Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ανακοίνωση-ενημέρωση από τον «Ορφέα» για τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο

Ανακοίνωση από τον "Ορφέα" για τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο:  "Τη Δευτέρα (16/5) συμπληρώθηκαν τρεις εβδομάδες από την ημέρα της ε...

Ανακοίνωση από τον "Ορφέα" για τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο: 

"Τη Δευτέρα (16/5) συμπληρώθηκαν τρεις εβδομάδες από την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας, μέσω της οποίας προέκυψε στον Πανιώνιο Γ.Σ.Σμύρνης νέα διοίκηση, εκ των οποίων τρία μέλη (συν δύο στην εξελεγκτική επιτροπή) της Συμμετοχικής Κίνησης «Ορφέας».

Όσο κι αν φαντάζει μικρό το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τότε, έχει αποδειχθεί αρκετό για να μας οδηγήσει σε κάποια πρώτα συμπεράσματα γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στον αγαπημένο μας Σύλλογο. 

Έχει αποδειχθεί, επίσης, αρκετό ώστε να έχουμε καταλήξει σε κάποιες πρώτες απαραίτητες ενέργειες οι οποίες θα πρέπει να γίνουν άμεσα. 

Αν θέλουμε να φτάσουμε σε σημείο να γίνουμε μια οντότητα που θα είναι αντάξια της ιστορίας του Πανιωνίου και που θα αντιστοιχεί στο πραγματικό μέγεθός του, οι άμεσες αλλαγές είναι επιβεβλημένες. 

Δυστυχώς, τα πρώτα ευρήματα δεν διέψευσαν τις αρχικές μας ανησυχίες σχετικά με τα όσα περιμέναμε πως θα αντικρίζαμε.

Θα ήταν... ευτύχημα αν μέναμε στη διαπίστωση πως το ταμείο είναι μηδέν. Η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο σκληρή καθώς ο Σύλλογος καλείται να εξυπηρετήσει μία σειρά από χρέη τα οποία αυτή την στιγμή τον αναγκάζουν να υπολειτουργεί.

Εξαιτίας αδικαιολόγητης ολιγωρίας όλους τους προηγούμενους μήνες, εν καιρώ πανδημίας και lockdown, η τότε διοίκηση δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μειώσει πάγια έξοδα και κόστη που δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να «τρέχουν».

Αυτό είχε ως συνέπεια να συσσωρευθούν επιπλέον χρέη, πλάι στα ήδη υπάρχοντα, τα οποία βραχυκυκλώνουν διάφορες ζωτικές λειτουργίες του Συλλόγου. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, ενώ προετοιμαζόμασταν για την επαναλειτουργία των τμημάτων (Δευτέρα 17/5), χρειάστηκε η φιλότιμη ταμειακή διευκόλυνση συγκεκριμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορφέα για την (όσο γίνεται πιο) απρόσκοπτη εκκίνηση.

Εξίσου ενδεικτικό είναι ότι, λόγω αυτής της έλλειψης ρευστότητας, δεν μπορεί να βρεθεί το χρηματικό ποσό με το οποίο θα υπήρχε η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν τεχνικές μελέτες, προκειμένου να τεθεί υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής για βελτιωτικά έργα στις εγκαταστάσεις του σταδίου. Παρ΄ όλα αυτά μέλη της ομάδας μας έχουν κάνει ήδη ενέργειες προκειμένου να μην χαθεί (και) αυτή η ευκαιρία για τον Σύλλογό μας. 

Για όσους είναι περισσότερο ενήμεροι γύρω από τα προβλήματα του Συλλόγου, ίσως είναι περιττό να αναφερθεί ότι υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη ετών και διεκδικήσεις παλαιών πιστωτών με δεσμεύσεις λογαριασμών. Αυτό όμως που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση και σε εμάς είναι το γεγονός ότι μέχρι και τώρα δεν είχε γίνει καμία προσπάθεια διαπραγμάτευσης ή έστω επαφής για συνεννόηση και διακανονισμό με τους πιστωτές, ώστε να μπορέσει ο Σύλλογος να λειτουργήσει αδέσμευτος.

Παράλληλα, δεν υπάρχει ένα καθορισμένο και λεπτομερές οργανόγραμμα με περιγραφές θέσεων και αρμοδιοτήτων καθενός εκ των υπαλλήλων, με συνέπεια να επικρατεί σύγχυση σχετικά με τα πρόσωπα που εργάζονται στον Σύλλογο και με το τι ακριβώς κάνουν. 

Σε αυτό το σημείο, θα ήταν άδικο αν δεν αναγνωρίζαμε ότι μέσα σε αυτή την δύσκολη πραγματικότητα υπάρχουν άνθρωποι που με το φιλότιμο και την προσωπική τους εργασία σηκώνουν ένα δυσανάλογο βάρος στις πλάτες τους, φροντίζοντας για τη λειτουργία και την εξέλιξη του Συλλόγου. Ένας πολύπλοκος οργανισμός όμως, όπως ο Πανιώνιος, δεν είναι δυνατόν να στηρίζεται στην καλή διάθεση συγκεκριμένων ατόμων ή σε προσωπικές ατζέντες που παραπέμπουν σε παρωχημένες νοοτροπίες άλλων εποχών.

Στο πλαίσιο θέσπισης κανόνων εσωτερικής λειτουργίας, η ομάδα μας κατέθεσε στο ΔΣ (και υπερψηφίστηκε) πρόταση για ενιαίο ταμείο εισπράξεων και πολιτικές διαφάνειας, για τον καλύτερο έλεγχο των ροών είσπραξης με μηνιαίες αναφορές διαθέσιμες προς όλους. 

Επιπρόσθετα με τις ενέργειές μας για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Συλλόγου, νιώθουμε πως είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τον φίλαθλο κόσμο του Πανιωνίου, με σκοπό την πλήρη επαναφορά της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης. 

Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Συμμετοχική Κίνηση για τον Πανιώνιο «Ορφέας»."

Δεν υπάρχουν σχόλια