Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ακαδημία Μπάσκετ: Η επιστολή της πρώην διοικούσας επιτροπής προς τον Ερασιτέχνη

Η πρώην -πλέον- διοικούσα επιτροπή της Ακαδημίας Μπάσκετ του Πανιωνίου, με ανοιχτή της επιστολή προς τον Ερασιτέχνη, κάνει τον απολογισμ...

Η πρώην -πλέον- διοικούσα επιτροπή της Ακαδημίας Μπάσκετ του Πανιωνίου, με ανοιχτή της επιστολή προς τον Ερασιτέχνη, κάνει τον απολογισμό των όσων έπραξε αυτά τα χρόνια, ενώ αφηνει και μία πικρία για τον τρόπο που τελείωσε η συνεργασία της με τον Πανιωνίο ΓΣΣ.

Αναλυτικά:

Σε μια δύσκολη χρονική φάση για την οικονομική διαχείριση της Ακαδημίας μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ. και ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση του τότε εφόρου κ. Χρήστου Βουζουνεράκη και του υπευθύνου Ακαδημιών Μπάσκετ κ. Χρήστου Χριστοδούλου Νοέμβριος 2017, συγκροτήθηκε τετραμελής επιτροπή, η οποία ανέλαβε την διττή αποστολή να υπάρχει συνέχιση αγωνιστικών διακρίσεων σε όλα τα τμήματα, εύρυθμη οικονομική λειτουργία και εξασφαλισμένο έσοδο για τον σύλλογο.

Πιστεύουμε ότι ο απολογισμός της αποστολής που μας ανατέθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου και αναλάβαμε, χωρίς να έχουμε παραγοντική εμπειρία, είναι καθ' όλα θετικός, παρά τα όποια λάθη, ενδεχομένως να κάναμε και χωρίς ποτέ να διεκδικήσαμε το αλάθητο. Σε αγαστή συνεργασία με την διοίκηση του συλλόγου, κάναμε δεκτές τις κατά καιρούς εισηγήσεις τους, σε θέματα προπονητών και ενώ είχαμε το δικαίωμα της διαχείρισης, όπως μας παραχωρήθηκε.

Στα τρία χρόνια λειτουργίας της Ακαδημίας μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ. από την διοικούσα επιτροπή, συνέβησαν τα εξής:

1. Διασφάλιση και χρονική συνέπεια καταβολής του συμφωνηθέντος ποσού για την παραχώρηση διαχείρισης της Ακαδημίας στο ταμείο του συλλόγου < πόσο το οποίο έχει σαν σκοπό την βοήθεια του Ερασιτέχνη Πανιώνιου, όλα τα τμήματα συμβάλουν σε αυτό το καθένα με το ποσοστό που του αναλογεί >.

2. Πρόσληψη του Νίκου Λινάρδου στην θέση του τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας μπάσκετ, την περίοδο 2018-2020.

3. Συμμετοχή της ομάδας Παίδων με διαφορετικές συνθέσεις στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, ύστερα από την κατάκτηση του τίτλου της ΕΣΚΑΝΑ για δυο συνεχόμενες περιόδους (2018-2019) και ενώ στην φετινή περίοδο, η ομάδα Παίδων είχε ρεκόρ 21 νικών και μίας ήττας και αν δεν είχε διακοπεί το πρωτάθλημα, λόγω της πανδημίας, θα ανανέωνε την συμμετοχή της στην τελική φάση.

4.Διακρίσεις όλων των τμημάτων υποδομής σε όλα τα επίσημα και ανεπίσημα τουρνουά

5.Διοργάνωση και συμμετοχή σε πάνω από 1500 αγώνες Μπάσκετ για όλες τις ηλικίες των Υποδομών

6.Τεχνικά έργα-Στεγανοποίηση της οροφής στο γήπεδο «Αργύρης Κορωναίος».

Ανακαίνιση του ανοιχτού παιδότοπου και μελέτη για την οριστική διαμόρφωση του.

7. Χορηγίες- Συνεργασία με την εταιρία APIVITA.

8. Δημιουργία Ιατρείου και καθημερινή παρουσία φυσιοθεραπευτή για την παροχή πρώτων βοηθειών σε όλους τους αθλητές του συλλόγου και όχι μόνο για την Ακαδημία μπάσκετ που είχε αναλάβει την οικονομική επιβάρυνση.

9. Θέσπιση τουρνουά «ΜΑΚΗΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ» τα δυο τελευταία χρόνια.

10. Σεμινάρια αθλητικής ψυχολογίας στους γονείς των αθλητών.

11. Άριστη συνεργασία με όλους τους προπονητές, σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες.

12.Τακτικές συναντήσεις των προπονητών με τους γονείς των αθλητών κάθε τμήματος για την συζήτηση και επίλυση διαφόρων θεμάτων.

13. Δημοσιοποίηση του έργου της Ακαδημίας σε αθλητικά sites και ενδυνάμωση της παρουσίας της στα social media.

Καταλήγοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση του συλλόγου για την συνεργασία που είχαμε τα 3 τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ότι προσθέσαμε ένα «λιθαράκι» στο μεγάλο «οικοδόμημα» της υποδομής μπάσκετ του συλλόγου. Σεβαστήκαμε και κινηθήκαμε πάνω στις διαχρονικές αρχές της Ακαδημίας μπάσκετ που συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας.

Θέλουμε να επισημάνουμε, όμως, ότι ο τρόπος διακοπής αυτής της συνεργασίας, μεσούσης της φετινής περιόδου και πριν την έναρξη της πανδημίας, μας έχει ενοχλήσει και δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση ο επίλογος να ήταν άκομψος.

Ανήκουμε στην οικογένεια του Πανιωνίου και μετά την διακοπή της συνεργασίας μας από την διοίκηση του συλλόγου. Και επιθυμούμε να παρακολουθήσουμε την Ακαδημία μπάσκετ να συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, με τους κατάλληλους ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ Π.Γ.Γ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια