Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Και τώρα, μπαράζ!

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης


Μετά και το ''διπλό'' (1-2) και μάλιστα με ανατροπή στη Μύκονο επί της τοπικής ομάδας, ο Πανιώνιος εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση του 6ου ομίλου αδιαφορώντας τι θα συμβεί την τελευταία αγωνιστική όπου έχει ρεπό και πλέον ετοιμάζεται για τους αγώνες μπαράζ που θα δώσει για την άνοδο του από την Γ' εθνική! 

Βάσει της προκήρυξης της ΕΠΟ μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων των 10 ομίλων της Γ' Εθνικής για την σεζόν 2020/2021, θα διαμορφωθούν 2 όμιλοι των 5 ομάδων όπου θα τεθούν όλες οι ομάδες από μία φορά αντιμέτωπες. Κάθε ομάδα θα δώσει 2 αγώνες ως γηπεδούχος & 2 ως φιλοξενούμενη ενώ οι έδρες θα καθοριστούν μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί. 

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 2 πρώτες θέσεις των δύο ομίλων (4 συνολικά) θα είναι και αυτές που θα κερδίσουν τα πολυπόθητα εισιτήρια ανόδου. Ο πρώτος όμιλος των play-off ανόδου θα σχηματιστεί από τις ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες από τον 1ο, τον 2ο, τον 3ο, τον 4ο & τον 5ο όμιλο της Γ' εθνικής.

Ο δεύτερος όμιλος των play-off ανόδου είναι αυτός με το κυανέρυθρο ενδιαφέρον καθώς θα αποτελείται από τις ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες από τον 6ο, τον 7ο, τον 8ο, τον 9ο & τον 10ο όμιλο. 

Δηλαδή : 

i. από τον αήττητο Πανιώνιο που είναι ο τελικός νικητής του 6ου ομίλου ανεξαρτήτως
αποτελέσματων της τελευταίας αγωνιστικής όπου θα έχουν ρεπό οι κυανέρυθροι 

ii. από την Κηφισιά που είναι η ομάδα που έχει ''κλειδώσει'' ουσιαστικά την πρωτιά στον 7ο όμιλο έχοντας το απόλυτο των νικών μέχρι στιγμής και με 3 αγώνες ακόμα να απομένουν μέχρι το τέλος

iii. από την ομάδα που θα επικρατήσει στη μάχη του 8ου ομίλου (όπου απομένει μία αγωνιστική ακόμα) ανάμεσα στη Θύελλα Ραφήνας & τον Αιολικό Μυτιλήνης με τις πιθανότητες να είναι συντριπτικές υπέρ της ομάδας της Ραφήνας δεδομένου ότι οι 2 ομάδες ισοβαθμούν αλλά η Θύελλα υπερτερεί λόγω πολύ καλύτερης διαφοράς τερμάτων έναντι του Αιολικού. Να σημειωθεί μάλιστα ότι την τελευταία αγωνιστική οι Ραφηνιώτες υποδέχονται την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου που βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ η ομάδα της Μυτιλήνης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ακράτητο που καίγεται για τη νίκη προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό! 

iv. από την τελική νικήτρια του 9ου ομίλου όπου εδώ η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη συγκιρτικά με τους υπόλοιπους ομίλους! Στην κορυφή της βαθμολογίας φιγουράρει ο Παναιγιάλειος με 18 ενώ στη 2η θέση ακολουθεί ο ΠΑΟ Βάρδας με 17 βαθμούς μετά από 10 αγώνες αμφότεροι! Στην 3η θέση βρίσκονται Ζάκυνθος, Διαγόρας Βραχνέικων & Διαβολίτσι ισόβαθμες στου 16 βαθμούς! Με την ειδοποιό διαφορά ότι η Ζάκυνθος έχει αγωνιστεί μόλις 8 φορές τη φετινή περίοδο σε αντίθεση με Διαγόρα & Διαβολίτσι που έχουν δώσει 9 αγώνες! Αυτό ίσως αποβεί και το πιο καθοριστικό σημείο στη μάχη του νοτιοδυτικού ομίλου της κατηγορίας δεδομένου ότι οι επτανήσιοι ''χρωστάνε'' ακόμα 4 ματς στα οποία μάλιστα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τις πιο αδύναμες βαθμολογικά ομάδες του ομίλου. Σε αντίθεση δηλαδή με τους προπορευόμενους Παναιγιάλειο & ΠΑΟ Βάδρας που μεταξύ άλλων θα τεθούν αντιμέτωποι με ό,τι αυτό συνεπάγεται, η Ζάκυνθος δείχνει αυτή τη στιγμή ως η επικρατέστερη να εκμεταλλευτεί το θεωρητικά βατό της πρόγραμμα και τα περισσότερα ματς που έχει να δώσει και να τερματίσει εν τέλει πρώτη στον 9ο όμιλο. 

&

v. από τον Ηρόδοτο Αλικαρνασσού που είναι η ομάδα που έχει ήδη εξασφαλίσει μαθηματικά την πρωτιά στον 10ο όμιλο όπου συμμετέχουν εξ' ολοκλήρου σωματεία από την Κρήτη

Δεδομένου πως οι τελευταίες αγωνιστικές τόσο του 7ου όσο και στον 9ου ομίλου θα διεξαχθούν στις 13 Ιουνίου, η επικρατέστερη ημερομηνία έναρξης των αγώνων μπαράζ για την άνοδο είναι η 20ή Ιουνίου ενώ θα ολοκληρωθούν πιθανότατα στις 4 Ιουλίου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια