Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Χωρίζεται ξανά στα δύο η Ελλάδα - Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα σε κόκκινες, κίτρινες περιοχές (photos)

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην «κόκκινη» Αττική από αύριο το πρωί, Σάββατο 30/01, συγκεκριμενοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας,  ...

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην «κόκκινη» Αττική από αύριο το πρωί, Σάββατο 30/01, συγκεκριμενοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, 
Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, επανέρχεται από αύριο στις 6 το πρωί ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19.

Διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, το επίπεδο Α’- επιτήρησης (το οποίο απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα) και το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου (το οποίο απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα και) στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα. Το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας κάθε περιφερειακής ενότητας καθορίζεται από το επιδημιολογικό της φορτίο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ:Οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές κατατάσσονται στο κόκκινο επίπεδο, στο οποίο μπορούν να μπουν τόσο Τοπικές Κοινότητες και Δημοτικές Ενότητες, όσο και Δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες και ολόκληρες Περιφέρειες αν το επιβάλλουν τα δεδομένα.

Και στα δύο επίπεδα ισχύουν οριζόντια μέτρα για όλη την επικράτεια, που αποτελούν τη βάση της προσπάθειάς μας. Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

– Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

– 24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους.

– Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

– Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

– Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.

– Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων.

– Λειτουργία Super League 1 & 2 και Basketball League.

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παρουσιάζει καλή επιδημιολογική εικόνα με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο επίπεδο Α’ – επιτήρησης.

Στο επίπεδο Α’ ισχύουν τα εξής, πλέον των οριζόντιων μέτρων:
1ο. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2ο. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης.

3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών. Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.

4ο. Το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν. Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του. Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομα ανά 25τ.μ.

Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα από το πρωί του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου, οπότε και τίθενται σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας. 

Όπως είπε κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους, κατέστησαν αναγκαία την επιβολή νέων περιορισμών.

Ως προς τις «κίτρινες» περιοχές, τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως μέχρι σήμερα. Σε αυτές τις περιοχές, προστίθεται η λειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, με τους υπάρχοντες κανόνες για τα επιτρεπόμενα άτομα ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στις «κόκκινες} περιοχές, όπως είναι η Αττική, τα καταστήματα θα λειτουργούν με δύο τρόπους:

- Το σύνολο της αγοράς θα λειτουργει με το click away

- Εξαίρεση αποτελούν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και τα χαρτο- βιβλιοπωλεία, όπου θα εφαρμόζεται η μέθοδος του Click Inside, κατόπιν ραντεβού με τους ιδιοκτήτες.

«Ο λόγος επιστροφής σε αυτές τις δύο μεθόδους, είναι και πάλι η αποφυγή των εικόνων συνωστισμού. Ο μόνος τρόπος να λειτουργεί η αγορά είναι με υγειονομική ασφάλεια», είπε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια