Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τι λέει το θύμα της αστυνομικής βίας: «Με χτυπούσαν από τα πόδια ως το κεφάλι»

Ο 29χρονος που υπέστη τον ξυλοδαρμό των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης περιγράφει τα γεγονότα. «Με χτυπούσαν παντού με...

Ο 29χρονος που υπέστη τον ξυλοδαρμό των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης περιγράφει τα γεγονότα.

«Με χτυπούσαν παντού με γκλοπιές από τον αστράγαλο μέχρι την κνήμη, τους μηρούς, τους γλουτούς, την πλάτη και το κεφάλι», λέει καταθέτοντας τη δική του μαρτυρία στο ethnos.gr ο 29χρονος που βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και δέχθηκε την ωμή αστυνομική βία. 

«Διαμαρτυρηθήκαμε για τα πρόστιμα στην οικογένεια» 

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο 29χρονος, βρέθηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όπως και πολλοί άλλοι πολίτες, κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν αντιλήφθηκαν ότι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επέβαλαν πρόστιμα σε δύο οικογένειες, θέλησαν να δουν από κοντά τι είχε συμβεί. «Δεν ακούγαμε τι έλεγαν οι αστυνομικοί. Δημιουργούσαν σκηνικό έντασης και είχαν περικυκλώσει τις δύο οικογένειες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο 29χρονος.

«Σβήσε το βίντεο, θα σου πάρω το κινητό» 

Σύμφωνα με τον 29χρονο, κάποιοι κάτοικοι της περιοχής πήγαν στις οικογένειες και ρώτησαν αν τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα. Τότε, η πλευρά των κατοίκων – μαζί και με τον 29χρονο – ρώτησε τους αστυνομικούς γιατί κόβουν πρόστιμα στις οικογένειες. Απάντηση δεν τους δόθηκε, όπως αναφέρει. «Μας κοίταξαν και έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα ένας αστυνομικός μας ρώτησε “Εσείς χαρτιά μετακίνησης έχετε; Για δείξτε τα”».

Τότε, ένας από τους κατοίκους έδειξε τη βεβαίωση μετακίνησης στους αστυνομικούς. Στο σημείο εκείνο, μία κοπέλα άρχισε να βιντεοσκοπεί τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στους κατοίκους, μεταξύ των οποίων και ο 29χρονος. Οπως καταγγέλλει ο 29χρονος, ένας από τους αστυνομικούς όρμηξε πάνω στους ελάχιστους σε αριθμό συγκεντρωμένους, σπρώχνοντάς τους, άρπαξε την κοπέλα και τραβώντας την από τα ρούχα, έλεγε: «Σβήσε το βίντεο, θα σου πάρω το κινητό». 

Σύμφωνα με τον φοιτητή, στο σημείο εκείνο οι αστυνομικοί έσπρωξαν ένα άτομο και το έριξαν στο έδαφος. «Τον έβαλαν κάτω με το γόνατο ώστε να μην μπορεί να φύγει», υποστηρίζει ο 29χρονος.

«Γιατί μας σπρώχνετε; Τι κάνετε;» 

Ο 29χρονος μαζί με κάποια ακόμη άτομα – στη θέα ενός στο έδαφος – και, πάντα σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους – αμέσως ρώτησαν τους αστυνομικούς: «Γιατί μας σπρώχνετε; Τι είναι αυτό που κάνετε; Είναι δημόσιος χώρος. Δεν μας απαγορεύει κάποιος να βρισκόμαστε εδώ πέρα». 

Μόλις οι κάτοικοι ανέφεραν αυτά στους αστυνομικούς, ο 29χρονος, όπως καταγγέλλει, δέχθηκε την απάντηση του επικεφαλής της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. «Μου είπε “σήκω, φύγε από εδώ πέρα ρε”. Επειδή ζήτησα τον λόγο, με στοχοποίησε ένας συνάδελφός του, λέγοντας “Εσύ συλλαμβάνεσαι”. Κάνει βήμα μπροστά μου και μου πιάνει το μπουφάν».

Ο 29χρονος ρωτά τον αστυνομικό: «Τι κάνω; Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Οπισθοχωρώ και αρχίζει να με τραβάει. Οταν προσπάθησα να ξεφύγω, λέγοντας ότι δεν έχω κάνει κάτι για να με ακουμπά και να με θέτει υπό κράτηση, άρχισε να με βαρά με το γκλοπ, το οποίο ήταν σιδερένιο και πτυσσόμενο.Εφαγα παντού γκλοπιές από τον αστράγαλο μέχρι την κνύμη, τους μηρούς, τους γλουτούς, την πλάτη και το κεφάλι. Δηλαδή, υπάρχει και χτύπημα που έγινε με τη λαβή του πτυσσόμενου γκλοπ, με τη λαβή με βάρεσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, που μου προκαλούσε ουσιαστικά αφόρητο πόνο. Τους έλεγα συνεχώς δεν έχω κάνει κάτι, αφήστε με. Δεν έχω κάνει κάτι. Για ποιο λόγο με βαράτε; Γιατί με βαράτε;». 

Ο νεαρός στο άκουσμα της ανακοίνωσης της Αστυνομίας ότι οι αστυνομικοί προκλήθηκαν από ομάδα περίπου 30 ατόμων είναι κατηγορηματικός: «Δεν ήμασταν 30 άτομα. Δεν προκαλέσαμε. Πήγαμε πολύ ήρεμα και ευγενικά για να διαμαρτυρηθούμε για την επιβολή προστίμων, πάντα λεκτικά και μόνο, ούτε με βρισιές, ούτε με φωνές και γι’ αυτό πλησιάσαμε. Θέλαμε να δείξουμε την αντίθεσή μας στην επιβολή προστίμων στις δύο οικογένειες που κάθονταν σε διαφορετικά παγκάκια», υποστηρίζει ο νεαρός.

Τι απαντά στoυς ισχυρισμούς για το όπλο

Ο 29χρονος είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε κάποιο άτομο που βρισκόταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης επιχείρησε να τραβήξει όπλο από αστυνομικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αστυνομία έχει πει τρία ψέματα μέσα σε 24 ώρες. 

  • -Το πρώτο ψέμα που είπε ότι τους επιτέθηκαν 30 άτομα και αυτά τα άτομα τους έσκισαν τα μπλοκάκια
  • -Το δεύτερο ψέμα είναι ότι οι κάτοικοι δεν έδειξαν τις βεβαιώσεις μετακίνησης και τα sms στο 13033 και ενώ τα έδειξαν, οι αστυνομικοί τους έκοψαν πρόστιμο με την αιτιολογία της μη βεβαίωσης μετακίνησης
  • -Το τρίτο ψέμα είναι ότι προσπάθησαν εκ των υστέρων να δικαιολογήσουν την πρωτοφανή αστυνομική βία με την εκ των υστέρων δικαιολογία ότι οι κάτοικοι πήγαν να τους αρπάξουν όπλο από τη ζώνη αστυνομικού
  • Γι’ αυτό και ο 29χρονος συμπληρώνει: «Πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε λεκτικά και μόνο και να εκφράσουμε τη στήριξή μας στις οικογένειες. Οι αστυνομικοί επέλεξαν να στήσουν σκηνικό έντασης, να σπρώχνουν, να χτυπούν και να βαράνε αδιακρίτως».
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια