Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σημαντική η θέση του Προέδρου, σημαντικότερη η συσπείρωση των φίλων του Πανιωνίου γύρω από τον Ιστορικό

Γράφει ο  Πάνος Κατσούλας Δευτέρα 19/4 θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων Προέδρου, ΔΣ και ΕΕ του Πανιωνίου ΓΣΣ (λέγ...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας

Δευτέρα 19/4 θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων Προέδρου, ΔΣ και ΕΕ του Πανιωνίου ΓΣΣ (λέγεται και ερασιτέχνης ή η μαμά του Πανιωνίου!). Λόγω των μέτρων προστασίας εξαιτίας της Πανδημίας τόσο η ΓΣ όσο και η εκλογές θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά. Για τον τρόπο διεξαγωγής τους έχουν ενημερωθεί τα μέλη, που έχουν δικαίωμα ψήφου. Πρόκειται για αναγκαίο μέτρο που κατά την άποψή μας δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις δια ζώσης διαδικασίες και αυτό συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις όπως π.χ. τηλε-διασκέψη, τηλε-εκπαίδευση, τηλ-εργασία, τηλε-ιατρική κλπ, που μπορούν να λειτουργούν συμπληρωματικά ή/και επικουρικά και όχι σαν βασικός τρόπος πραγματοποίησης των εκάστοτε δραστηριοτήτων.

Συνηθίζεται για λόγους αστικής ευγένειας και πολιτισμένης συμπεριφοράς η ευχή για καλή επιτυχία στους υποψηφίους. Εμείς θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Ιστορικό! Επειδή για μας είναι ουσία και όχι σχήμα λόγου ότι ο Πανιώνιος είναι πάνω από τα πρόσωπα, που έρχονται και παρέρχονται αλλά και που χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρχει και να λειτουργεί ο Πανιώνιος!


Η θέση του Πρόεδρου είναι σημαντικότατη, όπως και των υπολοίπων μελών του ΔΣ επειδή αυτοί θα κληθούν να πάρουν σοβαρές αποφάσεις για τη συνέχιση του συλλόγου, να τις υποστηρίξουν και κυρίως να προσπαθήσουν να τις υλοποιήσουν. Ο ρόλος τους δεν πρέπει να είναι διακοσμητικός, άλλα ουσιαστικός, παρεμβατικός, οραματικός, αποτελεσματικός σε όποια δράση και αν αναλάβουν! Να γνωρίζουν ότι στο τέλος θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση. Αν θα έχουν να επιδείξουν έργο τότε θα έχουν φανεί χρήσιμοι στο σύλλογο αλλά και την κοινωνία, περισσότερο τη νεολαία, στην οποία απευθύνεται ο σύλλογος, η οποία χρησιμοποιεί το σύλλογο για την άθλησή της, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα και διέξοδο ζωής!


Το ΔΣ πρέπει να λειτουργεί συντονισμένα, συλλογικά, με κατανομή εργασιών όπως άλλωστε προβλέπουν όλα τα συλλογικά καταστατικά και όχι για όλα να τρέχει ο Πρόεδρος ή ένα ή δύο άτομα όπως συμβαίνει σε πλείστες περιπτώσεις συλλόγων!


Όμως ακόμη και αν το ΔΣ του συλλόγου λειτουργεί άρτια το αποτέλεσμα δεν θα είναι επιτυχημένο αν υπάρχει αδιαφορία από τους φίλους του συλλόγου είτε είναι οργανωμένα μέλη είτε όχι. Είναι αυτονόητο ότι μέλη του συλλόγου πρέπει να γίνουν περισσότερα. Ετήσια εισφορά 40 ευρώ δεν θεωρείται μεγάλη. Εκείνο που θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι ένας εκσυγχρονισμός, ώστε οι εισφορές να καταβάλλονται ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως, με πάγια εντολή κλπ και προς τούτο πρέπει να λυθούν όλα τα προβλήματα προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Είναι γεγονός ότι ο Πανιώνιος επειδή δεν έχει τις χιλιάδες των οπαδών, κανένας φίλος του δεν περισσεύει. Είτε αυτός ασχολείται ενεργά είτε παρακολουθεί τις δράσεις του συλλόγου ή τμημάτων του συλλόγου σποραδικά. Όλοι είναι χρήσιμοι και όλοι μπορεί να είναι μέλη και όλοι να εισφέρουν. Προφανώς ο Πανιώνιος όπως κάθε σύλλογος έχει ανάγκη από ενεργά μέλη, τα οποία σταθερά θα μένουν στο πλευρό του συλλόγου ανεξαρτήτως διοίκησης. Και τούτο για δύο λόγους: ο ένας προαναφέρθηκε, οι άνθρωποι που απαρτίζουν τα ΔΣ είναι παροδικοί και ο δεύτερος λόγος είναι επειδή ο στόχος είναι κοινός: Η ανάπτυξη και η ενδυνάμωση του συλλόγου. Η πρόοδός του σε όλους τους τομείς και η επίλυση όλων των προβλημάτων του. Βέβαια θα πει κάποιος ότι μπορεί ο στόχος να είναι κοινός, όμως υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για την επίτευξή τους, διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης των ζητημάτων. Αυτό είναι σωστό όμως κανένας δεν απαγορεύει στους ενεργούς φίλους του συλλόγου, στα μέλη του να διατυπώσουν ελεύθερα την άποψή τους, να την αναλύσουν, να την αποσαφηνίσουν, να την τεκμηριώσουν και να προσπαθήσουν να την καταστήσουν πλειοψηφική, ώστε να μπορεί να υλοποιηθεί. Αυτό πρέπει να γίνει και στην αυριανή ΓΣ. Όσοι έχουν την τεχνολογική υποδομή και τη δυνατότητα (άλλο ένα μειονέκτημα σε σχέση με τη δια ζώσης ΓΣ π.χ. όταν κάποιος δεν έχει καλή σύνδεση αλλά θέλει να τοποθετηθεί, πως θα μπορέσει να γίνει; Ίσως με τηλεφωνική παρέμβαση άλλα είναι το ίδιο;) θα πρέπει να τοποθετηθούν, να κρίνουν αλλά και να προτείνουν! Αν η θέση τους ή η πρότασή τους δεν γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το σύλλογο. Πολλές φορές μια προσπάθεια δεν ευοδώνεται με την πρώτη φορά, χρειάζεται προσπάθεια και αγώνας. Άλλα και πάλι στις συλλογικές διαδικασίες, που όλοι πρέπει να καταθέτουν τις απόψεις τους και ουδείς να φιμώνεται οι αποφάσεις λαμβάνονται δημοκρατικά. Επικρατούν και υλοποιούνται οι θέσεις και οι προτάσεις που πλειοψηφούν. Δε γίνεται αλλιώς! Όσων οι θέσεις δεν πλειοψήφησαν δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξανατεθούν, ενδεχομένως βελτιωμένες και πιο κατανοητές, ούτε σημαίνει ότι αυτοί πρέπει να χολωθούν ή να απογοητευτούν και να εγκαταλείψουν το σύλλογο ή να παραιτηθούν αν κατέχουν κάποια θέση. Ούτε πρέπει σε έναν σύλλογο να υπερισχύουν ενδεχόμενες προσωπικές κόντρες. Κάτι τέτοιο κατά την άποψή μου δεν υπηρετεί ούτε τη λογική αλλά ούτε και το συμφέρον του Ιστορικού συλλόγου!


Επομένως ευχόμαστε οι συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες του Πανιωνίου, έστω και εξ αποστάσεως λόγω της συγκυρίας, να διεξαχθούν και να ολοκληρωθούν ομαλά. Οι τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις να υπερισχύσουν των θεωριών, των ευχολογίων και των άγονων αντιπαραθέσεων. Εμείς ευχόμαστε και πάλι καλή επιτυχία στον Ιστορικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια