Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Ποιός, ποιός, ποιός; Ο Γιάννης ο "θεός"»

«Ο Πανιώνιος όπως τον έζησα» To όνομα του απέκτησε μυθικές προεκτάσεις στο πέρασμα του χρόνου. Ήταν ο επίγειος «Θεός» του Πανιωνίου, ο ...

«Ο Πανιώνιος όπως τον έζησα»

To όνομα του απέκτησε μυθικές προεκτάσεις στο πέρασμα του χρόνου. Ήταν ο επίγειος «Θεός» του Πανιωνίου, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την πρώτη μεγάλη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1979. Έδωσε πάρα πολλά στον σύλλογο, είτε οικονομικά, είτε με τις πράξεις του στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο και πήρε πίσω ελάχιστα. Δεν ζήτησε, εξάλλου, τίποτα να του επιστραφεί.

Ο Πανιώνιος ήταν η μεγάλη «καψούρα» του και για όσους δεν το γνωρίζουν, ασχολήθηκε πρώτα με το μπάσκετ και μετέπειτα με το ποδόσφαιρο. Μποέμ τύπος, γόνος πλούσιας οικογένειας, «άρχοντας» που του άρεσε η dolce vita, έβαζε την σημαία του Πανιωνίου για να ανεμίζει σε σπίτι που νοίκιαζε στο λιμάνι της Ύδρας και περνούσαν άλλοι επώνυμοι φίλαθλοι και ρωτούσαν ποιος μένει σε εκείνο το σπίτι.

Το προσωνύμιο «Θεός» βγήκε από τις πράξεις του Γιάννη Αναγνωστόπουλου στις ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου του Ιστορικού. Για όλα αυτά που έκανε ανιδιοτελώς, τον αποκαλούσαν «Θεό» και απολάμβανε πέραν της αποθέωσης από φίλους και μη, την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων των Πανιώνιων, καθώς και παραγόντων άλλων ομάδων. Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος διαφήμιζε τον Πανιώνιο και δεν «κώλωνε» ποτέ σε όποιον στόχο έβαζε.

«Έφυγε» το 2014 σε μια πάνδημη κηδεία. Ο Στέφανος Καμβύσης, ο Ντέμος ή κατά ακρίβεια Τένος, ήταν από τους επιστήθιους φίλους του Γιάννη Αναγνωστόπουλου και μαζί με τον Μπάμπη Παπαχαράλαμπους, έρχεται στην στήλη «Ο Πανιώνιος, όπως τον έζησα» για να εξιστορήσουν γεγονότα που πρωταγωνίστησε ο «Θεός».


Δεν υπάρχουν σχόλια