Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το πολύ δύσκολο «σήμερα» και το δυσοίωνο «αύριο»...

Γράφει ο Θεοχάρης Μαρινέλης... Πλέον ο Πανιώνιος δεν βρίσκεται στη Super League 1, αφού η περιβόητη αναδιάρθρωση δεν έλαβε χώρα και έτ...

Γράφει ο Θεοχάρης Μαρινέλης...

Πλέον ο Πανιώνιος δεν βρίσκεται στη Super League 1, αφού η περιβόητη αναδιάρθρωση δεν έλαβε χώρα και έτσι ο Ιστορικός οδηγήθηκε στη Super League 2.

Τώρα, αυτό που καίει άπαντες στο σύλλογο είναι η επόμενη ημέρα, καθώς η ομάδα έχει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ που κάνουν το μέλλον δυσοίωνο.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τον Πανιώνιο ακέφαλο, καθώς ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Δάρας έχει αποχωρήσει, ενώ και αρκετοί έμπειροι παίκτες από το αδύναμο ήδη φετινό ρόστερ αποχωρούν.

Ο αρχηγός της ομάδας Παναγιώτης Κόρμπος αποχώρησε μετά από 5.5 χρόνια, όπως και ο Μαξίμοβιτς που συνεχίζει σε ομάδα της πατρίδας του (Σερβία).

Παράλληλα, ο Φροίξος Γρίβας συμφώνησε με τον ΟΦΗ, ενώ κοντά σε συμφωνία με την Λαμία βρίσκεται και ο Γιώργος Σαραμαντάς.
Τώρα μένει να φανεί ποιοι άλλοι παίκτες θ’ αποχωρήσουν από το ρόστερ του Πανιωνίου που αγωνίστηκε φέτος στη Super League 1.

Όπως καταλαβαίνεται οι ημέρες είναι δύσκολες στη Νέα Σμύρνη και φως δεν υπάρχει από πουθενά και πολύ δύσκολα θα εμφανιστεί κάποιος επιχειρηματίας που θ’ αναλάβει τα χρέη του Πανιωνίου, ώστε να τον οδηγήσει σε καλύτερες ημέρες.
Έτσι δεν ξέρουμε και δεν μας διαβεβαιώνει και κανείς μέχρι στιγμής αν ο Πανιώνιος μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα της Super League 2 το οποίο είναι δύσκολο πρωτάθλημα και αν το υποτιμήσεις μπορεί να την πατήσεις άσχημα.

Κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει αν ο Πανιώνιος βάση των οικονομικών προβλημάτων του μπορεί να αγωνιστεί στη δεύτερη σε τάξη επαγγελματική κατηγορία της χώρας και φυσικά υπάρχει ο φόβος μην αγωνιστεί σε μικρότερες κατηγορίες.

Πως έφτασε σε αυτή τη κατάσταση ο Πανιώνιος

Το καλοκαίρι του 2017 ο Πανιώνιος αγωνίστηκε στα προκριματικά του Europa League και επέστρεφε στην Ευρώπη μετά από 9 χρόνια.

Ποιος θα το πίστευε ότι τρία καλοκαίρια μετά ο Ιστορικός θα θρηνούσε τον τρίτο υποβιβασμό στη μακροχρόνια ποδοσφαιρική του ιστορία.

Οι «κυανέρυθροι» πλήρωσαν αρκετά λάθη που έκανε η διοίκηση, με αποτέλεσμα την περσινή σεζόν να ξεκινήσουν με το –6 στη… πλάτη λόγο των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ εδώ και χρόνια.
Ακόμα ένα σημαντικό λάθος ήταν όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων και η απομάκρυνση του Αποστόλη Μάντζιου στην αρχή του πρωταθλήματος για να έρθει στη Νέα Σμύρνη ο Κύπριος τεχνικός Νίκκι Παπαβασιλείου.

Με τον Παπαβασιλείου στο πάγκο ο Πανιώνιος έκανε μία μικρή αναλαμπή το Νοέμβριο του 2019 σημειώνοντας στο πρωτάθλημα 2 νίκες και 2 ισοπαλίες και μετά από εκεί ήρθε το απόλυτο χάος.
Σερί 8 ηττών στο ελληνικό πρωτάθλημα, η ομάδα δεν πήρε πόντο από το διάστημα 30/11/2019-26/01/2020 δηλαδή σχεδόν 2 μήνες, με πολύ άσχημες εμφανίσεις ειδικά στη Νέα Σμύρνη (αποτελεί το «κάστρο» και φρούριο του Πανιωνίου). Μάλιστα η νίκη της Κυριακής 26/01/2020 απέναντι στον Ατρόμητο με 1-0 στη Νέα Σμύρνη ήταν και η μοναδική σε όλο το δεύτερο γύρο.

Δηλαδή ο Ιστορικός σε ένα δεύτερο γύρο 13 αγώνων έκανε μόλις μία νίκη και πήρε μόλις 2 ισοπαλίες και σημείωσε 10 ήττες.
Όταν το Φεβρουάριο του 2020 αποχώρησε ο Κύπριος τεχνικός Νίκκι Παπαβασιλείου για την Αίγυπτο, τότε ανέλαβε ο Λεωνίδας Βόκολος ένα «παιδί» από τα σπλάχνα του Πανιωνίου.

Ο Βόκολος ανέβασε όσο μπορούσε την πεσμένη και κακή ψυχολογία των παικτών του Πανιωνίου ξεκίνησε θετικά την παρουσία του στο πάγκο του Πανιωνίου, καθώς στη πρεμιέρα του πήρε εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην ΑΕΚ.
Το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ είχε λάβει χώρα την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 δηλαδή λίγες ημέρες πριν πάρει την απόφαση της να κλείσει τα πάντα η ελληνική κυβέρνηση λόγο του κορονοϊού.

Υπήρξε τρίμηνη διακοπή στο πρωτάθλημα με τα Play-Out να ξεκινάνε το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020.

Εκεί ο Ιστορικός πήγε να εκμεταλλευτεί την τιμωρία των-12 βαθμών στην Ξάνθη και μ’ ένα σερί 5 αήττητων παιχνιδιών πήγε να φέρει τα πάνω-κάτω, ωστόσο τον καταδίκασε η εντός έδρας ήττα της 11ης Ιουλίου απέναντι στον Παναιτωλικό με 2-0. Ένα παιχνίδι που ο Πανιώνιος αν είχε κερδίσει τώρα θα είχε παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία και θα έκανε πιο ευχάριστες καλοκαιρινές διακοπές.
Όλα αυτά τα λάθη και το γεγονός ότι δεν απομακρύνθηκε νωρίτερα από τον πάγκο του Πανιωνίου ο Νικόδημος Παπαβασιλείου οδήγησαν τον Πανιώνιο σ’ ένα τρίτο υποβιβασμό και ίσως σ’ ένα από τα μεγαλύτερα αδιέξοδα στη σύγχρονη ποδοσφαιρική του ιστορία.

Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον αυτή που βρίσκονται στη διοίκηση του Πανιωνίου ή κάποιοι άλλοι παράγοντες που μπορούν ν’ αναλάβουν μελλοντικά τον Πανιώνιο να ελαχιστοποιήσουν τις άστοχες κινήσεις τους, ώστε ο σύλλογος ν’ ανακάμψει άμεσα και να οδηγηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται και πάλι στη Super League 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια