Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κόρμπος: «Έχω αγαπήσει τον Πανιώνιο και να πέσει κατηγορία η ομάδα εγώ θα είμαι εδώ!» (audio)

Ο Παναγιώτης Κόρμπος φιλοξενήθηκε στον αέρα του Panionianea Radio και παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη. Μίλησε για θέμ...

Ο Παναγιώτης Κόρμπος φιλοξενήθηκε στον αέρα του Panionianea Radio και παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.

Μίλησε για θέματα που αφορούν τον Πανιώνιο, τον ίδιο, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που ζούμε με τον κορονοϊό στην χώρα μας.

Παράλληλα, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν, τόσο από εμάς, όσο και από τον κόσμο και οι απαντήσεις του έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα από τα όσα είπε ο αρχηγός του Ιστορικού στην διαδκικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr:

-Παναγιώτη αρχικά πες μας πως βιώνεις και εσύ αυτή την δύσκολη κατάσταση που ζούμε πλέον;

"Σίγουρα βιώνουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Το να μην μπορείς να βγεις έξω, να πεθαίνουν συνάνθρωποι μας, να υπάρχει κόσμος στα νοσοκομεία κλπ, είναι μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση που ζούμε. Αυτό που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι να μένουμε σπίτι, να σεβόμαστε την κατάσταση, να προσέχουμε να μην πάθουμε κάτι εμείς και η οικογένεια μας. Μπορεί να το έχουμε χωρίς συμπτώματα και να το μεταδώσουμε σε κάποιον άλλον, θέλει πολύ προσοχή".

-Από πότε έχετε σταματήσει προπονήσεις;

"Από αρχές Μαρτίου σχεδόν έχουν σταματήσει οι προπονήσεις και σίγουρα αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Στα 17 χρόνια που παίζω μπάλα πρώτη φορά συμβαίνει αυτό το πράγμα".

-Είστε σε επαφή οι ποδοσφαιριστές και γενικότερα η ομάδα μεταξύ σας;

"Μιλάμε με όλα τα παιδιά, μιλάμε και μέσω viber με την ομάδα που έχουμε. Ο κ. Βόκολος και ο κ. Καλαποθαράκος μας έστειλαν το πρόγραμμα να το κάνουμε, όσο μπορεί βέβαια μπορεί να το κάνει ο καθένας. Γιατί είναι δύσκολες οι μετακινήσεις και δεν έχουν όλοι οι αθλητές κοντά τους ένα γήπεδο να τρέξουν. Προσπαθούμε να κρατηθούμε σε ένα καλό επίπεδο όσο μπορούμε".

-Πως βλέπεις το ενδεχόμενο έστω και αργά να γίνουν οι αγώνες κατάταξης του πρωταθλήματος;

"Αν πάρουν απόφαση να γίνουν τελικά τα play off και τα play out θα χρειαστούμε σίγουρα 4 εβδομάδες προετοιμασίας. Δεν μπορείς  να πεις στον ποδοσφαιριστή σε 10-15 μέρες παίξε, γιατί θα υπάρχει κίνδυνος να πάθουμε τραυματισμούς. Εκείνοι ξέρουν τι απόφαση θα πάρουν, απλά πρέπει να σκεφτούν και την υγεία των ποδοσφαιριστών".

-Είναι η φετινή η δυσκολότερη σεζόν της καριέρας σου στον Πανιώνιο;

"Είμαι πέντε χρόνια στην ομάδα, το 2015 όταν ήρθα τον Ιανουάριο η ομάδα ήταν κάτω από την ζώνη υποβιβασμού και τότε έπεφταν τέσσερις ομάδες. Καταφέραμε και σωθήκαμε στο τελευταίο παιχνίδι με ισοβαθμία με το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πίστευα ότι εκείνη ήταν η πιο δύσκολη χρονιά, όμως η φετινή σεζόν είναι ακόμα πιο δύσκολη. Πολλά φταίνε. Σίγουρα, τόσο καιρό δεν έχω βγει να μιλήσω. Αν και έχω δεχτεί πολλές ερωτήσεις από τον κόσμο. Πολλά φταίνε. Σίγουρα ότι χάσαμε τέσσερα παιδιά από την αρχη της χρονιάς, τον Κούρντι, τον Μανιάτη  και τους τραυματίες Μαξίμοβιτς Άρσε. Μας στοίχησαν οι απουσίες τους. Χάσαμε πολύ σε εμπειρία. Δεν είναι όμως δικαιολογία αυτό. Δεν θέλω να πω κάτι παραπανω, περιμένω πρώτα να τελειώσει η χρονιά. Πάντως αυτά που διαβάζω και αυτά που ακούω δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Θέλω να τελειώσει η σεζόν και μετά θα πούμε ότι είναι να πούμε. Δεν θέλω να κάνω κανένα κακό στον Πανιώνιο, είμαι τόσα χρόνια στην ομάδα και την έχω αγαπήσει. Ειχα την τιμή να είμαι αρχηγός της".

-Έχεις χτίσει μία ιδιαίτερα σχέση με τον κόσμο του Πανιωνίου. Πες μου γι' αυτό...

"Το έχω πει αρκετές φορές, θέλω όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο το όνομα μου που έχω πάρει από τον πατέρα μου να συνεχιστεί έτσι όπως το πήρα. Όταν ολοκληρώσω την καριέρα μου με νοιάζει να με θυμούνται με τις πράξεις μου και σαν καλό άνθρωπο, όχι αν ήμουν ή δεν ήμουν καλός ποδοσφαιριστής. Με τον κόσμο του Πανιωνίου, αυτό που σεβάστηκε περισσότερο απ' όλα είναι ότι μου είπαν οι οπαδοί του συλλόγου πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι η αξιοπρέπεια τους και επειδή το έχω και εγώ αυτό, αυτό προσπαθώ να περάσω και στα παιδιά μου και έτσι ταίριαξα μαζί τους από την αρχή και τους σεβάστηκα από την αρχή. Καταλαβαίνω και την γκρίνια τους και ότι με γιούχαραν κάποιες φορές, τα καταλαβαίνω όλα. Είναι όλα μέσα στο παιχνίδι. Έχουν στεναχωρηθεί γιατί ο Πανιώνιος είναι όλη τους η ζωή και γι' αυτό δεν αντιδρώ και δεν λέω κάτι. Εγώ το λέω και στα παιδιά στα αποδυτήρια, το παρελθόν είναι παρελθόν, αν μείνουμε εκεί το χάσαμε το παιχνίδι. Πρέπει να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον. Για μένα το τι έκαναν όλο το χρόνο όσον αφορά για μένα και την ομάδα το δέχομαι".

-Τι είναι αυτό που λες στους νέους σου συμπάικτες όταν έρχονται στον Πανιώνιο;

"Ο Πανιώνιος είναι μεγάλη ομάδα, με βαριά φανέλα και όποιος καταφέρει να αντέξει αυτό το βάρος και την πίεση θα μπορέσει να αντέξει όπου και να πάει. Όταν ήρθαν το Καλοκαίρι στην ομάδα πολλά νέα παιδιά, εγώ κοιτάω να είμαι φίλος τους από την αρχή. Τους είπα να έχουν κάτω το κεφάλι, να μην μιλούν πολύ, γιατί ο κόσμος είναι απαιτητικός, ο σύλλογος είναι πολύ ιστορικός και έχει βγάλει πάρα πολλούς μεγάλους παίκτες. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι δουλειά, να μην μιλάνε και να τα δίνουν όλα για την φανέλα και τις αξίες. Αν έρθει το αποτέλεσμα είναι κάτι άλλο. Εγώ εχω χασει στη Νέα Σμύρνη και με έχουν χειροκροτήσει".

-Φέτος έχουμε δει τον Πανιώνιο συνολικά να μην έχει καλό πρόσωπο, έχουμε δει όμως και κάποια παιχνίδια που δείχνει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Το αποδίδεις κάπου αυτό;

"Μπορώ να το αποδώσω κάπου, αλλά το κρατάω για μένα. Σε πολλές καλές και κακές εμφανίσεις ερχόντουσαν με την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών και μόνο. Αυτό έχω να πω. Είχα πει μέσα στα αποδυτήρια ότι αν κάνεις ένα καλό παιχνίδι και μετά αποκτάς έπαρση, αυτή η έπαρση μετά θα πληρωθεί. Δεν αφορά συμπαίκτες μου, μπορεί να είναι και γενικό. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω".

-Πες μου για την πρωτοβουλία των Σιώπη, Μπακασέτα, Τζαβέλλα να κινηθούν για την χρηματοδότηση μίας ΜΕΘ στην Ελλάδα...

"Σίγουρα τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Απ' όσο ξέρω έχουν επικοινωνήσει με πολλούς παίκτες ομάδων, αλλά και με τον Πανιώνιο. Πρέπει να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας πριν φτάσει το πρόβλημα σε εμάς τους ίδιους. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Σε αυτά τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια".

-Ρωτάει ο κόσμος. Ο Κόρμπος θα έμενε αν πέσει ο Πανιώνιος κατηγορία;

"Θα έμενε. Να μην το έχω σκεφτεί θα πω ψέμματα. Το έχω πει και ανοιχτά μέσα στα αποδυτήρια, δεν είμαι άνθρωπος που κρύβομαι, ήταν παρόντες όλοι και να πέσει η ομάδα εγώ εδώ θα είμαι, δεν πρόκειται να φύγω. Όλοι μπορούν να φύγουν, εγώ εδώ θα είμαι. Αν με θέλει η ομάδα, εγώ θα μείνω και στην δεύτερη κατηγορία. Πιστεύω ότι το έχω δείξει και στο παρελθόν, όταν είχα προτάσεις να φύγω έλεγα από την αρχή ότι προτεραιότητα μου ο Πανιώνιος και αν ρωτήσετε και τον κ. Ζαμάνη και τον κ. Δάρα μέσα σε 5-10 λεπτά είχαμε τελειώσει".

-Ερώτηση από ακροατή. Η καλύτερη σου σεζόν με τον Πανιώνιο;

"Η καλύτερη σεζόν ήταν αυτή που είχαμε ξεκινήσει προετοιμασία με τον κ. Ουζουνίδη και ήρθε ο κ. Μιλόγεβιτς. Εγώ είχα πιστέψει τότε, μετά το διπλό στο Καραϊσκάκη, ότι μπορούσαμε πολλά, αλλά ήρθε η ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη με την ΑΕΚ. Είχε βγει τετ α τετ ο Ταπόκο και δεν έσπασε την μπάλα στον Σιώπη στο τετ α τετ να κάνει το 2-1 στο 90'. Είχε στραβωπατήσει και ο Ολυμπιακός και αν είχαμε κερδίσει εκείνο το ματς ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά. Μακράν εκείνη η χρονιά, τα παιδιά, οι προπονητές, όλοι μας, ήταν η έννοια της οικογένειας και με τον κόσμο και με την διοίκηση, με όλους".

-Μία ακόμη ερώτηση από τον κόσμο. Καλύτερος ξένος παίκτης που έχεις συνεργαστεί;

"Ο Μασούντ. Επειδή ξέρω τι ακριβώς είχε γίνει γύρω από τον Μασουντ. Ο Μασούντ έβγαζε αυτό τον εκνευρισμό που έβγαζε ήταν εξαιτίας της πίεσης που του έκαναν κάποιοι άνθρωποι.  Δεν ήταν έτσι ο Μασούντ. Μιλάμε για παίκτη με τοπ επίπεδο, με μουντιάλ και πολλές συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ήταν ένας εντελώς διαφοετικός άνθρωπος στις προπονήσεις. Δεν έχανε προπόνηση, ήταν επαγγελματίας. Να κάνω μία ερώτηση εγώ. Το τρίμηνο που έφυγε είχε πολλούς εκνευρισμούς ο Μασούντ, τον προηγούμενο χρόνο γιατί δεν είχε; Αναρωτήθηκε κανένας; Επειδή μίλαγα συνέχεια μαζί του, υπήρχε πολύ πίεση προς τον ίδιο. Δεν υπήρχε όμως και το ενδιαφέρον για το πως νιώθει, πως είναι κλπ. Σίγουρα και εκείνος μετά από ένα σημείο κάπου το έχασε, με εκνευρισμούς χωρίς λόγο και έκανε και κακό στην ομάδα. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και η ομάδα θα έπρεπε να προφυλάξει τον εαυτό της. Ο Μασούντ ήξερε ότι αγωνιστικά περίμεναν όλοι περισσότερα από εκείνον, ειδικά την δεύτερη χρονιά. Αυτό που είπα παραπάνω, για τις πιέσεις, αφορούσαν κυρίως την προσωπική του ζωή, όχι την αγωνιστική του".

-Έλληνας συμπαίκτης σου που έχεις ξεχωρίσει;

"Πιστεύω ότι σε θέμα δουλειάς και είχε την μεγαλύτερη εξέλιξη ήταν ο Γιώργος Μασούρας. Όταν είχε έρθει στον Πανιώνιο ήταν ο Γιώργος ο Χασούρας όπως έλεγαν και τώρα είναι ο παίκτης της Εθνικής Ελλάδος. Ο Γιώργος είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους παίκτες. Δεν ξύπνησε ένα πρώι και πήγε στην Εθνική, για δύο χρόνια δούλεψε πάρα πολύ ατομικά και έτσι εξελίχθηκε".

-Προπονητής που είχες καλύτερη συνεργασία;

"Και με τον Ουζουνίδη και τον Μιλόγεβιτς είχα εξαιρετική συνέργασια. Όχι, όμως, ότι δεν είχαν πολύ καλή συνεργασία και με τους υπόλοιπους, όπως τον κ. Γρηγορίου, τον κ, Μάντζιο, τον κ. Παπαβασιλείου κλπ.".

-Ερώτηση από ακροατή. Θεωρείς πως από την έλευση του Ανιγκό ο Πανιώνιος άρχισε να αλλάζει δρόμο και να χαλάει αυτό που είχε χτίσει τα περασμένα χρόνια;

"Κάτι που δεν το έχω πει ξανά. Την ημέρα που παίξαμε το τελευταίο φιλικό επί εποχή Ανιγκό, με είχε φωνάξει ο προπονητής στο γραφείο του και μου είχε πει ότι δεν με υπολογίζει και να φύγω από την ομάδα. Εγώ του είχα πει ότι δεν με νοιάζει αν θα με βάζει ή όχι, ότι θα κάτσω μέχρι τον Δεκέμβριο να δουμε πως θα πάει η ομάδα, να βοηθάω τα παιδιά στα αποδυτήρια και αν είναι ακόμα εκείνος στην ομάδα θα φύγω. Εκεί πιστεύω ότι ο Ανιγκό δεν ήθελε να βλέπει Έλληνα. Βέβαια έτσι όπως πήγε εκείνη η χρονιά και με την έλευση του κ. Μάνζτιου η ομάδα ανέβηκε με τους Έλληνες. Έβλεπα ότι συμπεριφερόταν διαφορετικά στον Κόρμπο σε σχέση με έναν μικρότερο σε ηλικία παίκτη και εγώ αντιδρούσα. Ήθελα όπως θα βλέπει τον Κόρμπο να βλέπει και τον άλλον. Θα έπρεπε να βλέπει το ίδιο και τον Έλληνα και τον ξένο. Τότε στις προπονήσεις είχε φτάσει το πράγμα σε σημείο να πέσουν ακόμα και μπουνίες. Είχαμε κουβεντιάσει πολλές φορές με τον κ. Ανιγκό, ήταν μορφωμένος άνθρωπος και πιστεύω ότι δεν ήταν όλα τα λάθη δικά του σαν Ανιγκό. Πάντως, αλλιώς φερόταν σε παίκτες δικούς του και αλλιώς σε κάποιους άλλους. Αυτό που έκανε σε μένα το έκανε και στον Σαραμαντά. Δεν κρίνω ποιος θα παίζει και ποιος όχι, εκείνος είναι προπονητής. Αλλα όταν βάζεις έναν παίκτη στο 94' γίνεται ένα άουτ, λήγει ο αγώνας και ο προπονητής στο τέλος φωνάζει στον ποδοσφαιριστή που μπήκε στο 94' γιατί δεν έκανε κοντρόλ, ε πιστεύω ότι ψάχνει για κάτι άλλο. Εκεί άρχισε η κάτω βόλτα του Πανιωνίου επί Ανιγκό. Μετά ο κ. Μάντζιος μάζεψε την κατάσταση. Με το που είχε έρθει μας μίλησε σαν να είναι φίλος μας. Ο κ. Μάντζιος ξέρει καλά τι σημαίνει Πανιώνιος, οπότε μας μίλησε σαν ποδοσφαιριστή σε ποδοσφαιριστή".

-Μία ακόμη ερώτηση από την πλευρά των ακροατών. Μεγαλύτερη σου προσωπική ατυχία με τον Πανιώνιο ήταν το αυτογκόλ με την Μακάμπι;

"Ήταν ατυχία εκεί στο πρώτο δοκάρι, έπρεπε να είχα κλείσω πιο μέσα. Είχα βγεί 1-2 μέτρα και έκανα το λάθος εκεί. Ήταν το ματς στο γκολ και κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αλλιώς. Στο Ισραήλ είχαμε πολύ καλή εμφάνιση και μου είχε μείνει το τετ α τετ του Μασούρα, αν είχαμε βάλει το γκολ θα ήταν αλλιώς τα πράγματα".

-Να γυρίσουμε στο "σήμερα". Αν τελικά γίνουν τα play out, πιστεύεις ότι ο Πανιώνιος μπορεί να φέρει τα πράγματα... τούμπα και να μείνει στην Σούπερ Λιγκ;

"Ποδόσφαιρο έιναι, ποτέ δεν ξέρεις. Είναι δύσκολα τα πράγματα και βαθμολογικά. Μπορεί να τα πάρεις όλα, μπορεί και να τα χάσεις όλα. Πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει να πάρουμε τα ματς στην έδρα μας και να πάρουμε και δύο δίπλα εκτός έδρας, έτσι πιστεύω. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Η εικόνα στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ η ομάδα έδειξε ότι μπορεί'.

-Θα υπάρχει και η επιστροφή του Μαξίμοβιτς λογικά...

"Σίγουρα, ο Μαξίμοβτς είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Αν ξεκινήσουν τα ματς τον Ιούνιο θα είναι έτοιμος. Θέλει χρόνο βέβαια, έχει να παίξει και σε διπλό με την ομαδα από τον Νοέμβριο, όμως σίγουρα θα βοηθήσει".

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη του Παναγιώτη Κόρμπου στον αέρα του Panionianea Radio (από το 34:30).



Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια