Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο...

Γράφει ο Rossoblu Στα παγκόσμια λεξικά αν δίπλα στη λέξη παραλογισμός υπήρχαν παραδείγματα χωρών, αναμφίβολα ένα από αυτά θα ήταν της Ελλάδα...

Γράφει ο Rossoblu


Στα παγκόσμια λεξικά αν δίπλα στη λέξη παραλογισμός υπήρχαν παραδείγματα χωρών, αναμφίβολα ένα από αυτά θα ήταν της Ελλάδας σε διαχονικό μάλιστα επίπεδο! 

Δυστυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια η χώρα μας δεν λειτουργεί σχεδόν σε κανένα τομέα ορθολογιστικά και η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που μας ταλαιπωρεί εδώ και σχεδόν 10 μήνες δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. 

Μπορεί αφενός το ελληνικό πρωτάθλημα να επανεκκίνησε τον Ιούνιο και να ολοκληρώθηκε έστω και μετ' εμποδίων η περσινή σεζόν και να ξεκίνησε με καθυστέρηση η φετινή, αφετέρου όμως συνεχίζουμε και βλέπουμε αυτή την αποκρουστική εικόνα των άδειων κερκίδων! 

Κάπου εδώ αρχίζει ο παραλογισμός της υπόθεσης καθώς παρατηρούμε ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά από την κυβέρνηση με τον αθλητισμό να υφίσταται ακραία μορφή κοινωνικού ρατσισμού. 

Το ότι η υποκρισία σε αυτή τη χώρα περισσεύει είναι χρόνια γνωστό. Είναι όμως τουλάχιστον προκλητικό να μαθαίνουμε ότι εν μέσω πανδημίας, είχε 5000 κόσμο στη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Ηρώδειο και 2000 κόσμο σε αυτήν της Νατάσσας Θεοδωρίδου στο Κατράκειο της Νίκαιας, ζωντανές παραστάσεις που πραγματοποιηθήκαν σχεδόν πριν ένα μήνα χωρίς να τηρούνται αποστάσεις και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας να έχει ληφθεί! 

Ο κρατικός μηχανισμός ανακοίνωσε ότι οι επιδημιολόγοι έδωσαν το ΟΚ για να ανοίξουν με το 30% της πληρότητάς τους, υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά χωρίς ανώτατο όριο στον αριθμό ατόμων από τις 12 Οκτωβρίου, θέατρα, κινηματογράφοι και συναυλιακοί χώροι, την ίδια ώρα που τα γήπεδα παραμένουν ερμητικά κλειστά! Προφανώς για την κυβέρνηση ο κορωνοϊός δεν είναι...''κουλτουριάρης'' και δεν ''κολλάει'' στους χώρους αυτούς!

Όταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχει ήδη γίνει η σταδιακή (σε μικρά ποσοστά αναλόγως της χωριτικότητας) επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα πάντα με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται στο ακέραιο, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας συνεχίζουν να υπάρχουν μόνο δύο χρώματα, το άσπρο & το μαύρο! Δεν υπάρχει ούτε το μπλε, ούτε το κόκκινο, ούτε το πράσινο, ούτε το κίτρινο ούτε το πορτοκαλί κ.ο.κ.! 

Όλα ή τίποτα! Μέση οδός δεν υφίσταται! 

Πριν σχεδόν 4 μήνες, ο Ο.Φ.Η. παρουσίασε μία άκρως ρεαλιστική και ορθολογική πρόταση για έστω τμηματική (20%) και σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, ωστόσο η υγειονομική επιτροπή την απέρριψε και δεν μπήκε καν στη διαδικασία εξέτασης της! 

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου τόνισε σχετικά :
 «Είναι αδιανόητο να υπάρχουν εξέδρες 2.000-3.000 θέσεων και να μην βγαίνει μία απόφαση για το 10%, να είναι δηλαδή μέσα στα γήπεδα 200 άτομα, για να βγάζουν τα έξοδα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Έχουν πολλά έξοδα και τα συντηρούν οι παράγοντες. Κάνω έκκληση στους δύο υπουργούς, τον Κικίλια και τον Αυγενάκη, άνθρωποι του αθλητισμού αμφότεροι, να υπάρχει το 10% ανάλογα με τη χωρητικότητα του γηπέδου. Δεν ζητάμε 20% και 30%. Εγώ προσωπικά ζητάω το 10% στα πρωταθλήματα των Ενώσεων και στα πρωταθλήματα Γ’ Εθνικής, γιατί ποιος θα πληρώνει τα έξοδα διαιτησίας, που 200 ευρώ στα τοπικά πρωταθλήματα και τουλάχιστον 1000 ευρώ στη Γ’ Εθνική;».

Σε κάθε περίπτωση το να έχει 5000 κόσμο στο Ηρώδειο και ταυτόχρονα να μην μπορεί να απλωθεί έστω το 10% της χωρικότητας σ' ένα γήπεδο, είναι παραλογισμός! 

Δεν υπάρχουν σχόλια