Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μισαηλίδης: «Επιτακτική ανάγκη να βοηθηθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία»

Κοινό «μέτωπο» Πανιωνίου με Μίλωνα, Απόλλωνα και Πανελλήνιο.  Ο κορονοϊός και το γενικότερο "κλείσιμο" του αθλητισμού για μεγ...

Κοινό «μέτωπο» Πανιωνίου με Μίλωνα, Απόλλωνα και Πανελλήνιο. 

Ο κορονοϊός και το γενικότερο "κλείσιμο" του αθλητισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει φέρει πολλές οικονομικές δυσκολίες στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, κάτι φυσικά που ισχύει και για τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ.

Κάπως έτσι αυτή η "κρίση" ένωσε ιστορικά σωματεία που έχουν τις ίδιες ανάγκες και μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες.

Πανιώνιος, Μίλωνας, Πανελλήνιος και Απόλλωνας ήρθαν σε συνεργασία και απέστειλαν την παρακάτω κοινή επιστολή προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Πολιτεία.

Αναλυτικά σχετική επιστολή:

“Μέσα στην πρωτοφανή πανδημική συγκυρία, από την οποία πλήττεται και η χώρα μας, τα αθλητικά σωματεία, έχοντας ήδη σημαντικά βάρη που επωμίζονται με τις δικές τους και μόνο δυνάμεις, βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ωστόσο, οι σύλλογοι που διαθέτουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις πλήττονται ακόμα περισσότερο καθώς,μέσα σε όλες τις υποχρεώσεις τους, όπως η εξασφάλιση και η προστασία προπονητών,γυμναστών,αθλητών και του διοικητικού προσωπικού τους, πρέπει να ανταποκριθούν-χωρίς έσοδα σήμερα-και στο δυσβάστακτο κόστος της συντήρησης των αθλητικώ ,εγκαταστάσεών τους, οι οποίες,δεν φιλοξενούν την παραμικρή αγωνιστική η προπονητική δραστηριότητα αυτή την περίοδο και μέχρι την άρση των σχετικών μέτρων.Πρόκειται δε για ιστορικά σωματεία με πλούσια και μακρόχρονη αθλητική και κοινωνική προσφορά.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την πρόθεσή σας που βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση,όπως εκδηλώθηκε με την πρόσφατη δημόσια παρέμβασή σας για μέτρα στήριξης.Οι ανάγκες,όμως,που έχουν ανακύψει σήμερα συσσωρεύονται καθημερινά,γίνονται περισσότερες,επιτακτικές και απαιτούν αρκετά βήματα από την πλευρά σας ώστε να αποφευχθεί η διαφαινόμενη οριστική διακοπή της λειτουργίας των σωματείων μας.

Στο πλαίσιο αυτό επιτρέψτε μας να θεωρούμε ως απόλυτη ανάγκη και προτεραιότητα μία έκτακτη επιχορήγηση,η οποία θα δώσει μιά ανάσα ζωής πρωτίστως στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που διαθέτουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Η επιχορήγηση -ενίσχυση- αυτή θα μπορούσε να συνοδεύεται η,αναλόγως, να λάβει τη μορφή συγκεκριμένων διοικητικών μέτρων,τα οποία, σε κάθε περίπτωση,είμαστε στη διάθεσή σας να συζητήσουμε,έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Άλλωστε οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις,τις οποίες με τεράστιες θυσίες συντηρούμε, αποτελούν σημεία αναφοράς για τις τοπικές κοινωνίες και πνεύμονες υγιούς άθλησης για τη νεολαία. Ελπίζουμε, στην ευαισθητοποίηση της Πολιτείας καθώς και στο φίλαθλο προσωπικό σας ενδιαφέρον ώστε οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις να εξακολουθήσουν και στο μέλλον να διαδραματίζουν το ρόλο αυτό”.

Την επιστολή υπογράφουν: ΑΟΝΣ Μίλων, Γ.Σ Απόλλων Σμύρνης, Πανελλήνιος Γ.Σ., Πανιώνιος Γ.Σ.Σ."

Τα panionianea.gr ήρθαν σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., Άρη Μισαηλίδη, ο οποίος ανέφερε τα εξής: "Είναι πραγματικά επιτακτική ανάγκη να βοηθηθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία. Πρέπει όλοι μας να καταφέρουμε να σταθούμε στα ποδια μας, ειδικά στο πρώτο ξεκίνημα. Δεν υπάρχουν άλλοι οικονομικοί πόροι για ένα ερασιτεχνικό σωματείο εκτός από τις συνδρομές των αθλητών και με όλη αυτή την κατάσταση και το "πάγωμα" των προπονήσεων είναι αντιληπτό πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα".

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια