Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Επίσημο: Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

Ήταν αναμενόμενο, έγινε και επίσημο. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, την Πέμπτη (3/12) ανακοίνωσε πως τα περιοριστικά μέτρα του l...

Ήταν αναμενόμενο, έγινε και επίσημο. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, την Πέμπτη (3/12) ανακοίνωσε πως τα περιοριστικά μέτρα του lockdown, λόγω κορονοϊού, παρατείνονται έως και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου!

Όπως είπε o κ. Πέτσας, τα επιδημιολογικά δεδομένα οδήγησαν την κυβέρνηση στη λήψη της εν λόγω απόφασης, «υπάρχει σταθεροποίηση, ωστόσο αυτή γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι περιμέναμε».

Στάθηκε ακόμη στην πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη και εν γένει στη Βόρεια Ελλάδα. Με αυτά τα δεδομένα, όπως είπε, το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας απομακρύνεται χρονικά. 

Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού έως τις 6 πρωί της Δευτέρας, 14 Δεκεμβρίου.

«Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν» είπε ο κυβερνητικξός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού. Όπως σημείωσε, θα δημιουργηθούν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να εμβολιάζονται 2.117.440 πολίτες τον μήνα. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τους υγειονομικούς και θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών, καθώς και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα. 

Στις 7 Δεκεμβρίου το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων 

Νωρίτερα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ. 

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια