Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τρίτος υποβιβασμός με αβέβαιο το... αύριο!

Μετά το 1992 και το 1996 ο Πανιώνιος βιώνει ξανά τον υποβιασμό και μάλιστα δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο πιο... επικίνδυνος της ιστορί...

Μετά το 1992 και το 1996 ο Πανιώνιος βιώνει ξανά τον υποβιασμό και μάλιστα δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο πιο... επικίνδυνος της ιστορίας του.

Η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ δεν εξελίχθηκε σόπως θα ήθελε ο Πανιώνιος. Η ομάδα Βόκολου, ήθελε είτε ένα γκολ δικό της απέναντι στον Ατρόμητο, είτε ένα της ΑΕΛ κόντρα στην Ξάνθη, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ και με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος υποβιβάζεται και θα παίξει για τρίτη φορά στην ιστορία της στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Ο Πανιώνιος έχει ήδη πιει δύο το… φαρμάκι της πτώσης στη Β’ Εθνική. Και τις δύο φορές, όμως, οι κυανέρυθροι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και τις δυνάμεις και επανήλθαν αμέσως στην κορυφαία κατηγορία. Δεν είναι λίγες, όμως, οι φορές που τα τελευταία χρόνια έφτασε κοντά στο να υποβιβαστεί ξανά, σώζοντας την παρτίδα στο τέλος. Φέτος δυστυχώς δεν κατάφερε να την... γλιτώσει, πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό το -6 που κουβαλούσε από το ξεκίνημα της σεζόν, λόγω της μη αδειοδότησης. Ας θυμιθούμε τις περασμένες... κακές χρονιές, όπου ο Ιστορικός βρέθηκε στην δεύτερη κατηγορία.

1991-92
Ο Πανιώνιος ήταν το «θύμα» μιας από τις πιο συγκλονιστικές χρονιές στην μεγάλη κατηγορία. Χαρακτηριστικό είναι πως τελείωσε με 14 ήττες σε 34 ματς, μόλις μία παραπάνω από τον ..πέμπτο Απόλλωνα. Υποβιβάστηκε τελικά με 29 βαθμούς (16ος) την ώρα που ο 7ος Άρης είχε 31 βαθμούς!

Με απλά λόγια, 10 ομάδες στην βαθμολογία τις χώριζαν στο φινάλε μόλις δύο βαθμοί (με σύστημα 2-1-0). Όλα κρίθηκαν φυσικά την τελευταία αγωνιστική όπου ο Πανιώνιος πήγε ισόβαθμος με την ΑΕΛ στη Λάρισα και ηττήθηκε με 4-0. Έμεινε στους 29 όπου ήταν ο χειρότερος στην ισοβαθμία με Παναχαϊκή, Ξάνθη και Δόξα Δράμας.

1995-1996
Ο Πανιώνιος επανήλθε αμέσως την επόμενη χρονιά για να ξαναπέσει στη Β' Εθνική το 1996. Η μέτρια χρονιά της ομάδας έφερε τον υποβιβασμό για δεύτερη χρονιά στην ιστορία της. Το τέλος σφραγίστηκε με μοιραίο τρόπο στο συγκλονιστικό παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή.

Ο «γηραιός» πάλευε για να βγει Ευρώπη και ανέτρεψε το 0-1 του Κατσαρού (21') σε 2-1 με γκολ των Γεωργαμλή (34') και Μπορμπόκη (67'). Ο Πανιώνιος όμως δεν το βάζει κάτω και γρήγορα ισοφαρίζει με τον Πρεντάτου (73'). Ο ίδιος όμως παίκτης πετυχαίνει αυτογκόλ στο 87' και οι «κυανέρυθροι» χάνουν τη μάχη της παραμονής.

2019-2020
Φέτος ο Πανιώνιος ξεκίνησε με ένα «βαρύ» -6, λόγω της αδυναμίας της διοίκησης της ΠΑΕ να πάρει άδεια για το Πρωτάθλημα. Κατάφερε να καλύψει αρκετό χαμένο έδαφος και να φέρει τον Παναιτωλικό σε απειλητική θέση. Μάλιστα, μετά την τιμωρία της Ξάνθης και τη δική του αντεπίθεση στα πλέι οφ, το «θαύμα» έμοιαζε πιο πιθανό από ποτέ. Η έλευση Βόκολου και το πάθος των παικτών έφεραν αισιοδοξία...

Ωστόσο, το... θαύμα δεν έγινε και πλέον τα πράγματα είναι ίσως πιο δύσκολα από ποτέ. Σε μια δύσκολη, ούτως ή άλλως χρονιά, λόγω πανδημίας, χωρίς να ξέρει τι του ξημερώνει διοικητικά για το αύριο και με αρκετές ομάδες της δεύτερης κατηγορίας να έχουν ήδη βάλει μπροστά το σχεδιασμό για να επιστρέψουν (όπως η Παναχαϊκή), η άμεση επιστροφή του Πανιωνίου, όπως τις δύο προηγούμενες φορές δεν πρέπει να είναι σίγουρη.

Βέβαια, τα πάντα ξεκινούν από το... κεφάλι, δηλαδή την διοίκηση της ομάδας. Μετά το ματς με τον Ατρόμητο οι δύο οργανωμένοι σύνδεσμοι του Πανιωνίου, οι Πάνθηρες και οι Μικρασιάτες, με ανακοινώσεις τους απέδωσαν τις ευθύνες στην ΠΑΕ και ουσιαστικά ζήτησαν την αποχώρηση των νυν διοικούντων από τον σύλλογο.

Άρα, αυτό που έχει ως προτεραιότητα είναι το τι μέλλει γενέσθαι με το διοικητικό... αύριο της ομάδας και εν συνεχεία το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και την κατηγορία που θα παίξει τελικά ο Πανιώνιος, αφού άπαντες αναμένουν τι θα γίνει τελικά με το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Ο Κυανέρυθρος

Δεν υπάρχουν σχόλια