Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Η παράδοση και το επίπεδο της παιδικής ομάδας μας δείχνουν τον στόχο»

Η διεκδίκηση του μοναδικού τίτλου του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ το 2020 από την ομάδα μπάσκετ Παίδων Evώπιον της πρόκλησης ενός ακόμα τίτλου, του έβδομ...

Η διεκδίκηση του μοναδικού τίτλου του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ το 2020 από την ομάδα μπάσκετ Παίδων

Evώπιον της πρόκλησης ενός ακόμα τίτλου, του έβδομου στην ιστορία της, βρίσκεται η ομάδα Παίδων του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ που θα συμμετάσχει ως πρωταθλήτρια της ΕΣΚΑΝΑ, στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος (29/7-2/8, γήπεδο Κοκκινιάς Αμαρουσίου). Σε μια δύσκολη αγωνιστική περίοδο για όλα τα τμήματα, ερασιτεχνικά και επαγγελματικά του συλλόγου, λόγω της πανδημίας, η διεκδίκηση αυτού του τίτλου από την ομάδα Παίδων στην 12η συμμετοχή της ιστορίας της σε τελική φάση από το 1981, αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση των διαχρονικά υψηλών αγωνιστικών στόχων της ακαδημίας μπάσκετ, από την ίδρυση της.

Με απολογισμό 22 νικών και μίας ήττας, οι παίδες του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση του πρωταθλήματος, πριν από την έναρξη της καραντίνας και λόγω της ματαίωσης των πλει οφ, είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην τελική φάση και για την οποία άρχισε προετοιμασία στις 25 Μαϊου, με καθημερινές προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια που ήταν δύσκολη η παρουσία αντιπάλων, επειδή τα τμήματα υποδομής των περισσότερων συλλόγων της ένωσης, δεν επαναλειτούργησαν, μετά την άδεια του ΕΟΔΥ για την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην επανέναρξη των προπονήσεων και στην προετοιμασία μας, είναι η ανάκτηση του ρυθμού που είχαμε ως ομάδα σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, μέχρι την ολοκλήρωση του και λόγω της ματαίωσης των πλει οφ. Οι δυο μήνες προετοιμασίας είναι μεγάλος χρόνος και είναι πολύ σημαντικό ότι όλα τα παιδιά είναι υγιή. Η διάθεση όλων των παικτών στην προετοιμασία ήταν δεδομένη και μόνο από την πρόκληση της συμμετοχής σε τελική φάση, γιατί όπως έχουμε πει σ’ όλο αυτό το διάστημα, δεν έχουμε…τελειώσει την δουλειά μας και επιβάλλεται να την ολοκληρώσουμε για να τιμήσουμε τον ιδρώτα και την προσπάθεια όλης της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Για τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ που είναι ο πολυνίκης των πανελληνίων πρωταθλημάτων στην κατηγορία των παίδων, η κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της ένωσης, δεν αποτελεί τον υψηλότερο στόχο» δηλώνει ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Μελέτης που είχε και την ευθύνη της ομάδας Εφήβων που κατετάγη στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ.

Aντίπαλοι του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ (όλοι παίζουν με όλους), θα είναι ο Παναθηναϊκός, ο Κεραυνός Λάρισας, ο Κολοσσός Ρόδου, ο Προμηθέας Πάτρας και ο ΠΑΟΚ και το επίπεδο χαρακτηρίζεται ανταγωνιστικό από τον Γιώργο Μελέτη, με την μοναδική διαφορά ότι οι άλλες ομάδες έπαιξαν πρόσφατα επίσημα παιχνίδια για να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους.

«Όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου, έχουν δείξει, όπως και εμείς τα στάνταρ της απόδοσης τους, τα δυνατά και τα αδύναμα στοιχεία τους και σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποια ως φαβορί, λόγω και της ηλικιακής κατηγορίας που παραδοσιακά μπορεί να παρουσιάσει και αστάθμητους παράγοντες στην διάρκεια των αγώνων. Έχουμε προετοιμαστεί, αναμένοντας τους αντιπάλους μας να παραταχθούν πλήρεις.

Η ομάδα Παίδων κάθε συλλόγου έχει διάρκεια ζωής εντός χρόνου, καθώς από την επόμενη περίοδο, οι ίδιοι παίκτες θα στελεχώσουν την ομάδα Εφήβων για τα δυο επόμενα έτη. Συνεπώς, όπως έχω τονίσει και τα παίκτες μου έχει σημασία τι θα μεταφέρουν με την αξία τους ότι σ’ αυτή την ηλικιακή μετάβαση. Πιστεύω ότι το έχουν συνειδητοποιήσει πολύ καλά σε όλες τις συζητήσεις που έχουμε κάνει στην διάρκεια της προετοιμασίας» λέει ο Μελέτης και συνεχίζει: «Συνεπώς, θέλουμε να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες μας αντιστοιχούν για την κατάκτηση του τίτλου και εννοείται ότι δεν παίζουμε για την συμμετοχή. Ο πρωταθλητισμός προσδίδει άγχος. Η φανέλα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ υπαγορεύει την μαχητικότητα. Και σ’ αυτά τα δυο δεδομένα, ζητώ από τους παίκτες που δεν είναι παιδιά και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε αυτό, να ευχαριστήσουν τους εαυτούς τους, με το μπάσκετ που θα αποδώσουν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Πρόκειται για καλούς χαρακτήρες και πάμε συμπαγείς για τον στόχο μας».

Η διεξαγωγή της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων στην Αθήνα, ύστερα από σειρά ετών στην περιφέρεια, δεν επηρεάζει ούτε θετικά, ούτε αρνητικά τις προδιαγραφές της «κυανέρυθρης» ομάδας, σύμφωνα με τον προπονητή της, ενώ η απουσία θεατών (εξαίρεση οι γονείς των αθλητών), δημιουργεί μια άγνωστη «συνθήκη» για όλες τις ομάδες.

«Οι παίκτες όλων των ομάδων έχουν παίξει σε τουρνουά άλλων πόλεων και δεν τίθεται ζήτημα ότι κάποιοι θα παίξουν στην πόλη τους, όπως είναι ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και ο Παναθηναϊκός και άλλοι θα είναι φιλοξενούμενοι».

Η ομάδα Παίδων του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ήταν πρωταθλήτρια έξι φορές (1990, 1992, 1993, 2002, 2012, 2015).

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΙΔΩΝ

3 Παζιωτόπουλος Απόστολος
4 Ζουγανέλης Θανάσης
5 Ζουγανέλης Αναστάσιος
6 Μαράντης Στέλιος
7 Κοπακάκης Ραφαήλ
8 Γεωργόπουλος Θοδωρής
9 Στάππας Σπύρος
11 Αδρακάκος Βασίλης
13 Βασιλειάδης Νίκος
14 Μπαρλιάς Δημήτρης
15 Χρήστου Αλέξανδρος
16 Μπελιμέζης Μιχάλης
17 Αφεντουλίδης Βασίλης
24 Γεωργίου Χρήστος
Κοβαλάκης Βασίλης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Παπαχρήστος Γιώργος- Ψαθάς Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια