεδο δήλωσε: “O αγώνας σήμερα είναι αφιερωμένος στις γυναίκες και στην συνεχή προσπάθεια ενάντια στην βία ενάντια στις γυναίκες. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας. Είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού και για εμάς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και βασικό στοιχείο της δράσης των αστυνομικών μας. Θέλω άλλη μια φορά να καλέσω τις γυναίκες που αισθάνονται ότι απειλούνται, να προσφεύγουν στην Αστυνομία όπου θα έχουν την άμεση και έμπρακτη συμπαράσταση και προστασία”.

Στο γήπεδο βρέθηκε και η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία εξήρε τον σκοπό για τον οποίο διεξάγεται ο αγώνας. Σημείωσε πως “ο βιασμός, η σεξουαλική κακοποίηση, η παρενόχληση κάθε μορφής, η εκδικητική πορνογραφία δεν πρέπει να έχουν θέση στην καθημερινότητά μας, δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά, να αποσιωπούνται, να καλύπτονται από το σκοτάδι της λήθης”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Γιώργος Τζατζάκης επισήμανε τη δύναμη των κοινωνικών μηνυμάτων μέσω του αθλητισμού και παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον υπουργό.

Ο αρχηγός της ομάδας των Επίλεκτων Αργύρης Κωστάκης υπογράμμισε τη σημασία του μηνύματος του ματς σε μια χρονιά που δυστυχώς σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από βία κατά των γυναικών τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο πρωτίστως της Ελληνικής Αστυνομίας ως πυλώνα κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας, αλλά και τον ιδιαίτερο ρόλο δημοσιογράφων, αστυνομικών, γιατρών, δικηγόρων, βετεράνων διεθνών και αυτοδιοικητικών που αγωνίζονται στην ομάδα.

Για την ιστορία η ”ψυχή” της διοργάνωσης του αγώνα Γιάννης Δρακόπουλος μέλος του ΔΣ της Ένωσης ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, μερίμνησε να υπάρχει και γυναίκα βοηθός διαιτητή.

Μετά το τέλος του ματς που έληξε με νίκη των αστυνομικών, όλοι οι παίκτες έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο ευχόμενοι καλές γιορτές με υγεία και αλληλεγγύη!

Πηγή: neasmyrniradiotv.gr

(Με πληροφορίες από: iselida.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια