Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο Διονύσης Κοκκινάκης στα panionianea.gr

Για την απόφαση που πήρε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Πανιωνίου ΓΣ.Σ. μίλησε αποκλειστικά στα panionianea.gr ο Διονύσης Κοκκιν...

Για την απόφαση που πήρε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Πανιωνίου ΓΣ.Σ. μίλησε αποκλειστικά στα panionianea.gr ο Διονύσης Κοκκινάκης.

Ο κ. Κοκκινάκης απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του θέσαμε, Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο για την λειτουργία του Ερασιτέχνη και τι κατά τη γνώμη του πρέπει να αλλάξει, όσο και για τις δικές του βλέψεις για το "αύριο" του συλλόγου.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Πως πήρες την απόφαση να βάλεις υποψηφιότητα για την προεδρία του Συλλόγου;

"Πιστεύω ακράδαντα ότι για να αλλάξεις ένα σύστημα , πρέπει να το αλλάξεις από μέσα. Να το ζήσεις, να προσπαθήσεις να κρατήσεις τα καλά και να διώξεις τα άσχημα.

Δεν  νοείται σε περίοδο εκλογών, στα περισσότερα σωματεία και στις ομοσπονδίες να βλέπουμε τουλάχιστον δύο υποψηφίους για την θέση του προέδρου και στον σύλλογο που τόσο αγαπάμε να βλέπουμε έναν και μοναδικό, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

 Βέβαια σας κάνω και δημόσια γνωστό ότι προτιμούσα έναν υποψήφιο πρόεδρο, οικονομικά ισχυρό αντί  εμένα, κάτι όμως που δεν έγινε πράξη (αν και το περίμενα μέχρι τελευταία στιγμή) και να ‘μαι εδώ να διεκδικώ το αξίωμα μόνος, χωρίς συμμαχίες, χωρίς μηχανισμούς και χωρίς τίποτα το μεμπτό.

Βέβαια μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία να ετοιμάσω το έδαφος και να κάνω ελκυστικό τον Ιστορικό, ώστε στις επόμενες εκλογές να ψηφίζουν ακόμα περισσότερα μέλη. Αυτό είναι δημοκρατία, αυτό είναι το υγιές, αυτό αρμόζει στον Ιστορικό".

-Πολλοί είναι αυτοί που στέκονται στο γεγονός πως δεν υπάρχει ένα κεντρικό ταμείο στον Ερασιτέχνη, με το κάθε τμήμα να έχει ξεχωριστό ταμείο. Η άποψη σου και η θέση σου γι’αυτό το θέμα;

"Αυτή είναι καλή ερώτηση για τον νυν πρόεδρο, που έχει στην κατοχή του την έκθεση ορκωτών λογιστών  από τον Ιούνιο. Όσο ήμουν στο ΔΣ, δεν είδα σε κανένα συμβούλιο γραπτώς, κανένα οικονομικό στοιχείο.

Πιθανότερο είναι να ζητήσεις  με ένα e-mail και  να μάθεις τον ισολογισμό  της  Μπαρτσελόνα,  παρά του Πανιωνίου.

Εξάλλου και ο απολογισμός και εκλογές ανακοινώθηκαν για την Δευτέρα, ώρα 10:00 το πρωί ώρα αιχμής όταν οι εκλογές σε όλα τα σωματεία ,ενώσεις ,ομοσπονδίες γίνονται απογευματινές ώρες Σαββάτου ή Κυριακής".

-Οι φετινές εκλογές βρίσκουν όλα τα τμήματα και το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ να ανήκουν στον Ερασιτέχνη. Πόσο δύσκολο είναι αυτό; Να υπάρχει το «βάρος» όλων των τμημάτων στον Ερασιτέχνη;

"Καλώς ή κακώς αυτή είναι η αλήθεια και με αυτήν πρέπει να πορευθούμε όλοι μαζί.

Το παράδειγμα της άψογης διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον κο Σκούρα και τους συνεργάτες του, αποδεικνύει ότι με τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις, σίγουρα μπορείς να καταφέρεις πράγματα.

Θεωρώ ότι στην Πανιώνια οικογένεια υπάρχουν πολλοί  με θέληση να αφιερώσουν χρόνο για τον σύλλογο. Είμαι σίγουρος ότι βαρέθηκαν ή δεν εμπιστεύονται την υπάρχουσα κατάσταση. Είναι η ευκαιρία λοιπόν,  όλοι αυτοί που θέλουν να προσφέρουν  να το κάνουν.

Οι πόρτες θα είναι ανοικτές για όλους".

-Βρισκόσουν στο ΔΣ της διοίκησης του Ερασιτέχνη, αλλά αποφάσισες να αποχωρήσεις με κάποιες «σπόντες». Τι ακριβώς είχε γίνει τότε;

 "Σας παραθέτω λοιπόν τη δήλωση παραίτησης:

 'Δεν αντέχω να συμμετέχω σε ΔΣ που παίρνονται αποφάσεις που δεν υλοποιούνται ή υλοποιούνται αποφάσεις που δεν παίρνονται. Εις το επανιδείν'

Η παραπάνω πρόταση είναι κατανοητή ακόμα και για ένα παιδάκι των τελευταίων τάξεων του δημοτικού. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, έπεσε δέκα ημέρες μετά το ναυάγιο με τα 60.000 ευρώ για να τρέξουμε το μπάσκετ στην Α1. Θυμίζω λοιπόν ότι ο πρόεδρος δέκα ημέρες μετά, στην ίδια αίθουσα, ανακοίνωσε κονδύλι, ύψους 65.000 ευρώ για να τρέξει η ομάδα στη Β εθνική.

Επειδή τώρα μετά από καιρό μου δίνεται η ευκαιρία, σας ενημερώνω ότι με τα χρήματα που έταξε για την Β εθνική , θα κρατούσαμε την ομάδα στην Α1 και θα κερδίζαμε και τα εξής:

             300.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά

             250.000 ευρώ από την έκτακτη κρατική επιχορήγηση

             100.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ

Όποιος παρακολουθεί την φετινή Α1, καταλαβαίνει ότι όχι μόνο θα μπορούσαμε να σταθούμε αξιοπρεπώς, αλλά πιθανόν με λίγη τύχη, θα μπορούσαμε να είμαστε στην εξάδα".

-Πες μας το σχέδιο που υπάρχει από σένα και την διοίκηση σου σε περίπτωση που αναλάβεις τα ηνία του συλλόγου;

"Καμία διοίκηση δεν είναι δική μου, όπως δεν είναι δικός μου και ο σύλλογος. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρεί σε ένα ΔΣ ομοιογενές , ισχυρό και εξωστρεφές. Ένα ΔΣ που θα αφουγκράζεται τον κόσμο, τις ανάγκες της εποχής και θα παίρνει αποφάσεις που θα πρέπει να εκτελεί για το καλό του συλλόγου και όχι για το προσωπικό καλό του καθενός.

Το πρώτο μέλημα μου, όσο και να φανεί περίεργο, είναι να δώσω μάχη μαζί με όποιον θέλει να βοηθήσει, να γίνουν συναντήσεις, για την αποδέσμευση των λογαριασμών. Οι μάχες αυτές γίνονται δια ζώσης και όχι με επιστολές και παρακάλια. Είναι τουλάχιστον τραγικό, ένας σύλλογος όπως ο Πανιώνιος, να  έχει δεσμευμένους  τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω χρεών. Ειδικά τέτοιες εποχές, που οι πιστωτές παρακαλάνε να γίνουν ρυθμίσεις οφειλών, μήπως και πάρουν τα χρήματα τους πίσω έστω και αργά.

Παράλληλα με αυτό θα συσταθεί επιτροπή που θα ασχολείται ειδικά με προγράμματα ΕΣΠΑ, κρατικές επιδοτήσεις και ότι περιλαμβάνει χρηματοδότηση είτε κρατική είτε από ιδιώτες, για έργα που είναι απαραίτητα για τα γήπεδα μας, ή άλλους χώρους που εξυπηρετούν τον σύλλογο. Η επιτροπή αυτή πέραν της εξεύρεσης πόρων, θα παρακολουθεί και την πορεία αυτών των έργων, είτε αφορούν άμεσα τον Πανιώνιο (όπως το Φιλόδημος), είτε έμμεσα (όπως το νέο Κλειστό της οδού Αρτάκης) κλπ".

-Έχεις έτοιμη κάποια ομάδα, κάποιους ανθρώπους που θα είναι μαζί σου; Αν θες να μας πεις κάποια ονόματα...

"Όπως προανέφερα ο σύλλογος δεν είναι δικός μου. Ανήκει σε όλους όσους τον αγαπάνε. Άρα ομάδα μου, θα είστε όλοι εσείς που θέλετε να δείτε τον Ιστορικό όπως τον ονειρεύεστε. Οι πόρτες θα είναι ανοικτές για όλους.

Όλοι θα έχουν δικαίωμα να βοηθήσουν, όλοι θα έχουν δικαίωμα να το κάνουν πράξη.

Χαιρετίζω και στηρίζω την κίνηση του ‘’ ΟΡΦΕΑ’’ και ζητώ ανεξάρτητα από την επιλογή σας για τη θέση του προέδρου, να την στηρίξετε και εσείς. Κάθε κίνηση όπως του ΟΡΦΕΑ,  βοηθάει να  διώξουμε  τον ΜΟΡΦΕΑ που μας κοιμίζει τόσο καιρό όλους μας". 

-Τι θεωρείς πως πρέπει να αλλάξει γενικότερα στην λειτουργία του Ερασιτέχνη Πανιωνίου;

 "Ο σύλλογος έχει ανάγκη από νέες ιδέες και  νέα πρόσωπα, που θα έχουν κοινό σκοπό το καλό του συλλόγου.

Έχει ανάγκη την αύξηση των εσόδων καθώς και την αύξηση των αθλητών και γιατί όχι και νέων αθλημάτων. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε την εκμετάλλευση των  μέχρι τώρα μη αξιοποιημένων χώρων.

Σκεφτείτε πόσοι από εσάς θα θέλατε να έρθετε στο γήπεδο για ένα καφέ ή ένα γεύμα και δεν μπορείτε γιατί το περίφημο members club δεν λειτουργεί. Ο συνοδός του ανήλικου που συμμετέχει σε δραστηριότητα δεν έχει που να κάτσει αξιοπρεπώς να περιμένει το παιδί του με αποτέλεσμα ήτε να μην το φέρνει ήτε να ξοδεύει τα χρήματα του αλλού.

Χρειαζόμαστε διαφάνεια ώστε να μπορεί ο καθένας που θέλει να γίνει χορηγός, να ξέρει που πάνε τα χρήματα που προσφέρει καθώς και τα ανταλλάγματα που θα τον κάνουν να προβληθεί".

-Πες μας τους λόγους που ζητάς την ψήφο του κόσμου;

Ζητώ την ψήφο όσων αγαπάνε τον σύλλογο, ζητώ την ψήφο όσων βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια, ζητώ την ψήφο όσων πιστεύουν ότι ο Πανιώνιος ανήκει στον κόσμο του και όχι σε πρόσωπα.

Είμαι ένας πιστός οπαδός όπως εσείς και είμαι σίγουρος ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μαζί δυνατούς να κάνουμε τον σύλλογο μεγαλύτερο απ’ όσο φανταζόμαστε. Κανείς μας δεν περισσεύει, αρκεί να θέλει το καλό του Ιστορικού.

Κλείνοντας επειδή πιθανόν να μην μου δωθεί ξανά η ευκαιρία , θέλω να ευχαριστήσω δημόσια:

             Την επιτροπή γονέων που έτρεχε για χρόνια τις ακαδημίες basket με τα όποια λάθη που έκανε.

(Όταν παρέδωσαν τις ακαδημίες, ζήτησα ως υπεύθυνος επικοινωνίας να κάνουμε μία ευχαριστήρια ανακοίνωση, η οποία απορρίφθηκε από  μέλος του ΔΣ λόγω προσωπικής διένεξης του  με μέλος της επιτροπής)

             Τον κο Παρασκευόπουλο για την σημαντική συμβολή του στο πρόγραμμα Φιλόδημος.

             Τον Δήμο Νέας Σμύρνης  για την τεχνική αλλά και οικονομική συμβολή στην υλοποίηση του έργου.

             Τους οργανωμένους οπαδούς που με τις συγκεντρώσεις και την εξωστρέφεια τους , κατάφεραν να αυξήσουν τα μέλη ,κάτι που θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να το κάνουμε, ανεξάρτητα το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Πανιώνιος ανήκει στον κόσμο του".

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια