Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος ΓΣΣ: 130 χρόνια λαμπρής ιστορίας-Ο Πανιώνιος ανήκει στον κόσμο του

Δελτίο - Τύπου ενημέρωσης από τον Πανιώνιο ΓΣΣ.  Ένα ταξίδι 130 χρόνων που δεν θα σταματήσει ποτέ. Ένας Σύλλογος που δοκιμάστηκε από τη φω...


Δελτίο - Τύπου ενημέρωσης από τον Πανιώνιο
ΓΣΣ. 

Ένα ταξίδι 130 χρόνων που δεν θα σταματήσει ποτέ. Ένας Σύλλογος που δοκιμάστηκε από τη φωτιά, την καταστροφή, τον ξεριζωμό. Και ΑΝΤΕΞΕ. Γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη έως και την καταστροφή της Σμύρνης, καθώς στην πορεία του κατάφερε να μεταδώσει την αγάπη για τη συμμετοχή και την ενασχόληση με τα αθλητικά δρώμενα στη νεολαία και εν συνεχεία σε ολόκληρη την κοινωνία της Σμύρνης. Ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. υπήρξε και παραμένει σύμβολο του Μικρασιατικού πολιτισμού. Ένας Σύλλογος ιστορικός, πρωτοπόρος, καινοτόμος, που δημιούργησε και μετέφερε στη μητροπολιτική Ελλάδα τη φλόγα της ανανέωσης, τη δίψα για ζωή, που ξεπήδησε μέσα από τις στάχτες της Μικρασιατικής καταστροφής. Γιορτάζουμε, σε δύσκολες συνθήκες, 130 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο αθλητικό στερέωμα. Στεκόμαστε υπερήφανοι και με απέραντο σεβασμό μπροστά στην ιστορία του παλαιότερου Ελληνικού Συλλόγου. 

Η σημαδιακή για το Σύλλογο χρονιά του 2020 ξεκίνησε με προσδοκίες και σχεδιασμό για ποικίλες εκδηλώσεις μνήμης και εορτασμού. 

Αφετηρία των εκδηλώσεων ήταν η κοπή της πίτας στο θέατρο του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης την 20-1-2020. Σε ένα κατάμεστο θέατρο με παρουσία άνω των χιλίων ατόμων παρουσιάστηκε θεατρική παράσταση αφιερωμένη στα 130 χρόνια του Συλλόγου και στην ιστορία του από τη θεατρική ομάδα του 4ου Λυκείου Νέας Σμύρνης. Τη γιορτή πλαισίωσε η παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Αθηνών που ερμήνευσε τραγούδια για τη Σμύρνη, ενώ η εκδήλωση περιελάμβανε και την κοπή της πίτας, που ήταν φυσικά αφιερωμένη στην επέτειο των 130 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου. Η πανδημία του covid-19 δυστυχώς έπληξε και το σχεδιασμό για τους προγραμματισμένους εορτασμούς. Προς ενημέρωση των φιλάθλων και φίλων του Πανιωνίου, παραθέτουμε κάποιους από αυτούς: Από το Νοέμβριο του 2019 είχε κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση φάκελος-μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανιωνίου ΓΣΣ και της ομάδας ALTAY της Σμύρνης. Μεταξύ των δύο αυτών συλλόγων, υπό το γενικό τίτλο «Ειρήνη και Φιλία», είχαν προγραμματιστεί πολλές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, στην Ελλάδα, αλλά και σε τουρκικό έδαφος, όπως, ενδεικτικά, μετάβαση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανιωνίου ΓΣΣ για φιλικό-τιμητικό αγώνα με την ALTAY στο παλιό γήπεδο του Πανιωνίου στη Σμύρνη. Ακόμη προγραμματίζονταν Έκθεση φωτογραφίας και Συνέδριο στη Σμύρνη με θέμα «Αθλητισμός στη Σμύρνη 1890-1922». 

Τέλος, όπως είναι αναμενόμενο, οι εκδηλώσεις θα κορυφώνονταν τον Οκτώβριο του 2020 σε ελληνικό έδαφος, με αποκορύφωμα μεγάλη πανηγυρική εκδήλωση στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Πανιωνίου, με παρουσία των φιλάθλων και των φίλων του Συλλόγου στις εξέδρες. Δυστυχώς στην παρούσα φάση και χωρίς την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια εορτασμού θα έχανε μεγάλο μέρος από την αξία, το συμβολισμό και τη λάμψη της. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις πρέπει να λάβουν χώρα με τον τρόπο που αρμόζει στο όνομα, το μεγαλείο και την ιστορία του Συλλόγου, με σύσσωμο το κοινό στο πλάι της ομάδας. Δεσμευόμαστε ότι, εφόσον, επιτέλους, η πανδημία νικηθεί και επιτραπεί η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Πανιωνίου Γ.Γ.Σ. με την παρουσία του κόσμου, εντός της τρέχουσας αθλητικής χρονιάς, για να τιμήσουμε αυτά τα εμβληματικά γενέθλια του Συλλόγου με την αίγλη, τον ενθουσιασμό και το σεβασμό που επιβάλλεται.

Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζουμε κάθε εκδήλωση που τιμά την ιστορική αυτή επέτειο που αγκαλιάζει και απευθύνεται στο κοινό του Συλλόγου. Διότι ο Πανιώνιος, διαχρονικά, ανήκει στον κόσμο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια