Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Οι Πάνθηρες για τις ξεχωριστές στιγμές με την Δήμητρα Ζαπονίδου (photos)

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Πάνθηρες για την αξιέπαινη και συγκινητική κίνηση με την τιμητική βράβευση στην  πρωταθλήτρια του Πανιωνίου Δήμητρα Ζ...

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Πάνθηρες για την αξιέπαινη και συγκινητική κίνηση με την τιμητική βράβευση στην πρωταθλήτρια του Πανιωνίου Δήμητρα Ζαπονίδου. 

Η Δήμητρα Ζαπονίδου ήταν μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας του Πανιωνίου στο μπάσκετ Γυναικών όπου κατέκτησε αήττητη το 1951 το πρωτάθλημα Αθηνών-Πειραιώς. 

Επίσης ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ Γυναικών στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι απέναντι στο Λίβανο στις 15 Απριλίου 1958. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Πανθήρων με όλες τις λεπτομέρειες: 

"Το Σάββατο που μας πέρασε,είχαμε ραντεβού με την ζωντανή ιστορία του Συλλόγου μας.

Μαζί με την ομάδα εργασίας «Ορφέας», προσκαλέσαμε στην Θύρα 3 την κυρία Δήμητρα (Ζαπονίδου), τον θρυλικό Μήτσο όπως την φώναζαν στα γήπεδα του μπάσκετ την δεκαετία του ‘50 που μεσουρανούσε.
Τα συναισθήματα, ένθεν κακείθεν, δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις του κατά τ’ άλλα πλούσιου λεξιλογίου που έχουμε στα χέρια μας προς χρήση.
Η αγνή αγάπη προς τον Πανιώνιο, το καθαρό συναίσθημα, η αμόλυντη σκέψη είναι έννοιες δυσεύρετες στον σημερινό εμπορικοποιημένο αθλητισμό και τα μοντέρνα πρότυπα.
Κόντρα όμως στα σημεία των καιρών, στον δρόμο που μας έδειξε η κυρία Δήμητρα (Ζαπονίδου), ο Βαρίκας και άλλοι πολλοί, εμείς στο Panthers Club 1983 θα εμμένουμε πεισματικά, αρνούμενοι να απαγκιστρωθούμε από τη ρομαντική διάσταση της στήριξης του Ιστορικότερου Συλλόγου των τριών αιώνων και των δύο ηπείρων.
Φάρος του μέλλοντός μας, τον ένδοξο παρελθόν."











Δεν υπάρχουν σχόλια